Kā veikt klasisko manikīru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: L`oreal

Pirms sākam nagu lakošanu, tie attiecīgi jāsagatavo.

Naga sagatavošanai vajadzīgs:

1) Nagu šķērītes (obligāti). Tās ir šā etapa pamatinstruments. Neiegādājieties ķīniešu ražojuma šķērītes, jo tās parasti nav pietiekami asas un var tikai sabojāt nagus. Negrieziet nagus arī ar parastajām šķērēm — tās nav ērtas, un rezultāts var nebūt iepriecinošs. Atcerieties, ka ir trīs galvenie nagu slāņošanās iemesli: mitrums, kādu barības vielu trūkums un nepareiza nagu apgriešana.

2) Vīlīte (obligāti). Ir vairāku veidu vīlītes. Dimanta, rubīna, keramiskās un safīra ir graudainākas, piemērotas cietākiem nagiem. Maigiem un plāniem nagiem ieteicamas ir smilšpapīra veida vīlītes. Maigās pulējošās iedarbības dēļ pēdējā laikā ir iecīnītas keramiskās vīlītes. Nav ieteicams izmantot tās vīlītes, kuras iestrādātas šķērīšu virsmā. Un vienmēr nēsājiet rokassomiņā nagu šķērītes un vīlīti.

3) Koka nūjiņa (nav obligāta). Izmanto nagu attīrīšanai un ādas atbīdīšanai no naga.

4) Knaiblītes nagu ādiņai (nav obligātas). Ar šo instrumentu tiek nokniebta uz naga uzaugusī ādiņa.

5) Nagu birstīte (nav obligāta). Kalpo naga attīrīšanai.

Darba process:

1) Nagi un panadzes jāattīra no netīrumiem(protams, ja tādi vispār tur ir). To veic šādi:

  • Nomazgājam rokas ar ziepēm, lai tās nokļūtu arī panadzēs. Tad ņemam tīru, mīkstu papīra salveti un ar tās galu blīvi nosusinām panadzes. Galvenais, lai āda zem nagiem ar ūdens un ziepju starpniecību būtu kļuvusi mīksta.

2) Izveidojam nagu formu — ovālu, kvadrātveida vai smailu. Ar knaiblītēm nokniebjam liekās naga maliņas (piešķirot vajadzīgo formu).

Kvadrātveida nagu formas iegūšanai naga gals ir taisns. Veidojot šo formu:

  • uzmanīgi apstrādājiet nagu pie pamatnes; ja veidojas pakāpienveida pāreja, naga lūšanas risks šajā vietā pieaug par 80%. Lai no tā izvairītos, ar vīlīti rūpīgi nolīdziniet šo pāreju.
  • apstrādājam nagu ar vīlīti, lai malas būtu gludas. Pārbaudei pirksta spilventiņu pavelciet gar naga malu uz augšu un leju un sajūtiet naga malu. Nagus vienmēr vīlē vienā virzienā — no sāniem uz vidu. Apvīlēšana ir mehānisks veids nagu slāņošanās profilaksei.

3) Ar knaiblītēm apgriežam ienadžus, lieko ādiņu pie naga. Vai naga ādiņu griezt vai negriezt — tas ir jūsu ziņā. Tā ir diezgan sarežģīta un zināmā mērā pat bīstama procedūra. Labāk to uzticēt speciālistam, bet pašam naga ādiņu tikai atbīdīt.

Dažiem cilvēkiem ādiņu var atbīdīt, pirms tam to mīkstinot. Šim nolūkam pirkstu galus iemērcam uz 3 minūtēm siltā ziepjūdenī. Atbīdīt ādiņu var arī nagiem, bet estētiskāk būs, ja izmantosiet rožkoka kociņu vai īpašu šim nolūkam paredzētu nūjiņu ar gumijas galu.

Manikīram nepieciešamie materiāli:

  • Bāzes laka. To nepieciešams uzklāt, ja nagus lako ar tumša toņa nagu laku, lai izvairītos no naga dabīgās krāsas izmaiņām. Bāzes lakas mēdz būt caurspīdīgas un rozā.
  • Izlīdzinošā laka. Ar to iegūst gludu naga virsmu.
  • Lakas pārklājējs. Tas paredzēts nagu lakas virskārtas pārklāšanai un aizsargā no skrāpējumiem un citiem lakas bojājumiem. Arī pašu lakas toni tas padara košāku.
  • Korekcijas zīmulis. Tas nepieciešams, lai likvidētu nevietā uzklājušos nagu laku (tas ir ar nagu lakas noņēmēju piesūcināts īpaša materiāla irbulītis). To var aizstāt ar auduma gabaliņu, kura stūri var piesūcināt ar nagu lakas noņemšanas līdzekli.
  • Nagu lakas noņēmējs (noņemšanas līdzeklis). Iegādājoties nagu lakas noņēmēju, sekojiet, lai tā sastāvā nebūtu acetona. Tas sausina nagus, un tie kļūst trausli.

Darba process:

Svarīgi, lai pirms lakošanas nagi būtu sausi un attaukoti, tad laka turēsies ilgāk un labāk. Lai nagus attaukotu, tie jānoslauka ar nagu lakas noņēmējā samitrinātu vates gabaliņu. Ja jūs tikko esat noņēmuši veco laku, jūsu nagi jau tāpat ir attaukoti.

  • Ja izmantosiet tumša toņa nagu laku, vispirms uzklājiet bāzes laku.
  • Paņemiet bāzes lakas pudelīti un vairākas reizes to sakratiet. Pamērcējiet otiņu lakā un lieko laku noteciniet, piespiežot otiņu pudelītes malai un pavelkot uz augšu. Īkšķim nepieciešams vairāk lakas (var pamērcēt otiņu lakā, pagaidīt, kamēr viens piliens nopilēs atpakaļ pudelītē, un klāt uz naga — vispirms ar vienu otiņas pusi un tad ar otru). Mazajam pirkstiņam nepieciešams pavisam nedaudz lakas. Katram nagam otiņu iemērciet lakā tikai vienu reizi un ar vienu paņēmienu uzklājiet vienu kārtu.
  • Laku sāk klāt nevis no pašas naga saknes līnijas, bet nedaudz virs tās. Pieskarieties ar otiņu, velciet uz augšu, neaizejot līdz naga pamatnei, un tad ar vienu taisnu vilcienu uz leju. Tā dariet vēl divus vai trīs vilcienus uz labo un kreiso pusi no pirmā centrālā triepiena. Ja triepieni ir nevienmērīgi, var vēl pāris reižu ar otiņu pārvilkt pār nagu. Tas jādara ātri un precīzi. Nepieciešamā veiklība radīsies ar laiku. Lakojot nagus, abām rokām obligāti jābalstās uz kādas pamatnes, vislabāk uz galda.
  • Kamēr jūs uz abu roku nagiem uzklājat vienu kārtu lakas, pirmais lakotais nags jau ir nožuvis un uz tā jau var klāt otro kārtu. Cik kārtās klāt laku, atkarīgs no lakas, — tās krāsas, tekstūras un kvalitātes. Parasti nepieciešamas 2–3 kārtas.Pirmā kārta nožūst 10–15 sekunžu laikā. Otrā — apmēram 2 minūtēs. Trešā — 5–10 minūtēs. Arī žūšanas ilgums atkarīgs no lakas. Šajā laikā galvenais ir nekam nepieskarties ar nagiem.
  • Laka ir nožuvusi, ja, diviem nagiem viegli saskaroties, to virsmas nelīp.
  • Ar korekcijas zīmuli veic nepieciešamās korekcijas.

Pēc ārzemju preses materiāliem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu