Operas jaunā sezona atklāta: Viesi ierodas uz «Turaidas rozi»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/Apollo

28. septembrī Latvijas Nacionālajā operā tika atklāta jaunā sezona. Viesi un sabiedrībā zināmi cilvēki ieradās uz Zigmāra Liepiņa operas «Turaidas Roze» pirmizrādi.

Sezonas pirmo jauniestudējumu Latvijas Nacionālajā operā ceturtdienas apmeklēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu, uzņēmējs Kirovs Lipmans, politiķis Aigars Kalvītis ar kundzi, dziedātājs Dons, kultūras ministre Dace Melbārde, politiķis Arvils Ašeradens ar sievu Evitu, šefpavārs Mārtiņš Rītiņš un citi.

Zigmara Liepiņa «Turaidas Roze» ir muzikāli un dramaturģiski pārveidota redakcija operai «No rozes un asinīm». Stāsts par Turaidas 1620. gada notikumiem laika gaitā pārtapis dzīvā leģendā, kuras izklāsts mēdz būt atšķirīgs detaļās, bet ir nemainīgs savā kodolā. Tiek gatavotas dārznieka laulības ar pils rakstveža Greifa audžumeitu Maiju, kuru iemīlējis ne tikai viņas saderinātais. Lai saglabātu solīto uzticību līgavainim, Maija pieņem patiesi drosmīgu lēmumu.

«Turaidas rozi» veidojis muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš tandēmā ar režisori Ināru Slucku, radošajā komandā strādājis arī diriģents Jānis Liepiņš, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Jolanta Rimkute (Lietuva), gaismu mākslinieks Damirs Ismagilovs (Krievija), videomākslinieks -8, horeogrāfe Elita Bukovska un dramaturgs Mikus Čeže.

Maijas lomu jaunajā iestudējumā interpretēs Laura Teivāne, Marlēna Keine un Jūlija Vasiļjeva, Jaku-bovska lomā būs Jānis Apeinis, Rihards Mačanovskis un Juris Ādamsons, Burve - Dana Bramane un Sonora Vaice, Greifs - Krišjānis Norvelis un Armands Siliņš, Viktors - Raimonds Bramanis un Juris Jope, Lūzma - Laura Grecka un Ilona Bagele, Brukūzītis - Mihails Čuļpajevs un Viesturs Jansons, Madaļa - Sabīne Krilova un Laura Purena, Skudrics - Kalvis Kalniņš un Rihards Millers. Iestudējumā piedalīsies arī Latvijas Nacionālā baleta dejotāji, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēknes, Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu