Matu galu šķelšanās: Par ko tas liecina un kā izvairīties?

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sievietēm mati šķeļas ne tikai jaunībā, bet arī briedumā, tomēr, par ko tas liecina? Vai pēkšņa matu šķelšanās vēsta par veselības problēmām? Izdevums «Ievas Padomu Avīze» raksta, ka šo procesu parasti ietekmē ārēju apstākļu ietekme.

Viens no iemesliem, kāpēc mati šķeļas, ir neatbilstošu šampūnu lietošana. «Galvas ādas sebums (tauku dziedzeru izdalītie tauki, kas veido dabisku galvas ādas aizsargslāni) visvairāk nokļūst uz galvas ādas un pie matu saknēm, bet līdz matu galiem nenonāk, tātad tie ir neizsargāti un var sākt šķelties,» atklāj «Ievas Padomu Avīzes» speciālists.

Vajadzētu izvairīties no mitru matu ķemmēšanas vai fēnošanas ar karstu gaisu. Jāņem vērā, ka, mazgājot matus, tie kļūst ievainojamāki, tāpēc, piemēram, karsta fēna gaisa ietekmēti, mati sāk šķelties.

Speciālisti iesaka pēc matu mazgāšanas un kondicioniera lietošanas tos izķemmēt ar ķemmi, kurai ir plati zari. Tādā veidā mati tiks pasargāti. Savukārt, žāvējot matus, vislabāk to darīt tikai ar aukstu gaisu vai arī ļaut matiem žūt dabiski.

Tāpat ieteicams ik pēc sešām līdz astoņām nedēļām apgriezt matu galus, kā arī izmantot eļļas vai citus līdzekļus, kas paredzēti matu galu veselībai.

Citus noderīgus padomus lasi «Ievas Padomu Avīze» jaunākajā numurā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu