Fondam «Līdzskaņa» izdevies palīdzēt Šlujevam, Ūdrim un Zaļupei

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Fonds «Līdzskaņa» šo gadu iesācis produktīvi – vijolniekam Aleksandram Šlujevam sarūpēta kreiļu vijole, mūziķim Rolandam Balodim-Ūdrim īpaši pielāgots trīsritenis, savākti ziedojumi Sondras Zaļupes ārstēšanai.

Jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī Latvijā iecienītais blūmīzerists Aleksandrs Šlujevs negadījumā zaudēja trīs pirkstus. Tika veikta sarežģīta mikroķirurģiska operācija un ar «Fonda Līdzskaņa» atbalstu nodrošināta rehabilitācija, pēc kuras abi kreisās rokas pirksti atguva kustību spēju. «Domāju, ka būs nepieciešamas regulāras nodarbības vismaz divu gadu garumā, lai sasniegtu tādu līmeni, lai varētu atgriezties uz skatuves. Taču, jo vairāk trenējos, jo labāki ir rezultāti, un domāju, ka viss izdosies,» komentē Aleksandrs.

Lai arī mūziķa Rolanda Baloža-Ūdra atveseļošanās procesā vēl ir daudz izaicinājumu, viņa veselības stāvoklis lēnām uzlabojas un jau šajā vasarā viņš varēs pārvietoties ar īpaši pielāgotu velosipēdu, kas būs vērā ņemams palīgs ikdienā. Mūziķis varēs vieglāk pārvietoties, veikt lielākus attālumus, kā arī tas ļaus vairāk laika pavadīt svaigā gaisā. «Šo gadu laikā apstiprinājies, ka trīsritenis nav tikai palīglīdzeklis fiziskām aktivitātēm, bet ir arī nebeidzams prieka avots, kas sniedz motivāciju, un tas rehabilitācijas procesā ir jo īpaši svarīgi,» stāsta sociālās uzņēmējdarbības uzņēmuma «Hopp» pārstāve Madara Makare.

Saņemot ziņu par komponista Riharda Zaļupes sievas, mūzikas producentes Sondras Zaļupes veselības problēmām, arī «Fonds Līdzskaņa» iesaistījās viņas ārstēšanai nepieciešamo līdzekļu vākšanā, šogad pirmo reizi sadarbojoties ar «Zelta Mikrofonu», kas rezultējās ar 3500 eiro lielu ziedojumu. Proti, katra nominācijas «Alfas» Gada dziesma laureātam veltītā balss tika ieskaitīta kā ziedojums mūziķu atbalstam, šim mērķim iegūto naudas balvu ziedoja arī tajā uzvarējusī muzikālā apvienība «Bermudu divstūris». Papildus tam balsojuma laikā tika atvērts arī ziedojumu tālrunis.

Latvijas radiostacijās tiek atskaņots «Fonda Līdzskaņa» radošajā nometnē radītais skaņdarbs «Pirms», kas tapa ar cēlu mērķi – visus par tā atskaņošanu gūtos ienākumus veltīt grūtībās nonākušajiem mūziķiem. Taču tas nebūt nav vienīgais iecerētais skaņdarbs. Arī šogad mūziķi šā cēlā mērķa vārdā apvienosies radošajā nometnē, kas notiks no 13. līdz 17. augustam Iecavas novada «Melnmeķos». Nometnes mērķis ir sniegt emocionālu un praktisku palīdzību mūziķiem, kurus ir piemeklējušas dažāda rakstura veselības problēmas, sekmēt šo mūziķu pašnoteikšanos un uzdrīkstēšanos radīt, tādējādi palīdzot viņiem atgriezties muzikālajā vidē. Nometnes laikā mūziķi un viņu draugi, savstarpēji kontaktējoties, daloties pieredzē un darbojoties radošajās darbnīcās, radīs jaunus skaņdarbus, lai palīdzētu kolēģiem atveseļoties.

Ziedojumus var veikt www.lidzskana.lv mājas lapā, veicot mērķmaksājumu uz «Fonda Līdzskaņa» bankas kontu: LV15UNLA0050024642558, ar norādi «Ziedojums Fonds Līdzskaņa radošajai nometnei», vai arī iegādājoties kādu no mūziķu un Latvijas radošo personību veidotajiem oriģināldarbiem – apsveikumu kartītēm, unikālām krūzītēm un mūzikas ierakstiem «Fonda Līdzskaņa» internetveikalā.

Kā zināms, nodibinājumu «Fonds Līdzskaņa» 2016. gada nogalē dibinājusi biedrība «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» (LaIPA). Tā mērķis ir sniegt finansiālu vai praktisku atbalstu Latvijas mūziķiem, kuri saskārušies ar dažāda rakstura veselības un sadzīviskām problēmām un paši nav spējīgi tās atrisināt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu