Skaistumkopšana virtuvē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Mēs katru dienu vismaz trīs reizes iegriežamies virtuvē, lai pagatavotu tuviniekiem maltīti. Tur arī paliksim un mazliet pabursimies.

BrokastlaiksPēc rīta kafijas vari dušā noberzt augumu ar kafijas biezumiem. Tiem pievienotais cukurs, medus vai krējums skaistumu tikai vairos.

Ja no rītiem dzer tēju, izlietotos tējas maisiņus uzliec uz acīm, lai noiet tūkums.

Ja spied augļu sulu, ar apelsīnu, greipfrūtu vai kivi miziņu iekšpusi ierīvē seju un uz brīdi atstāj. Vari ar sulā samitrinātu vates gabaliņu iesmērēt seju un dekoltē zonu. Burkānu sula mazinās ziemas bālumu.

Saldētavā sasaldē ledus gabaliņus no avota ūdens un rītos maigi pamasē seju un dekoltē zonu. Kad būsi sapratusi, cik noderīgi ir šie ledus gabaliņi, tad jau pati izdomāsi, ka sasaldēt var arī bērzu sulu un tējas, kas vairo skaistumu.

PusdienlaiksJa gatavo salātus ar eļļu un citrona sulu, pēc tam, kad esi ar rokām samaisījusi sastāvdaļas, paturi dārzeņu un eļļas paliekas uz rokām, uzklāj uz sejas.

Izspiestajās citronu mizās ieliec pirkstus – citrona sula stiprina nagus, balina ienadžus un roku ādu.

Ja gatavo kartupeļus, tad saspaidi gabaliņu kartupeļa ar pienu vai krējumu un uzklāj uz sejas. Šī procedūra baro ādu un noņem tūkumu.

Ja gatavo kotlešu masu, tad arī nesteidzies mazgāt rokas, – lai ādā ievelkas visi labumi, ko esi tur salikusi. Uzklāj masu arī uz sejas, daudz jau nemaz nevajag, būs labi!

Ja gatavo svaigas zivis un atrodi kādā ikrus vai pieņus, uzklāj bišķīti uz sejas, – kas vainas kaviāra maskai?

Skābu kāpostu sula balina pigmenta plankumus un pabaro seju ar C vitamīna trieciendevu.

Vakariņu laiksKad esi iejaukusi rauga mīklu pīrāgiem, bišķīti uzliec uz sejas un dekoltē zonas, atlaidies, kamēr pārējā mīkla rūgst. Izcila sejas maska, par naudu tādu nopirkt nevar!

Ja neesi vēl izmetusi izlietoto citrona vai laima mizu, pēc dušas ierīvē arī kāju pēdas un pirkstus. Skāba vide riebjas baktērijām.

Vakara nomierinošajā zāļu tējā, kas aizdarīta ar medu, samitrini vates ripulīti un notīri seju.

Ja gatavo biezpienu, sūkalās mazgājies un mērcē pēdas.

Uzliec uz sejas un kakla tējas sēnes plēksnes un paguli kādu laiku – būsi kā no jauna taisīta.

Uz sejas un dekoltē zonas droši var likt sablenderētas aprikozes, banānus, hurmu, vīnogas, zemenes, persikus, melones, gurķus, burkānus, ķirbjus u.c. Šai masai pievieno saldo krējumu un olas dzeltenumu, iebiezināšanai – kartupeļu cieti, maltas auzu pārslas vai rīsus.

No krējuma, rauga, olas, medus un olīveļļas iznāk izcila skaistuma maska.

Sablenderē vārītas pupiņas un pievieno labu eļļu un citrona sulu – šāda maska būs labāka par botulīna injekciju!

Matus mazgā ar olas dzeltenumu, kam pievienota karote konjaka asinsrites uzlabošanai. Skalo ar tējas sēnes ūdeni.

Vannas priekiJa gribi kļūt brūnīgāka, bet par solārija un paštonējošo krēmu kaitīgumu vairs nešaubies, tad puslitrā karsta ūdens ieber četras karotes melnās tējas, pēc stundas ceturkšņa nokās un tējas izvilkumu pielej vannas ūdenim. Gremdējies siltajā vannā un izkāp no tās tumsnējāka. Tikai dikti neberzies ar dvieli!

Tev nav jāpērk iesmaržināts un iekrāsots vannas piena pulveris! Pielej siltajam ūdenim vannā paciņu saldā krējuma, kam pielikts medus un piepilinātas tev tīkamas ēteriskās eļļas, un baudi! Pēc piena vannas atkāpjas stress, uzlabojas miegs, āda kļūst maiga un zīdaina.

Ja aprūpē kādu no burku sēnēm, vannai vari pieliet rīsu vai tējas sēnes šķidrumu. Noder arī tas ūdens, kurā skaloji sēnes.

Pāris reižu gadā ir vērts nežēlot pudeli sausā sarkanvīna un ieliet to vannā. Viss, kas saistīts ar vīnogām, ļoti atjaunina un uzmundrina, tāpēc noliec pa rokai otru vīna pudeli, skanīgas glāzes un gremdējieties šajā vannā divatā.

Izšķīdini vannā kilogramu jūras vai parasto sāli – tas veicina vielmaiņu un toksīnu izvadīšanu. Turklāt tonizē ādu un mazina krunkas.

Apgaita virtuvē pirms pirtsSajauc sodu ar rupjo sāli – tas ir labākais un lētākais skurbis.

Paņem līdzi izlietotos kafijas biezumus un pēc tam, kad esi labi izsvīdusi un atmiekšķējusi veco ādu ar sāls-sodas maisījumu, noberzies arī ar kafijas biezumiem.

Paņem uz pirti medus burciņu – tas lieti noderēs pēc pēriena, kad miesa vairs neizdala toksīnus, bet gatava uzņemt dabas labumus.

Izcila skaistuma un labsajūtas procedūra ir šokolādes masāža: salauz gabaliņos tāfelīti melnās šokolādes, pievieno skaistumu vairojošu eļļu (mandeļu, vīnogu kauliņu, olīvu), noliec uz lāvas, lai izkūst. Kad pirts prieki tuvojas beigām, palūdz, lai kāds tuvinieks tevi iesmērē ar šokolādes masu no viena gala līdz otram. Pasildies uz zemākās lāviņas un tad noskalojies siltā dušā, aplejies ar slotūdeni un nožūsti. Skaistums, jauka smarža un laime garantēta!

Noteikti paņem līdzi uz pirti izlietotu citrona mizu, tā lieti noderēs ienadžu balināšanai pēc ņemšanās ar slotām un šokolādi.

Ja esi saaukstējusies, tad, karsējoties uz lāvas, iesmērē pēdas ar aso piparu un sinepju pulveri.

Pirts laiku iesaku izmantot vēl lietderīgāk un pie reizes nokrāsot matus ar dabīgajām krāsām. Laiks ar mici galvā paies nemanot, bet siltumā krāsa labāk pieķersies.

Ja gribi, lai mati aug kā loki, tad vienmēr pirms pirts iesmērē tajos sinepju pulvera putriņu.

Lai tava āriene ir tikpat skaista kā dvēsele!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu