Liene Greifāne atklāj, par ko būs viņas pirmā nopietnā filma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Dziedātāja Liene Greifāne ir uz laiku pametusi režijas studijas Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūtā Maskavā, lai piedalītos konkursā «Supernova» ar dziesmu «Walk the Talk» un cīnītos par iespēju doties uz Portugāli un pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

«Jā, ļoti labi iet, šobrīd jau mēnesi neesmu bijusi,» sarunā ar TVNET ironizē Greifāne. «Bet man zvanīja un teica, ka neko daudz neesmu nokavējusi, jo puse kursa pašlaik mēģina pārlikt nesekmīgās atzīmes no sesijas. Viss ir ok.»

Lai gan līdz diploma iegūšanai vēl trīs intensīvi mācību gadi, viņa jau ir strādājusi pie daudziem projektiem un vasarā laidīs klajā filmu, kurā piedalās slavena aktrise no Krievijas, kas pašlaik redzama arī uz Latvijas lielajiem kino ekrāniem.

«Mana pirmā filma būs gatava jūnijā. Tā būs «учебный фильм» (tulkojumā no krievu valodas - mācību filma), mums kopumā ir jāuzņem četras. [..] Ar mani ir piekritusi strādāt ļoti laba krievu aktrise Jūlija Hliņina, kura tagad redzama kinolentē «Selfijs». Filmas nosaukums būs «Kто я?» (tulkojumā no krievu valodas - «Kas es esmu?»). Viņa būs praktiski vienīgā, kura būs filmā, plus viņas tēva lomas atveidotājs. Tā būs īsfilma, drāma par sarežģītām tēva un meitas attiecībām.

Meitene ir ļoti jauna, aizrāvusies ar apreibinošajām vielām, nav mīlēta, jūtas vientuļa. Tēvs no viņas atpērkas ar naudu, jo ir bagāts. Viņai praktiski nav neviena īsta drauga, un viņa ir apmaldījusies laikā un vietā, nesaprot, kas viņa ir. Tad kaut kas notiek, kas liek viņai sākt uzņemties atbildību un saprast, kāpēc viņa ir iekūlusies tādās «ziepēs». Arī tēvs beigās saprot, ko viņš ir izdarījis, jo viņš īstenībā ir vainīgs pie tā, līdz kam bērns novests.

Šī ir ļoti aktuāla tēma, jo tik daudz jauniešu lieto kaut kādus «spaisus»... Man patīk tādas tēmas, par kurām pati gribētu runāt ar saviem bērniem. Arī es esmu bijis apmaldījies bērns un bijusi dažādās situācijās. Tur ir daudz sajūtu no manis pašas, manas pieredzes un dzīves, kad esmu sapratusi, ka neesmu nevienam vajadzīga, domas varbūt par pašnāvību, vēl kaut ko... Man liekas, ka par to, ko tu zini, arī visspēcīgāk var runāt. Visiem meistariem patika scenārijs – tas bija ļoti emocionāls, jūtīgs, un tā sociālā tēma... varētu arī pacensties kaut ko mainīt.»

Kā ziņots, autoru un izpildītāju konkursa «Supernova 2018» fināla tiešraidi sestdien, 24. februārī, atklās grupa «Sudden Lights» ar dziesmu «Just Fine». Ar otro kārtas numuru uzstāsies Ritvars ar dziesmu «Who’s Counting?», trešā – Madara ar «Esamību», ceturtā – Liene Greifāne ar «Walk The Talk». Piekto uz skatuves redzēsim Lauri Valteru ar «Lovers Bliss», sesto – Edgaru Kreili ar «Younger Days», priekšpēdējā uz skatuves kāps Laura Rizoto ar «Funny Girl», bet fināla TV šovu noslēgs Markus Riva ar dziesmu «This Time».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu