Kaislības «Supernovā» nerimst: organizatori atkārtoti skaidro pieņemto lēmumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Dziesmu konkursa «Supernova 2018» skandāls turpinās - jau vēstīts, ka tehniskas kļūdas dēļ tika anulēti otrā pusfināla balsojuma rezultāti, tādējādi, finālā iekļuva nevis divi, bet trīs dalībnieki. Grupa «RIGA Reggae» ar oficiālu vēstuli vērsās pie konkursa organizatoriem, norādot to, ka šāda lēmuma rezultātā tiek pārkāpts konkursa nolikums. Lūk, «Supernovas» rīkotāju atbilde «RIGA Reggae».

«Vēlreiz izvērtējot balsošanas rezultātus, par vienu no noteicošajiem faktoriem otrā pusfināla kopējā rezultāta noteikšanā konkursa organizatori uzskatīja skatītāju telefonbalsojuma rezultātu. Tā kā nav zināms, kādi būtu balsošanas rezultāti, ja balsošana noritētu bez kļūmēm, bet skatītāju balsošanas un žūrijas vērtējuma rezultātos ir trīs izteikti līderi, konkursa organizatori pieņēma lēmumu nodrošināt iespēju finālā startēt visiem trīs otrā pusfināla līderiem.

Konkursa organizatoru lēmumu atbalsta arī Latvijas Televīzijas valde. Pēc šī gadījuma 2018. gada 13. februārī papildināts arī LTV autoru un izpildītāju konkursa «Supernova 2018» balsošanas nolikums, kurā precizēti punkti 7.3. – 7.7. un papildināti punkti 7.8. – 7.9., kas nosaka rezultātu noteikšanas kārtību problēmsituācijās un nolikumā neparedzētās situācijās.

Detalizētāki balsošanas rezultāti par visiem trim pusfināliem tiks publicēti 19. februārī.

Radusies situācija neietekmē balsošanas nolikuma punktu 1.1.3., kas paredz, ka vienu dalībnieku finālam izvirza žūrija un Latvijas Televīzija, piešķirot tā saucamo wild card vienam no visu pusfinālu dalībniekiem, kurš nav kvalificējies finālam no sava pusfināla. Tas nozīmē, ka konkursa «Supernova 2018» finālā 24. februārī piedalīsies astoņi dalībnieki,» informē «Supernovas» organizatori.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu