Kašeram tērpi nav tikai apģērbs, bet gan atmiņas ar dvēseli (47)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Gāliņa

Dziedātājs, stilists, gleznotājs, tērpu dizainers, raidījuma «Stila pavēlnieks» vadītājs Kašers katru nedēļu uzšuj jaunu tērpu un neparādās sabiedrībā vienā tērpā biežāk kā trīs reizes, to prasa darbošanās šovbiznesā – nepārtraukti parādīties jaunā tērpā, būt interesantam un spilgtai personībai.

Multifunkcionālā kultūras personība Kašers paziņo, ka viņa stils nepārtraukti mainās un papildinās, ja pirms gada vīrietim patika žaketes, kurām uz muguras ir kas par sekstēm, tagad, uz šīm žaketēm skatoties, Kašers nodomā – ak dievs! Gluži tāpat kā mākslinieks staigāja šauru galu biksēs, kuras augšdaļā ir platas, šādu bikšu Kašeram ir kaudzēm, bet vairāk netiek vilktas. Kašers no visām savām biksēm, kuras aizņem vairākus plauktus, valkā tikai vienas, tās, kuras viņam ir mugurā dzīves stila portāla «Sejas» viesošanās laikā.

«Man skapis dalās vairākās daļās, ir plaukti ar biksēm, tad ir klasiskie tērpi, ikdienišķie tērpi un skatuves tērpi. Ja man jādodas uz kādu pasākumu, paskatos skapī, ja neko nevaru atrast, domāju, kuru apģērbu varu ātri pāršūt, kaut ko apvienot. Patīk pašam ko darīt, tāpēc nereti iepērkos lietoto apģērbu veikalos, daudzi par to šausminās, es atbalstu otro elpu apģērbam. Iegādājos kaut ko, mājās pāršuju, aizeju uz pasākumu, un visi sajūsminās par tērpu, kuram pašizmaksa beigu beigās nepārsniedz trīs eiro,» smejas Kašers.

Mākslinieks reizēm arī iekāro kādus dizaineru apģērbus, tiem tiek krāta nauda un beigās iegādāti vēlamie tērpi; tie netiek pāršūti, bet glabāti kā kas vērtīgs.

«Tātad man ir aktuāla melnā krāsa, kādreiz vispār nebija melna apģērba, nu jūtu, ka manu garderobi pārņem melnais tonis. Daudzas krāsainās drēbes ir atdotas kādās otrajās elpās vai aizvestas uz Talsiem uz mājām. Iespējams, tas tāpēc, ka man ir ļoti krāsaina māja, bet arī to es plānoju pārmainīt melnbaltu,» tā Kašers.

Kašers stāsta, ka viņam ir dažādi stili vienlaicīgi – pasākumus bērniem viņš vada spilgtos apģērbos, lai būtu piemērots bērniem, pieaugušajiem pasākumus dažādos uzvalkos un žaketēs, vēl ir ikdienišķais stils un, protams, modes pasākumu apmeklējumi, kad gribas ko traku izdarīt ar matiem, apģērbu un būt oriģinālam.

«Galvenais ir būt mākslinieciskam, lai nebūtu tāds apģērbs, kā ir citiem, tāpēc pārsvarā veikalā iegādāto apģērbu pāršuju, lai nav tā, ka eju pa ielu un man pretī nāk vēl kāds tādā pašā apģērbā. Tāpat ar pasākumiem, ja fotografē vienā apģērbā, stulbi ir to vilkt vēlreiz. Katru nedēļu šuju jaunu tērpu, jā, nenoliegšu, tas ir ļoti dārgi, bet tāda ir cena, ja vēlos darboties šovbiznesā, ir būtiski sevi labi prezentēt, vienmēr piedomāju pie tērpa, matu sakārtojuma un pārējiem aksesuāriem, lai koptēls ir pilnīgs,» stāsta Kašers.

Kašers savus skatuves tērpus nekad nemetīs ārā, jo plāno varbūt pēc gadiem uztaisīt izstādi. Gluži kā to izdarīja dziedātāja Olga Rajecka ar saviem apaviem.

«Par katru skatuves tērpu ir vesels stāsts, kā jutos, kā naktī pirms pasākuma stiķēju tērpu kopā, kā piešuvu pērles. Cilvēkiem apģērbs ir vienkārši apģērbs, man tas ir kas vairāk, tērpiem ir dvēsele, tās man sniedz atmiņas, citi šķirsta albumus, es apskatu tērpus, pasmaržoju tos, jo man ir daudz smaržu, kuras lietoju īpašos brīžos, un atceros visu, kas saistīts ar tērpu,» tā Kašers.

Mākslinieks izrādīja vairāk nekā 38 apavus un paziņoja, ka tā ir tikai maza daļa no visiem viņa apaviem, bet tāpat, kad ir vajadzība, īstie apavi nav atrodami un tos nākas aizņemties vai nomāt.

Īpaša vieta ir veltīta arī rotaslietām, pulksteņiem un gredzeniem, daudzas lietas vilktas tikai kādas fotosesijas vajadzībām, bet nekad nevar zināt, kur noderēs kāda indiāņu rota vai «bling bling» gredzens.

Vērojot Kašera apģērbu kalnus, plašo kurpju klāstu un rotaslietu kolekcijas, ir skaidrs, ka viņš ir pelnījis tikt dēvēts par stila pavēlnieku, ne tikai televīzijas ekrānos!

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu