Londona atņēmusi Ņujorkai modes galvaspilsētas statusu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Par modes galvaspilsētu 2011.gadā kļuvusi Londona - to veicinājusi mediju interese par pērn mūžībā aizgājušo britu modes mākslinieku Aleksandru Makvīnu un Kembridžas hercogieni, prinča Viljama sievu Ketrīnu Midltoni, liecina amerikāņu monitoringa kompānijas «Global Language Monitor» veiktais pētījums.

Pērn Londona atradās reitinga trešajā vietā, tomēr šogad tā izstūma no pirmās vietas Ņujorku, kas vairākus gadus baudīja modes galvaspilsētas statusu. «Mēs redzam divu īstu zvaigžņu ietekmi - Keitas Midltones un Aleksandra Makvīna. Mūsu skaitļi liecina, ka tieši viņi nodrošināja Londonai uzvaru pār Ņujorku,» norādīja kompānijas «Global Language Monitor» pārstāve.

Midltone kļuva par starptautisku modes ikonu pēc saderināšanās un laulībām ar Lielbritānijas princi Viljamu.

Makvīns 2010.gadā izdarīja pašnāvību, tomēr modes nams turpina darbību. Arī Ketrinas Midltones kāzu kleitu radīja Aleksandra Makvīna modes nama mākslinieciskā direktore Sāra Bērtone.

2011.gada lielākie modes centri:

1. Londona;

2. Ņujorka;

3. Parīze;

4. Milāna;

5. Losandželosa;

6. Honkonga;

7. Barselona;

8. Singapūra;

9. Tokija;

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu