Sākas tradicionālā «Rīgas modes nedēļa»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas līdz 30.oktobrim Rīgā norisināsies starptautiskais modes festivāls «Rīgas modes nedēļa», kas tradicionāli notiek divas reizes gadā jau vairāk nekā piecus gadus, aģentūru LETA informēja projekta koordinatore Tatjana Baļvas.

Šoreiz Baltijas modes federācijas organizētajā «Rīgas modes nedēļā» tiks prezentētas 2010.gada pavasara un vasaras sezonas modes tendences no vadošajiem Baltijas dizaineriem un pasaules slaveniem zīmoliem.

«Rīgas modes nedēļas» laikā notiks gan dažādas prezentācijas, gan ballītes un tērpu skates.

Pasākumā tiks plaši prezentētas 2010.gada pavasara un vasaras sezonas modes tendences pazīstamu Krievijas un Ukrainas modes mākslinieku kolekcijās.

«Rīgas modes nedēļu» apmeklēs Latvijas publikai jau labi zināmais dizaineris no Sanktpēterburgas Oļegs Birjukovs, kurš tradicionālās skates vietā šoreiz savu pavasara un vasaras kolekciju parādīs šauram viesu lokam ekskluzīvā prezentācijā modes veikalā «OverScore».

Modes dizaineris veikalu «OverScore» izvēlējies par savu apģērbu kolekcijas prezentācijas vietu, jo no šā gada pavasara modes cienītājiem ir iespēja iegādāties zīmola «Biryukov» apģērbus arī Rīgā.

«Rīgas modes nedēļas» laikā Birjukovs tiksies arī ar Latvijas modes māksliniekiem un studentiem, dalīsies pieredzē ar saviem kolēģiem un iepazīstinās ar Krievijas tirgus specifiku un perspektīvām.

Krievijas modes jaunās paaudzes dizaineris Maksims Čerņicovs parādīs savu kolekciju kā «Rīgas modes nedēļas» goda viesis no Krievijas ar Maskavas nama Rīgā atbalstu. Pēdējos desmit gados Krievijas modes tirgū par vienu no veiksmīgākajiem projektiem kļuvis tieši «Max Chernitsov».

Kolekcijas, kura tiks prezentētas «Rīgas modes nedēļā», tēma ir Krievijas revolūcija, kura tiek atspoguļota caur mūsdienu prizmu - impērijas lozungi ir apvienoti ar mūsdienu reklāmas saukļiem provokatīvajos zīmējumos uz T-krekliem. Šajā «Max Chernitsov» kolekcijā ielas modes tendences tiek apvienotas ar striktu lietišķu stilu, stāstīja Baļvas.

«Rīgas modes nedēļas» apmeklētājiem būs iespēja vērot arī slavenākā Ukrainas modes dizainera «Rīgas modes nedēļas» goda viesa Andrē Tana modes skati.

Šoreiz par «Rīgas modes nedēļas» reklāmas seju izraudzīta latviešu aktrise Agnese Zeltiņa, kura ir ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs pazīstama teātra un kino aktrise, Latvijas stila un modes balvu pasniegšanas ceremonijā vairākas reizes tikusi atzīta par «Gada stilīgāko aktrisi». Šo titulu Zeltiņa ieguvusi 2005.gadā, 2007.gadā un arī pagājušajā gadā.

Šo gadu laikā «Rīgas modes nedēļa» ir kļuvusi par veiksmīgu startu daudziem Baltijas dizaineriem, veicinot arī Baltijas modes atpazīstamību pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu