Noskaidroti «Supernovas» vadītāji; šovā paredzēti jauni noteikumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 3. februāra četru TV šovu ietvaros Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu autoru un izpildītāju konkurss «Supernova» jau ceturto reizi meklēs spilgtāko populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija Portugālē, metot izaicinājumu mūziķiem un dziesmu autoriem, kuri ir gatavi pierādīt sevi miljoniem Eirovīzijas fanu visā Eiropā. Šogad «Supernova» piedzīvojusi vairākas pārmaiņas – konkursam ir ne tikai jauni vadītāji, bet mainījies arī pasākuma formāts, balsošanas noteikumi, norises vieta un laiks.

«Supernova 2018» vadītāju lomās iejutīsies pieredzējusī TV dīva Dagmāra Legante un otrās «Supernovas» sezonas uzvarētājs Justs Sirmais. Dalībnieku savstarpējā konkurence šosezon būs īpaši liela un cīņa par vietu finālā – dramatiska, atzīst šova producente un projekta vadītāja Ilze Jansone. «Iepriekš bija trīs raidījumi – atlase, pusfināls un fināls, un no katras kārtas tālāk tika puse dalībnieku, bet šogad būs trīs pusfināli, no kuriem finālā tiks tikai divi dalībnieki no septiņiem,» viņa skaidro.

Justs Sirmais un Dagmāra Legante
Justs Sirmais un Dagmāra Legante Foto: Publicitātes foto

Trīs pusfinālus LTV1 tiešraidē no Rīgas Kinostudijas varēs vērot katru sestdienas vakaru, sākot ar 3. februāri, savukārt grandiozais fināls notiks 24. februārī. Ceturtdien, 25. janvārī, pl.21:30 LTV 1 būs skatāms pirmais «Supernovas 2018» ievadraidījums, kas atklās, kā top tehniski sarežģītākais TV projekts valstī. Raidījumā varēs uzzināt vairāk par izmaiņām konkursa formātā un ieskatīties RIGaLIVE dziesmu rakstīšanas nometnes aizkulisēs, uzzinot, kā notiek dziesmu radīšanas radošais process.

Tāpat paralēli TV tiešraidei ik sestdienas vakaru notiks alternatīvā «Supernovas 2018» tiešraide, ko vadīs līdzšinējais šova vadītājs un mūzikas eksperts Toms Grēviņš kopā ar komiķi, žurnālistu un «Eirovīzijas» entuziastu Edgaru Bāliņu. Šī būs īstā iespēja visiem «dīvāna ekspertiem» dalīties viedoklī un, iespējams, ar savu sociālajos medijos publicēto ziņu nonākt raidījuma saturā. Katrā alternatīvajā tiešraidē Grēviņam un Bāliņam pievienosies dažādi viesi, kuru viedokļi sociālo mediju lietotājus parasti neatstāj vienaldzīgus.

Lai skatītāju balsojums būtu maksimāli objektīvs, izmaiņas skārušas arī balsošanas kārtību. Balsojot par savu favorītu, no viena tālruņa numura varēs nosūtīt tikai vienu īsziņu un veikt tikai vienu zvanu. Balsot varēs arī «Supernovas» mājas lapā, un papildus tiks ņemti vērā arī unikālie dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas platformā «Spotify».

Pieteikto dziesmu kvalitāte augusi

Pirmo reizi konkursa vēsturē atlasei pieteikties varēja tikai gatavas komandas – dziesma un izpildītājs.

«Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka pieņemt izpildītāju un autoru pieteikumus arī atsevišķi ar mērķi atrast jaunu «pāri» neattaisnojas,» skaidro «Supernovas» producente Ilze Jansone. «Saņemtais pieteikumu skaits šosezon bija mazāks nekā iepriekšējās sezonās, taču pieteikumi ir kļuvuši kvalitatīvāki – pieteikt gatavu komandu prasa lielāku un nopietnāku ieguldījumu un sagatavošanos. Arī repertuāra žūrija, kas vērtēja pieteiktās dziesmas, šoreiz bija nedaudz plašāka nekā pirmajās trīs sezonās.»

Zināms, ka pieteiktās dziesmas vērtēja mūzikas producents, Latvijas Radio 5 - Pieci.lv mūzikas redaktors un šā gada konkursa žūrijas vadītājs Rūdolfs Budze (DJ Rudd), grupas «Prāta Vētra» kādreizējais menedžeris Aldis Hofmanis, mūzikas žurnālists un kritiķis Sandris Vanzovičs, «Sony Music» pārstāvis Mikko Tukiainen, Universal Music Group A&R departaments, Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports vadītāja Agnese Cimuška, Eirovīzijas kustības atbalstītājs, portāla Delfi žurnālists Edgars Bāliņš, džeza dziedātāja un vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe-Paškeviča, Igaunijas elektroniskās mūzikas sensācija, mūzikas producents un izpildītājs NOEP, mūzikas žurnālists un Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ētera personība Toms Grēviņš, kā arī LTV autoru un izpildītāju konkursa «Supernova» producente Ilze Jansone.

Šogad pirmo reizi visas pieteiktās dziesmas varēja vērtēt jebkurš konkursa entuziasts, un kopumā tika saņemti 152 082 Tautas žūrijas dziesmu novērtējumi, ko žūrija ņēma vērā, izvēloties dalībnieku sastāvu startam pusfinālu tiešraidēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu