Kosmetoloģe: Acu plakstiņu noslīdēšanu pamatā veicina ģenētika

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Noslīdējuši acu plakstiņi ir problēma, kas skar daudzus cilvēkus – gan sievietes, gan vīriešus un pamatīgi grauj dzīves kvalitāti - acis vizuāli izskatās nogurušas, noslīdējušu plakstiņu dēļ nav iespējams lietot dekoratīvo kosmētiku, piemēram, uzklāt acu ēnas, visbeidzot tas pat var traucēt redzei,» skaidro kosmetoloģe Kristīne Jakovļeva.

«Pie kosmetologa vēršas sievietes, kurām ir tikko pāri 30, un stāsta, ka nevēlas vairs uz sevi skatīties spogulī, jo spoguļattēlā vispirms ierauga noslīdējušus acu plakstiņus. Vēršas arī sievietes pēc 50, jo daudzas šajā vecumā izskatās ļoti labi, bet tieši acu zona sievietes padara vecākas, jo acis izskatās nogurušas,» uzsver kosmetoloģe Kristīne Jakovļeva.

Acu plakstiņu noslīdēšanu pamatā veicina ģenētika, kā arī šāda problēma attīstās ar gadiem.

Ja ir vēlēšanās un apņēmība, acu plakstiņu noslīdēšanas procesu var palēnināt, piemēram, regulāri veicot kontrastprocedūras. No rītiem acu zonu atvēsina, viegli pamasē ar ledus vai sasaldētas zaļās tējas gabaliņiem, tas stimulēs asinsriti, uzlabos vielmaiņu un padarīs ādu tvirtāku.

«Ja acu plakstiņi jau ir noslīdējuši, mājas apstākļos ar procedūrām vai dekoratīvo kosmētiku vērā ņemamu rezultātu gūt nevarēs,» uzsver kosmetoloģe.

Līdz šim Latvijā vienīgā iespēja novērst noslīdējušus acu plakstiņus bija ķirurģiska operācija. Taču, to veicot, jārēķinās ar vispārējo narkozi, kā arī ar pēcoperācijas periodu - apmēram trim nedēļām.

Kristīne Jakovļeva savā pieredzē pārliecinājusies - daudzi cilvēki labprātāk sadzīvos ar noslīdējušiem plakstiņiem, mocīsies kompleksos, taču operāciju neveiks. Tomēr šobrīd Latvijā pieejama acu plakstiņu korekcija ar plazma enerģiju - tā dod gandrīz tādu pašu efektu kā acu plakstiņu korekcijas operācija, taču nav nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās.

Raksts tapis sadarbībā ar «BABOR Beauty SPA Alberts».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu