TVNET no Portugāles: Krievijas pārstāve demonstrē pārākumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andres Putting

Krievijas pārstāve Jūlija Samoilova ar spēcīgu vokālo sniegumu neizcēlās ne vakar žūrijas pusfinālā, ne šodien notikušajā mēģinājumā. Ņemot vērā krievu tautības dzīvojošo cilvēku skaitu Eiropā, viņas iekļūšana finālā ir neizbēgama. Un tāpēc dziedātāja Lisabonā nebaidās izvirzīt savas prasības un tiešraidē runās krieviski, no Portugāles ziņo TVNET korespondents Jānis Ogle.

Pērn Krievija Eirovīzijā nestartēja, jo viņu pārstāvei Jūlijai Samoilovai saistībā ar Krievijas un Ukrainas konfliktu ir liegta iebraukšana Ukrainā. Taču šogad Jūlija ir uz Eirovīzijas skatuves šeit Lisabonā.

Viņas vokālo sniegumu kritiski uztvēra pat Krievijas «Eirovīzijas» fani. Uzstāšanās Lisabonā ir krietni uzlabota, pateicoties kuplajam bekvokālistu pulkam, tomēr pat fona dziedātājas nespēj noslēpt dziedātājas pieļautās kļūdas. Tās bija dzirdamas arī vakar, uzstājoties žūrijas pusfinālā.

Interesanti, ka uz skatuves sieviete dzied angļu valodā un brīvi to pārvaldīja, arī piedaloties dažādos preses pasākumos. Savukārt šodien, uzstājoties otrajā pusfinālā, dalībnieku saruna ar viņu risināsies ar tulka starpniecību. Proti, Eirovīzijas vadītāja uzdos jautājumu angliski, dziedātājai to pārtulkos un viņa tiešraidē atbildēs krieviski. Ļoti daudzi uzskata, ka Krievijas pārstāve šādi demonstrē savu pārākumu un vēlme tiešraidē izmantot tulku ir nevis nepieciešamība, bet sava veida pārākuma izrādīšana.

Jāatgādina, ka Samoilova jau paspēja Lisabonā izcelties ar dalību pretrunīgajā «Бессмертный полk» gājienā, kurā bija manāmi homofobiski saukļi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu