Uz frizētavu pēc veseliem matiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Slimus matus pamanīt ir ļoti viegli, tie zaudējuši spodrumu, viegli lūst, ja mati ir sausi, tiem sāk šķelties gali. Tāpat kā cilvēka acis, āda, zobi, rokas arī mati atspoguļo cilvēka iekšējās problēmas,» stāsta veselības salona «Anita» vadītāja refleksoterapeite Anita Kanele. Tādēļ nesen atvērtajā ārstnieciskajā frizētavā tiek risinātas ne vien matu veselības problēmas, bet ar dažādām netradicionālās medicīnas metodēm sakārtots cilvēka enerģētiskais, emocionāli psiholoģiskais ķermenis.

Par matiem atbild plaušu meridiāns

Ja vēlaties skaistus un veselus matus tikai uz vienu vakaru, varat doties uz parastu frizētavu un iegūt fantastisku frizūru, samierinoties ar domu, ka matu zīdainais spožums zudīs pēc pirmās mazgāšanas reizes. Tiem, kuri vēlas patiesi veselus matus, jārēķinās, ka ārstēšanas process ilgs vairākus mēnešus vai pat gadu. Pirmais solis — jānoskaidro, kur slēpjas problēma.

«Ja diagnostika ir pareiza, matus var ārstēt ļoti veiksmīgi. Tāpat kā iridioloģiskā diagnosticēšana notiek pēc acīm, ajūrvēdiskā — pēc pulsa, nagiem, mēles, bet akupunktūras diagnosticēšana pēc organisma bioaktīvajiem punktiem, par cilvēka veselības stāvokli var spriest arī pēc matiem.» Ar īpaša aparāta palīdzību vispirms novērtē klienta ādas un matu sakņu stāvokli, kā arī mata struktūru. Pēc tam, apvienojot akupunktūras un ajūrvēdas diagnosticēšanas metodes, atklājas arī organisma vispārējais stāvoklis.

Anita Kanele: «Cilvēks var justies relatīvi labi, bet viņa organisma enerģētiskajos meridiānos ir izmaiņas, tādēļ var gadīties, ka pirms matu ārstēšanas uzsākšanas, būs jāveic organisma profilakse, piemēram, jālieto homeopātiskie līdzekļi vai jāveic procedūras.

Par ādas virsmu un matu kvalitāti atbild plaušu meridiāns. Ja cilvēks pēc savas dabas ir alerģisks, bieži slimo ar bronhītu, laringītu, plaušu karsoni vai mokās ar deguna blakusdobumu iekaisumu, cieš arī matu kvalitāte. Plaušu meridiāns saistīts arī ar melanholiju un skumjām, ilgstoša nomāktība atstāj iespaidu arī uz matiem. To, ka galvas matainajā ādā rodas psoriātiski veidojumi, nosaka aknu meridiāns. Lai tos likvidētu, vispirms jānoregulē ēšana un jāveic aknu darbības regulācija. Savukārt blaugznu rašanās ļoti cieši saistīta ar nervu sistēmu. Jo tā ir jutīgāka, jo lielāka pārslodze darbā un sliktāks miegs, jo sausāka kļūst āda un vairāk blaugznu.«

Frizieris ar masiera rokām

Paralēli organisma atveseļošanai, kas parasti ilgst vienu divus mēnešus, salonā norisinās arī matu struktūras atjaunošana, kurā ietilpst ne vien matu attīrīšana (attīroši šampūni, balzami), bet arī ārstējošas matu maskas un 5–30 minūtes ilga galvas ādas masāža, kas uzlabo ādas mikrocirkulāciju (viena ārstēšanas reize kopā ar masāžu maksā 6–7 , diagnostika — 5 latus), tādēļ «matu meistaram», kas stādā ārstnieciskajā frizētavā, jābūt apveltītam ar ļoti jutīgām rokām un īpašu spēju atšķirt slimus matus no veseliem.

Atkarībā no organisma vispārējā stāvokļa matu ārstēšanas kurss var ilgt no trīs mēnešiem līdz pat diviem gadiem (hronisku slimību gadījumā).

Pēc trīs mēnešu ārstnieciskā kursa veselie mati būs izauguši jau par 6–7 cm, bet pārējie — izskatīsies skaisti, pateicoties ārstnieciskajām maskām. Lai atjaunotos visi mati, slimie mati pakāpeniski jānogriež. Ja mati vēl nav veseli, bet nepieciešams tos ieveidot, pirms fēnošanas, kas matus sausina, galiem tiek uzklāti īpaši saudzējošie fluīdi. Reizēm arī matu augšdaļā tiek uzklāti fluīdi, kas neļauj matiem taukoties, bet lejā — citi, kas tos ietauko.

Uzsākot ārstēšanas kursu, uz frizētavu jānāk vienu divas reizes nedēļā, taču tas nenozīmē, ka cilvēkam, kas vēlas iegūt veselus matus, noteikti būs jāārstējas vairākus mēnešus. Iespējams, pietiks ar 10–12 seansiem, bet pēc tam ārstēšanu varēs turpināt mājās.

No tautas recepšu pūra:

  • Ja raizes sagādā matu izkrišana vai mati ir neveselīgi, bojāti, matos un galvas ādā ieziež mālus, kas sajaukti ar jēlu olu.
  • Matos ieziež olas dzeltenumu, sajauktu ar rumu vai konjaku. Olas dzeltenums satur lecitīnu, vitamīnus un minerālvielas, kas baro matu saknes.
  • Mārrutku saknes sulu sajauc ar pāris ēdamkarotēm karsta ūdens, iemasē matu saknēs un pēc pusstundas matus izmazgā (nostiprina matus un veicina galvas ādas apasiņošanu).
  • Alvejas lapas mīkstumu sajauc ar olas dzeltenumu un divām ēdamkarotēm medus un uz pusstundu ieziež matos.
  • Lai atjaunotu matus, vienu divas reizes mēnesī ieziež matos skābu krējumu, rūgušpienu vai paniņas.
  • Uz 10–15 minūtēm ieziež matos siltu rīcineļļu.
  • Ieziež matos siltu rupjmaizes putriņu vai raugu, kas sajaukts ar medu.

Matu ārstēšanu piedāvā arī:

  • Dr. Ingas Zemītes ģimenes ārstes un matu problēmu speciālistes matu veselības kabinets (trihogramma — matu saknīšu mikroskopiskā izmeklēšana);
  • salons «Utrameds K» (darsonvalizācija — matu ārstēšana, ādas barošanas uzlabošana);
  • «Veselības centra 4» skaistuma klīnika «4. dimensija» (matu problēmu speciālista konsultācija, trihogramma, fizioprocedūras — lāzerterapija, masāža, darsonvalizācija);
  • «Daya yoga» studija (ajūrvēdas galvas masāža — baro un ārstē matus, veicina to augšanu).
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu