Koko Šanele par Lāgerfeldu būtu šokēta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Slavenā modes nama «Chanel» radošais direktors Karls Lāgerfelds uzskata, ka tā dibinātāja Koko Šanele nebūtu varējusi viņu ciest, ja abi kādreiz būtu tikušies.

Lāgerfelds norādīja, ka viņa stāšanās amatā 1983.gadā Šanelei būtu bijis «šoks», jo viņš ieviesis jauninājumus jau par vecmodīgu kļuvušajā zīmolā. «Es nekad neesmu saticis Koko Šaneli,» viņš teica meistarklasē franču studentiem. «Tā droši vien arī ir labāk, jo viņa nevarētu mani ciest.»

«Jums ir jāciena zīmolā pastāvošā kārtība. Taču, lai izdzīvotu, tā ir jāmaina,» teica Lāgerfelds, kurš savās kolekcijās apspēlē «Chanel» klasisko stilu.

Pirms simt gadiem Dovilā durvis vēra Šaneles pirmais veikals. Zīmola dibinātāja nomira 1971.gadā, taču tagad visā pasaulē ir ap 300 modes nama veikaliem.

Lāgerfelds pilda radošā direktora pienākumus gan «Chanel», gan «Fendi», gan arī paša vārdā nosauktā zīmolā. Otrdien viņš jokoja, ka vēloties «48 stundas garu dienu», jo viņam vienmēr trūkstot laika.

«Daži cilvēki uzskata, ka elegance ir mirusi. Taču viņiem nav taisnība - tai vienkārši ir cita seja,» Lāgerfelds sacīja studentiem. «Mums ir jāpiemērojas jaunajiem laikiem, nevis otrādi.»

Meistarklasē Lāgerfelds studentiem ieteica nekoncentrēties tikai un vienīgi uz studijām. «Izglītība ir vajadzīga, bet ar to vien nepietiek. Es neesmu izmācījies, jo man nepietika tam laika,» norādīja Lāgerfelds, kurš 16 gadu vecumā pameta dzimto Vāciju, lai ielauztos Parīzes modes industrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu