Latvijas mūzikas zvaigznes ir gatavas «DigiTOP100» lielajam šovam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

27. janvārī Olimpiskajā centrā «Ventspils» norisināsies liels notikums pašmāju mūzikā – pirmais muzikālais šovs «DigiTOP100», kas atspoguļo Latvijas iedzīvotāju iemīļotāko mūziku populārākajās digitālajās straumēšanas vietnēs.

Ārzemju viesi Ukrainas grupa «Estradarada», Maskavas ballīšu karalis Dj Fedor Fomin, Somijas jaunā zvaigzne Īsaks Eliots, Lietuvas jaunā zvaigzne Beatrich jau pošas ceļam uz Latviju - arī vietējās zvaigznes nesnauž un gatavojas šovam.

Dziedātājs Intars Busulis priecājas, ka pirms «DigiTOP100» ikvienam māksliniekam ir iespēja izmēģināt skatuvi un savu uzstāšanos. Tā kā mēģinājums ir jau 10.00 no rīta, no Rīgas mūziķis izlēmis izbraukt jau 7.00, par ko nemaz nebēdā.

Intars ir aktīvs mūzikas straumēšanas vietņu izmantošanā, un pēdējā dziesma, ko viņš noklausījies, ir grupas «Prāta vētra» hits «Tevis dēļ»: «Pagaidām šāda topa izveide neko krasi nemaina ne mūzikas mīļiem, ne māksliniekiem, kā nekā digitālajā vidē daudzi vēl mūziku neklausās. Tas gan ir moderni un uz to viss iet, bet, lai izmērītu kādu labumu, ir vēl jāpaiet laikam, bet tas viss pāris gadu laikā mainīsies,» stāsta pašmāju slavenība.

Savukārt grupa «The Sound Poets» neslēpj, ka viņu uzstāšanās laikā gaidāmi pārsteigumi, bet tos gan viņi vēl nevēlas atklāt: ««DigiTOP100» sniedz iespēju saprast, kādu mūziku klausās Latvijas iedzīvotāji, kādam mūzikas stilam dod priekšroku, kā arī to, kāds ir mūzikas straumēšanas aplikāciju lietotāja vidējais vecums. Turpretī mūziķiem tā ir iespēja ne tikai nopelnīt, bet arī saprast, vai viņu radītās dziesmas maz klausās straumēšanas vietnēs, vai gadījumā, ja klausās, tas nozīmē arī to, ka apmeklē koncertus, vai otrādi – ka klausītāji labprātāk nāk uz koncertiem, ne klausās digitāli,» aizdomājas mākslinieki.

Daļa muzikālās apvienības dalībnieku mūzikas straumēšanas aplikācijas izmanto bieži un pēdējās grupas, ko mākslinieki klausījušies ir «Local Natives», «GoGo Penguin», «Jauns mēness» un Sol Gabetta.

Pēc šova, kurā mākslinieki astoņās nominācijās saņems Latvijas Mākslas akadēmijas studentu Mārtiņa Pundura un Pētera Ločmeļa gatavotās balvas, notiks ballīte, kurā varēs dejot un baudīt Maskavas un Rīgas labāko DJ spēlēto mūziku līdz pat rīta gaismai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu