Dažas matu krāsu sastāvdaļas varēs lietot noteiktā koncentrācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/AP

No 2010.gada 15.maija 17 matu krāsu sastāvdaļas varēs lietot tikai noteiktās jomās, ievērojot noteikto koncentrāciju, paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos par būtiskajām prasībām kosmētikas līdzekļiem un to uzraudzības kārtību.

Piemēram, tiek noteikts, vai noteiktas sastāvdaļas var lietot oksidējošos vai neoksidējošos matu krāsošanas līdzekļos, cik liela var būt vielas koncentrācija un vai tā var izraisīt vai arī neizraisa kādu alerģisku reakciju.

Saskaņā ar Patēriņa preču zinātniskās komitejas (SCCP) atzinumiem Eiropas Komisija kopā ar dalībvalstīm un ieinteresētajām pusēm ir vienojusies par vispārēju stratēģiju, lai reglamentētu matu krāsās izmantotās sastāvdaļas, saskaņā ar kuru ražotāji iesniedz SCCP novērtēšanai dokumentus ar zinātnisku informāciju par matu krāsu sastāvdaļām.

Patlaban SCCP vērtē sastāvdaļas, par kurām iesniegti atjauninātie drošuma dati, taču SCCP ir sniegusi galīgo atzinumu par 17 matu krāsu sastāvdaļām, un tādējādi attiecībā uz tām ir iespējams pieņemt galīgo lēmumu, skaidro Veselības ministrija (VM).

Turklāt noteikumos tiks papildinātas informatīvās atsauces uz Eiropas Savienības direktīvām, norādot uz Komisijas 2009.gada 16.aprīļa direktīvu, ar kuru groza Padomes direktīvu attiecībā uz kosmētikas līdzekļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu