Iepazīsties! Kāds no viņiem pārstāvēs Latviju «Eirovīzijā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 24. februārī, tiks noskaidrots «Supernovas» uzvarētājs, kuram būs iespēja pārstāvēt Latviju «Eirovīzijas» dziesmu konkursā. Atskatīsimies, kuri dalībnieki ir jau ir iekarojuši skatītāju un žūrijas simpātijas!

 
Markus Riva
Markus Riva Foto: publicitātes

Markus Riva

Markus Riva «Supernovā» uzstāsies ar dziesmu «This Time»

Pēc rezultātu paziņošanas noskaidrojās, ka interneta balsojumā konkursa mājas lapā balsošanas laikā bija gadījusies tehniska kļūda, tādēļ tika pieņemts lēmums pārskatīt balsošanas rezultātus. Saskaņā ar konkursa organizatoru pieņemto lēmumu, kopā ar Madaru un Ritvaru «Supernovas» finālā piedalīsies arī Markus Riva.

 
MADARA
MADARA Foto: publicitātes

MADARA

MADARA ar dziesmu «Esamība» startēja «Supernovas» otrajā pusfinālā.

Dziedātāja ierindojās otrajā vietā skatītāju balsojumā, kā arī žūrijas vērtējumā.

Sarunā ar TVNET jaunā dziedātāja pastāstīja, kāpēc nolēma piedalīties konkursā ar dziesmu latviešu valodā. «Esmu latviete, un neatkarīgi, kurā pasaules malā esmu, tā ir daļa no manas esības. Latviešu valoda ir tā valoda, kurā vislabāk varu nodot savu vēstījumu, paust savas emocijas, stāstīt par sevi pašu. (..)

Man nevienā brīdī nav ienācis prātā uzrakstīt dziesmu, kas līdzinātos Salvadora Sobrala [pērnā gada «Eirovīzijas» uzvarētājs - red.] dziesmai vai idejai. Es sarakstīju «Esamību», jo tā bija manis pašas atspoguļojums un mans personīgais domu un atziņu lidojums, kas apvienoja čella spēli un manu identitāti mūzikā.

Es domāju, ka Salvadora uzvara pavēra durvis jauniem žanriem un iespējai, ka «Eirovīzijas» dziesmu konkurss vēlas kļūt arvien plašāks žanros, iekļaujot arvien plašāku auditoriju un muzikālo inteliģenci. Mūzika sniedzas pāri robežām un no cilvēka sirds uz sirdi, tai nav jāiekļaujas rāmjos vai stereotipos. Es esmu tikai bruņinieks, kas vēlētos tālāk nest šo ziņu pasaulei ar dalību lielajā «Eirovīzijā».»

 
Ritvars Vulis
Ritvars Vulis Foto: publicitātes

Ritvars

Ritvars finālā izpildīs dziesmu «Who's Counting».

«Kāpēc iepriekš mums nav nācies par tevi dzirdēt? Es apskaužu tavu balsi, tajā ir kaut kas hipnotizējošs. Es labprāt aizietu uz tavu koncertu,» pēc Ritvara priekšnesuma atzina Ralfs Eilands. Arī pārējie žūrijas locekļi piekrita Ralfa teiktajam, sakot, ka Ritvara balss ir unikāla.

 
Laura Rizzotto
Laura Rizzotto Foto: publicitātes

Laura Rizzotto

Laura «Supernovā» piedalās ar dziesmu «Funny Girl».

Viņa ir konkursa viens no lielākajiem pārsteigumiem - Lauras tēvs ir latvietis, kas dzimis Brazīlijā (viņa mamma savukārt ir liepājniece), bet mamma - portugāļu izcelsmes.

Vēl pusaudzes gados viņa noslēdza līgumu ar «Universal Music Brasil» un 2011. gadā izdeva popkantri debijas albumu «Made in Rio», ko var noklausīties visās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Sekoja studijas Bērklija mūzikas koledžā Bostonā, un drīz izdots arī otrais studijas albums «Reason to Stay».

2015. gadā Laura pārcēlās uz Ņujorku, lai apmeklētu Kolumbijas universitātes maģistra mūzikas programmu, kuru veiksmīgi pabeidza 2017. gada maijā.

Zīmīgs ieraksts viņas CV ir sadarbība ar popmūzikas superzvaigzni Dženiferu Lopesu (Jennifer Lopez).

 
"Sudden Lights"
"Sudden Lights" Foto: publicitātes

«Sudden Lights»

Četru puišu apvienība «Sudden Lights» «Supernovā» uzstāsies ar dziesmu «Just Fine».

Grupa konkursā ieguva tā saucamo «wild card» jeb otro iespēju.

Dziesmas «Just fine» mūzikas autori ir Andrejs Reinis Zitmanis un Kārlis Matīss Zitmanis. Teksta autors ir Andrejs Reinis Zitmanis. Dziesmas pamata ideju uz klasiskās ģitāras radīja Kārlis Matīss Zitmanis. Dziesma ir radīta Jose Gonzalez un «Radiohead» mūzikas ietekmē. Šī ir pirmā grupas dziesma, kurai nav piedziedājuma.

 
Liene Greifāne
Liene Greifāne Foto: publicitātes

Liene Greifāne

Dziedātāja Liene Greifāne finālā uzstāsies ar dziesmu «Walk The Talk».

Greifāne ir viena no pieredzes bagātākajām izpildītājām šajā konkursā.

«Dziesma ir diezgan lipīga un vokāls – galvastiesu pārāks par visu iepriekš dzirdēto,» sacīja Jolanta Gulbe–Paškeviča. Arī Jānis Lūsēns piekrita, ka pieredze dara savu un Greifāne uz konkursa skatuves izskatījusies pārliecinoši.

 
Lauris Valters
Lauris Valters Foto: publicitātes

Lauris Valters

Lauris Valters «Supernovā» uzstāsies ar dziesmu «Lovers Bliss».

Valters konkursā ir piedalījies vairākkārt. Pērn viņš saņēma lielu skatītāju mīlestību, tāpēc cer, ka arī šogad viņam izdosies pārliecināt gan žūriju, gan klausītājus.

«Laba enerģija uz skatuves, atraktīvi! Forša ideja ar bekvokālu un visām darbībām uz skatuves. Ļoti profesionāli!» par dziedātāja izpildījumu sacīja Jolanta Gulbe-Paškeviča.

 
Edgars Kreilis
Edgars Kreilis Foto: publicitātes

Edgars Kreilis

Edgars Kreilis finālā izpildīs dziesmu «Younger Days».

Edgaru daudzi iepazina šova «X Faktors» laikā, tomēr viņš arī iepriekš izmēģinājis spēkus «Supernovā».

Lai arī Edgars saņēma kritiku no «Triana Park» līderes Agneses Rakovskas par neatbilstošu skatuves apģērbu, žūrija viņa dziesmu novērtēja kā «ļoti jaudīgu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu