Sondra Zaļupe: Latvijā vēža ārstēšanai vispirms jātaisa sev PR kampaņa

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē 1. martā notika labdarības koncerts «Es nākšu, lai tu dzīvotu», kurā tika vākti līdzekļi Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra (LNSO) kādreizējās pārstāves Sondras Zaļupes un citu onkoloģisko pacientu atbalstam.

Pateicoties «Ziedot.lv» un fonda «Līdzskaņa» atbalstam, nepieciešamo summu (81 887 eiro) izdevās savākt laicīgi. Sarunā ar žurnālu «Vakara Ziņas» Sondra pauda cerību, ka Latvijas iedzīvotājiem nākotnē nepieciešamās zāles tiks apmaksātas un ar vēzi slimiem cilvēkiem vairs nebūs pašiem jārīko sev reklāmas kampaņa, lai izdzīvotu.

«Šobrīd pie mums Latvijā no sākuma ir jāuztaisa PR kampaņa, jāskraida pa visu valsti, stāstot, ka esi slims, un lūdzot naudiņu. Un tikai pēc tam tu vari pievērsties ārstēšanai, kas īsti nav pareizi. PR kampaņa ir kā maska manam īstajam es. Mans īstais es patiesībā ir kopā mājās ar bērniņu un beidzot var sākt mierīgi un pilnvērtīgi ārstēties. Citās valstīs šie medikamenti ir apmaksāti, bet pie mums diemžēl tā nav. Es ļoti ceru, ka pēc kāda laika arī pie mums būs apmaksāti medikamenti cīņai ar vēzi,» izdevumam atklāja Zaļupe.

Kā jau ziņots, koncerta pirmajā daļā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) otrā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņoja Leonarda Bernsteina komiskās operetes «Kandids» uvertīru. Skanēja arī Igora Stravinska «Krievu deja» no baleta «Petruška», Dita Krenberga spēlēja solo Kloda Debisī miniatūru «Meitene linukrāsas matiem», «Xylem Trio» ar orķestri atskaņoja Morisa Ravela ikonisko «Bolero», bet Raimonds Pauls solo izpildījumā atskaņoja «Rapsodiju».

Savukārt koncerta otrajā daļā savas dziesmas klausītājiem sniedza Linda Leen, Ieva Kerēvica, Ieva Sutugova, Intars Busulis, Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Miks Dukurs, vokālā grupa «Latvian Voices», grupa «Musiqq» un koris «Maska» Jāņa Ozola vadībā.

Zaļupe savulaik vairākus gadus bija LNSO mārketinga vadītāja, taču patlaban neatkarīgi nodarbojas ar mūzikas producēšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu