Danai Dombrovskai mētelis no strādnieku jaku auduma (21)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Sejas.lv

Stiliste Dana Dombrovska Rīgas modes nedēļas skates apmeklē regulāri, jo tas piederas pie viņas amata. Lai arī Dana atklāj, ka attiecībā pret sevi par modi vispār nedomā, stiliste šajā pavasarī mainījusi matu krāsu un no rudmates kļuvusi par gaišmati, kā arī izvēlējusies stepētu mēteli: kā pati smej, šāda auduma jakās uz darbu dodas strādnieku onkuļi.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Dana Dombrovska atklāj, ka mode ir tas, kas esi tu pats. «Man liekas, ka ir daudz svarīgāk sekot savām iekšējām sajūtām un vilkt to, kas kas pašam piestāv un ar ko jūties labi. Man nav vēlēšanās parādīt modi uz sava ķermeņa. To es daru savā darbā, strādājot par stilisti un sapošot citus,» teic Dana.

Uz Rīgas Modes nedēļu Dana izvēlējusies mēteli no sava skapja dziļumiem. «Tas ir saglabājies vēl no mana veikaliņa laikiem. Tas mētelītis ir tāds mūžīgs. Varbūt mani šajā mētelītī arī aprakt varēs (sāk smieties). Tas, protams, joks. Vienkārši mēs ar mammu šodien izsmējāmies, ka šis mētelītis ir tik universāls, ka ar to var pat kapā likties. Mētelis ir darināts no stepēta auduma. Man liekas, ka strādnieku onkuļiem ir stepētas jakas no zaļganbrūna auduma. Šādās jakās ir silti, un tās nenovalkājas. Šajā tērpā ir kaut kas austrumniecisks, un es jūtos ērti. Ir svarīgi, lai apģērbs, kurā staigāju, ir skaists, ar pievienoto vērtību. Ikdienā nemēģinu pucēties, man svarīgi, lai šajā garajā ziemā ir silti un ērti,» savu izvēlēto tērpu raksturo Dana.

Dana ar interesi seko līdzi dizaineru jaunākajiem veikumiem modes industrijā. «Latvijā būt par dizaineru ir visnotaļ cienījams darbs, jo tas ir ļoti grūti, lai neteiktu, ka gandrīz neiespējami,» piebilst stiliste.

Vaicājot, kuri ir iecienītākie latviešu zīmoli vai modes mākslinieki, no kuriem Dana iedvesmojas, viņa uzskaita: ««Amoralle», Katja Šehurina, Natālija Jansone, bet visvairāk es iedvesmojos no Latvijas dabas!»

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu