TVNET no Portugāles: Eirovīzijas norises vietā pastiprināta drošība

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Ogle

Mūsdienu situācija Eiropā diemžēl liek pastiprināti rūpēties par drošību un terorisma draudi masu pasākumos diemžēl ir skarba realitāte. Tāpēc šobrīd Portugāles galvaspilsētā Lisabonā, kur risinās Eirovīzija, pirms gaidāmā pusfināla ir pastiprināta drošība.

Policija un militārā policija visas nedēļas garumā Lisabonā darbojās pastiprinātā režīmā. Tiesa, šodien jau no agra rīta netālu no Eirovīzijas otrā pusfināla norises vietas tika veikti papildu drošības pasākumi.

Netālu esošo metro staciju Oriente un iepretim Eirovīzijas paviljonam esošo tirdzniecības centru «Vasco da Gama» savieno stikla ceļi - šobrīd šī tūristu iemīļotā vieta ir slēgta. Stikla gaisa pārejas tiks atvērtas apmeklētājiem, tikai noslēdzoties Eirovīzijai. Tāpat ar policijas auto nobloķēta tuvumā esošā iela.

Savukārt visu piekrasti, ieskaitot parku blakus Eirovīzijas norises vietai, ieskauj žogs, un ieeja teritorijā iespējama tikai ar Eirovīzijas akreditācijas kartēm. Īsi pirms pusfināla sākuma ap teritoriju patrulē aptuveni 1800 bruņotu patruļnieku un 3000 policistu civilā apģērbā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu