Koptas rokas vairo labsajūtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Mūsdienās, kad cilvēku savstarpējai saskarsmei ir tik liela loma, koptas rokas un glīti nagi vairo labsajūtu un pārliecību par sevi,» teic profesionālā manikīra meistaru konkursa «Nail Ring 2005» uzvarētāja instruktoru kategorijā, SIA «Oniks Beta» pasniedzēja Kristīne Vindela.

Kristīne bilst, ka cilvēka nagus veido tas pats keratīns, kas matus un ādu. Atšķirība tikai tā, ka nagi ir blīvāki. Tādējādi nagu izskats nereti var norādīt uz dažādām veselības problēmām. «Diemžēl sabiedrībā ir izveidojies uzskats,» Kristīne stāsta, «ka manikīru veido vienīgi sievietes. Vīrieši ir pārliecināti, ka viņiem tas nav vajadzīgs vai arī ka pie manikīra speciālistiem dodas tikai tie, kuri neko nedara. Bet vārds «manikīrs» latīņu valodā nozīmē «manus» — roka un «curare» — kopšana. Tātad arī vīrietim, kura ikdiena ir darbs ar cilvēkiem, nebūs viegli atstāt patīkamu iespaidu, ja viņam būs jāslēpj rokas zem galda.»

Meistare teic, ka rokas uzskatāmi norāda cilvēka patieso vecumu, tādēļ to kopšanai jāpievērš īpaša uzmanība. Nepietiks tikai regulāri tās mazgāt un ieziest ar jebkuru krēmu. Kristīne iesaka lietot profesionālos roku ādas un nagu kopšanas līdzekļus, kas ir dārgāki, taču to iedarbība ir labāka. Kopjošas procedūras ikviens var veikt mājās, piemēram, iemasējot nagos speciālu eļļu vai piecpadsmit minūtes paturot rokas siltā pienā. «Sadzīves ķīmija, pat vissaudzīgākā, nelabvēlīgi ietekmē roku un nagu veselību,» stāsta meistare, «tāpēc, veicot mājas uzkopšanas vai dārza darbus, jāvelk rokās gumijas cimdi. Šo noteikumu sāk ievērot sievietes, kuras izvēlējušās pieaudzēt mākslīgos nagus, jo katrs sabojātais nags būs jāmaina un jāmaksā par šo procedūru.»

Sieviešu manikīra kopjošajai funkcijai pievienojas arī dekoratīvā, kas ļauj rokas padarīt par koptēla elementu. Ikdienā parasti pietiek ar vienā krāsā nolakotiem nagiem vai nelielu nagu dizainu, kas saskaņots ar sievietes stilu, nagu formu, apģērbā biežāk izmantotajām krāsām, ikdienā valkātajām rotām utt. Ja tērps ir neuzkrītošs, nagu dizains var būt spilgtāks, izteiksmīgāks un otrādi. «Pirms kāda laika modes tendences noteica, ka nagu lakas krāsa jāsaskaņo ar lūpu krāsas toni,» teic Kristīne. «Jaunākās modes tendences iesaka nagu dizainu pēc izvēles saskaņot ar tērpu vai aksesuāriem. Īpaši svarīgi tas ir, gatavojoties ballei. Savām klientēm iesaku atnest līdzi gabaliņu auduma, no kura šūts tērps, jo nagu dizainā varam turpināt tērpa rakstu un krāsu. Nereti jau laikus ar klienti pārrunājam, kādas būs rotas, tērpa griezums, matu sakārtojums.

Veidojot nagu stilu, manikīra meistars izvērtē pirksta gala un ienadža formu un sievietes dzīvesveidu. Piemēram, smalkām rokām nepiestāv plati, masīvi nagi ar nenosmailinātiem galiem, bet apaļīgām rokām — mazi, smaili nagi, kas uzsver roku formu.

Mākslīgie nagi ļauj dizainā izmantot pīrsingu, ievietojot nagā izveidotā atverē nelielu rotu. Izvēloties to, jācenšas pieskaņot rotu ikdienā valkātajām.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu