Tā izskatās, iespējams, pasaulē visdārgākās augstpapēžu kurpes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Splash News/ Vida Press

35 gadus veca britu dizainere Debija Vingama (Debbie Wingham) radījusi, iespējams, pasaulē visdārgākās augstpapēžu kurpes. To cena – 15,1 miljons ASV dolāru.

Apavos iestrādāti reti rozā un zilie dimanti, izsmalcināti baltie un 1000 mazāki dimanti. Lielāko dārgakmeņu kopējā vērtība sasniedz apmēram 13 miljonus.

Kurpes pasūtījusi kāda turīga ģimene no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kura vēlējusies unikālu dimanta mākslasdarbu, ko uzdāvināt dzimšanas dienā kādam no mīļajiem. «Daži cilvēki saņem mantojumā vecmāmiņas brošu, daži – koferi ar dārgakmeņiem,» pastāstīja Vingama.

Visiem dimantiem ir platīna ietvars, bet rāvējslēdzēji un kurpju pamatne darināta no tīra zelta. Apavu sašūšana ar 18 karātu zelta diegu aizņēmusi simtiem stundu. Kurpju āda ir pārklāta ar 24 karātu zeltu, savukārt no ādas gatavotie arābu jasmīnu ziedi ir rotāti ar maziem dimantiņiem. Kontrastam «augstpapēdenēs» izmantots arī rozā zelts.

Šis ir jau ceturtais objekts viņas sērijā «pasaulē visdārgākais» - viņa līdz šim radījusi divas fantastiski vērtīgas kleitas un kūku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu