Nika Matvejeva jaunākā meita: Man viņa bezgala pietrūkst

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

13. februārī, dienā, kad Niks Matvejevs svinētu savu 60. dzimšanas dienu, Latvijas Nacionālajā teātrī notiks viņa mūzikas koncerts, kuru tā veidotāji nodēvējuši par jubilejas ballīti «Daudz laimes dzimšanas dienā, Nik!». Matvejeva jaunākā meita Kristīne, kura kopā ar māsām palīdzējusi šā pasākuma rīkošanā, sarunā ar žurnālu «Privātā Dzīve» atminējās, kāds tēvs bijis ikdienā.

«Kad tētis bija dzīvs, viņš nodalīja mūziku no mājas dzīves. Lai gan viņu atbalstījām, mēs viņa darba dzīvē netikām iesaistīti. Vēl tagad, skatoties televīzijas ierakstus, domāju, kā gan viņš to milzīgo slodzi varēja izturēt... Mājās viņš bija ļoti mīlošs un pacilāts. Viņš mūs lutināja un ucināja. [..] Man viņa bezgala pietrūkst. Nav tādas dienas, kad par viņu neiedomājos,» izdevumam atklāja Kristīne Matvejeva.

Koncertā piedalīsies Nacionālā teātra aktieri un Nika draugi, domubiedri un īpašie kolēģi - komponisti Mārtiņš Brauns, Raimonds Pauls un Zigmars Liepiņš. Skanēs Nika komponētās dziesmas un tās visiem zināmās dziesmas, ko viņš izpildījis.

Jau ziņots, ka Matvejevs aizsaulē aizgāja 2014. gada naktī no 26. uz 27. aprīli. «Niks nomira mierīgi - miegā, ar sirdslēkmi. Tas ir milzīgs zaudējums gan mūziķiem, gan klausītājiem, jo mūžībā ir aizgājis viens no oriģinālākajiem latviešu dziedātājiem. Viņš bija spēka un ieceru pilns, gatavojās vairākiem solo koncertiem, turklāt īpaši viņam tika rakstīta mūzika jaunā latviešu operā. Tas ir trieciens visai latviešu mūziķu saimei,» notikušo tolaik komentēja producents Juris Millers.

Matvejevs savulaik spēlējis ansamblī «Sīpoli», bijis kora «Sindi putnu dārzs» dalībnieks. Lielu viņa talanta pielūdzēju atzinību mūziķis izpelnījās par Kvazimodo lomas izpildījumu operā «Parīzes Dievmātes katedrāle». 2001. gadā kopā ar dziedātāju Mariju Naumovu izdotais disks «Ieskaties acīs» saņēma apbalvojumu «Zelta disks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu