Krieviju «Eirovīzijā» pārstāvēs Ukrainā neielaistā Samoilova

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TAS/Scanpix

«Eirovīzijas» dziesmu konkursā, kas šogad risināsies Lisabonā, Portugālē, daudzas valstis vēl tikai meklē īsto dziesmu un izpildītāju, bet Krievija jau ir izvēlējusies - valsti pārstāvēs Jūlija Samoilova, kurai pērn tika liegta dalība konkursā, kas risinājās Ukrainā.

Kā informē Krievijas mediji, «Pirmais kanāls» publiskojis informāciju, kurā apstiprināta Samoilovas dalība šā gada «Eirovīzijā».

Pērn Krievija nepiedalījās «Eirovīzijā», kas risinājās Kijevā, Ukrainā, jo dziedātāja Jūlija Samoilova iepriekš bija pārkāpusi Ukrainas likumdošanu, nelegāli apmeklējot Krievijas okupēto Krimu.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība pagājušajā gadā piedāvāja divus alternatīvus variantus, kas ļautu Krievijai piedalīties «Eirovīzijā», taču Krievijas «Pirmais kanāls» šos piedāvājumus noraidījis.

Krievijas pārstāve uzstāsies «Eirovīzijas» pirmajā pusfinālā, kas risināsies 8. maijā. Latvijas pārstāvji uzstāsies otrajā pusfinālā 10. maijā.

Kā zināms, Latvija par savu pārstāvi lems 24. februārī, kad tiks noskaidrots konkursa «Supernova» uzvarētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu