Ķermeņa daļas, uz kurām smaržu aromāts saglabājas ilgāk

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lielākā daļa sieviešu no rītiem ātri iesmaržojas un dodas savās ikdienas gaitās, tomēr nereti dienas otrajā pusē patīkamais aromāts vairs nav jūtams. Vainīgas smaržas vai veids, kā tās tiek lietotas? Portāls «Marie Claire» uzklausījis ekspertus, kas atklāj, ka smaržas jāpūš uz ķermeņa daļām, kuras dienas laikā uzsilst.

Parasti sievietes iesmaržo un saberzē delnas, kā arī abas kakla puses, tomēr eksperti norāda, ka vislabāk tās iepūst matos, aiz ausīm, uz muguras, elkoņu iekšpusēs, aiz ceļiem un nabā. Lietojot smaržas, tās vajadzētu pūst uz ķermeņa daļām, kuras dienas laikā mēdz palikt siltākas, jo šādā veidā dienas laikā izplatās arī smaržu aromāts.

Ar smaržu daudzumu noteikti nevajag aizrauties, tomēr, ja ir vēlme sajust aromātu arī dienas otrajā pusē, lūk, ķermeņa daļas, kas nepievils.

Matos

Dienas laikā mati plīvo vējā un smaržu aromātu vari sajust ne tikai tu pati, bet arī apkārtējie. Tomēr nevajadzētu smaržas pūst tieši matos, tā vietā eksperti iesaka smaržas iepūst matu sukā un pēc tam ar to matus izķemmēt.

Aiz ausīm

Šis ir «pulsa punkts» jeb viena no ķermeņa vietām, kur vēnas atrodas ļoti tuvu ādai, dienas laikā izdalot vairāk siltuma un pastiprinot smaržu. Lietojot smaržas šādās ķermeņa daļās, jūtams tūlītējs efekts.

Uz muguras

Lai arī tas varētu šķist dīvaini, smaržu eksperte Čandlere Bura (Chandler Burr) norāda, ka šādā veidā smaržām ir ilgāks mūžs jeb tās nav jūtamas tikai no vienas puses, bet arī no otras.

Elkoņu iekšpuse

Vēl viens «pulsa punkts», kas palīdz sajust smaržas arī pēc vairākām stundām. Lai iegūtu maksimālo efektu, eksperti iesaka pirms smaržu uzpūšanas elkoņu iekšpusi samitrināt.

Aiz ceļiem

Nav noslēpums, ka dienas laikā uzsilst arī āda, kas atrodas aiz ceļiem. Tāpēc arī šī ir ķermeņa daļa, kas palīdzēs saglabāt aromātu dienas laikā.

Naba

Šīs triks aizgūts no amerikāņu aktrises Līvas Taileres, kura to iemācījusies no sava tēta Stīva Tailera. «Es uzsmidzinu dažas pilītes uz pirkstiem, dažas zem rokām un nabā,» par smaržu aromāta saglabāšanas noslēpumiem izdevumam «Into the Gloss» atklājusi Tailere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu