Foto: Viesu rudenīgais stils Nacionālā teātra sezonas pirmizrādē

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo

14. septembra vakarā Latvijas Nacionālajā teātrī norisinājās sezonas pirmizrāde Ingas Ābeles romāna «Klūgu mūks» dramatizējumam Indras Rogas režijā. Uz svinīgo pirmizrādi ieradās eksprezidents Guntis Ulmanis ar kundzi Ainu, Maestro Raimonds Pauls, politiķis Arvils Ašeradens un citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Lai arī laikapstākļi ceturtdienas vakarā teātra apmeklētājus nelutināja ar saulīti, spītējot lietum un spēcīgajam vējam, viesi uz izrādi, kurā uz skatuves bija redzams gandrīz viss Nacionālā teātra aktieru ansamblis, ieradās rudenīgos tērpus.

Aktuāli bija tumšie un rudenīgie toņi, tomēr drosmīgākie izvēlējās arī sarkanu, oranžu un zilu krāsu apģērbus.

«Klūgu mūks» izrādē uz skatuves kāpa 31 Nacionālā teātra aktieris, spēlējot 57 dažādas lomas.

Režisores Indras Rogas redzējumā «Klūgu mūks» runā par mūsu tautas raksturu, par nepieciešamību lūkoties debesīs un spēju sapņot, jo arī visneprātīgākie sapņi piepildās. Pat ja mūžs ir par īsu, lai pats sapņotājs to pieredzētu. Un tā arī ir dzīves jēga. «Ticēt un darīt – tas ir viss! Pieņemt, izturēt un nekrist izmisumā.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu