Kā olimpiete Madara Palameika saglabā sievišķību (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas šķēpmetēja un Londonas vasaras olimpisko spēļu dalībniece Madara Palameika ir ne tikai jauna un perspektīva sportiste, bet, smagi trenējoties, viņa spēj saglabāt arī sievišķību. Ikdienā Madara pucējas gan sievišķīgās kleitiņās, gan tikpat labi tie var būt saplēsti džinsi. Dodoties uz olimpiādi Londonā, Madara ar kosmētiku un tērpiem piepildījusi divus lielus koferus.

Pirms Londonas vasaras olimpiskajām spēlēm Madara Palameika visu savu laiku veltīja treniņiem. «Biju treniņnometnē Valmierā, un pirms aizbraukšanas treniņi notika mājās Talsos. Fiziski jūtos tik stipra kā vēl nekad. Un ļoti ceru, ka sacensībās visi apstākļi sakritīs un labi nostartēšu,» sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atklāj Latvijas rekordiste šķēpa mešanā. Viņa atzīst, ka pirms sava starta, kas būs 7. augustā, ir paguvusi uzlādēties ar pozitīvām emocijām. «Es no šīs olimpiādes gaidu pozitīvu pārsteigumu. Tas ir ļoti nozīmīgs un saviļņojošs notikums manā dzīvē. Nebraucu viena uz olimpiādi, brauc arī mans tētis Gints, kurš ir arī mans treneris, uz sacensībām ieradīsies arī mana māsa, kas dzīvo Londonā, un pievienosies arī mamma,» stāsta šķēpmetēja.

Madara atklāj, ka sports ir viņas dzīvesveids un citādāku savu dzīvi viņa nemaz nespēj iedomāties. «Lai arī esmu aizņemta treniņos, vienmēr atrodu laiku pievērst uzmanību savam ārējam tēlam. Ja vizuāli labi izskatos un jūtos, tas mani pašu iepriecina. Galvenais ir nepārspīlēt, lai sports veiksmīgi rīmējas kopā ar sievišķīgo. Man kaut kā dabiski tas notiek, un īpaši par to nepiedomāju,» prāto šķēpmetēja. Mēdz teikt, ka sievietes sportistes ir vīrišķīgas. Taču Madara nepiekrīt šim stereotipam. «Protams, tas ir atkarīgs no sportistu ķermeņa uzbūves, jo nevar jau paredzēt, kā ķermenis izskatīsies, aktīvi trenējoties,» viņa nosaka.

Turklāt sportistei patīk papildināt savu garderobi ar apģērbiem, kas spēj pārsteigt. «Man patīk uzvilkt kaut ko tādu, ko cits varbūt neatļautos. Taču, ja nav garastāvokļa un vēlos palikt ēnā, tad velku kaut ko neuzkrītošu,» viņa teic.

Uz Londonu Madara devusies ar diviem lieliem koferiem. «Es jau kā meitene nevaru iztikt ne bez tērpiem, ne kosmētikas. Arī uz nometnēm dodoties, nekad neesmu varējusi visu nepieciešamo salikt vienā somā. Man vienmēr ir liela bagāža, jo mantu man vienmēr ir daudz,» stāsta Madara.

Sķēpmetēja atzīst, ka ceļa somās ir vairākas nagu lakas. «Man ļoti patīk katru vakaru uzlakot nagus. Esmu pat saņēmusi daudz komplimentu par gaumīgi nolakotajiem nagiem,» viņa piebilst.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu