10 padomi, kā uzņemt perfektu «selfiju»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ir sākušies vasaras atvaļinājumi, kad dodamies uz jaunām vietām, iepazīstam dažādas kultūras, satiekam cilvēkus un uzklausām viņu stāstus, ko vēlamies iemūžināt un atcerēties. Vislabāk to darīt, izmantojot portretu fotogrāfiju, kas ir viena no skaistākajām un sarežģītākajām fotogrāfijas formām. Lūk, padomi, kā uzlabot portretu fotogrāfiju, izmantojot viedtālruni.

Dabiskums

Ja vēlies veidot uzmanību piesaistošus portretus, jāatceras, ka atslēga ir dabiskums. Nelūdz modelim tēlot un pielāgoties vēlmēm, meklē dabisku brīdi. Auditorija to redzēs un novērtēs.

Dažādas pozas

Galvas pieliekšana, roku novietojums, virziens, kurā vērsts modeļa skatiens, pleci. Visi šie elementi var pilnībā izmainīt fotogrāfiju! Ja tikai tagad sāc savu portretu foto piedzīvojumu, apskaties attēlus, ko uzņēmuši profesionāļi. Atceries lietas, meklē iedvesmu, izmēģini daudz dažādu ideju savās foto sesijās, meklējot labāko risinājumu. Pēc laika varēsi intuitīvi noteikt labāko pozu modelim.

Nekļūsti apsēsts ar kompozīciju

Mēģini atrast kompozīciju, situāciju un apgaismojumu, kas būs piemērotākā katrai personai individuāli. Tam nav jābūt tipiskam foto, kad modelis aizņem 3/4 attēla. Izmēģini asimetriskas kompozīcijas, eksperimentē ar tukšiem laukumiem.

Izmanto komplimentējošas krāsas

Portrets ir formāts, kad auditorijas uzmanība koncentrējas uz vienu objektu – modeļa seju. Ja kontrolē vidi, kurā tiks uzņemtas fotogrāfijas, izvēlies fonu un modeļa apģērbu, kas papildina viens otru. Tas palīdzēs panāk vēlamo efektu un skatītāju uzmanību, izceļot viens otru. Krāsas, kas viena otru papildina, parasti krāsu aplī atrodas viena otrai pretī, piemēram, sarkana un zaļa.

Pagaidi pēcpusdienu

Nav noslēpums, ka fotogrāfijas mākslinieciskums slēpjas gaismēnu spēlēs. Portretu fotogrāfijā labāk izmantot dabisku apgaismojumu. Pretēji populāram pieņēmumam, skarbā pusdienlaika gaisma nebūs pati piemērotākā, labāk gaidīt maigo vēlas pēcpusdienas gaismu.

Izmanto lauka dziļumu

Portrets ir intīma fotogrāfijas formā, kur nozīmīga modeļa un skatītāja tuvība. Šo iespaidu palīdz radīt izpludināts fons un fokuss uz modeļa seju.

Saikne

Runā ar modeli, palīdzi atbrīvoties, pastāsti par savām idejām un dod padomus foto sesijas laikā. Nav nekā sliktāka par uztraukušos un saspringtu modeli. Vienalga vai vēlies panākt dabīgu efektu, vai meklē perfekto pozu, personai, ar ko kopā strādā, jājūtas brīvi. Parunājiet, iedzeriet tēju, iesaki atbrīvoties, uzklausi modeļa idejas.

Izmanto reflektoru

Tas ir nepieciešams rīks fotogrāfiem, bet var būt neaizstājams, uzņemot portretus, dodot papildu gaismu un aizpildot tumšākos laukumus, padarot gaismu maigāku (baltais reflektors), siltāku (zeltainais reflektors) vai vēsāku (sudraba reflektors). Reflektoru var uztaisīt arī pats, izmantojot putu polistirolu, aizmugures vākus no kalendāra, ja drukāti uz stingrā mākslinieku papīra vai pielīmējot alumīnija foliju kartona kastei.

Fokusējies uz acīm

Kad fotografē, izmantojot lielu aperatūru (kas ir laba izpludinātam fonam), fokusa diapazons ir ļoti mazs, tāpēc ar fokusu viegli kļūdīties. Portretu gadījumā galvenajam fokusam jābūt uz modeļa acīm (ja tā ir ļoti pietuvināta bilde) vai galvu (ja foto ir vairāk detaļu), tāpēc labāk manuāli iestatīt fokusu.

Saulesgaismā izmanto zibspuldzi

Ja nav nekas, ko izmantot kā reflektoru un nepieciešams balansēt tiešu saulesgaismu, kas veido ēnas uz modeļa sejas, iespējams izmantot zibspuldzi. Tā aizpildīs ēnas un padarīs maigāku uz seju krītošo gaismu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu