Pote pret celulītu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Cīņā ar celulītu visas metodes ir labas.

Bet viena ir ļoti laba. Mezoterapija.

Kas tas ir?

Mezoterapija ir injekciju metode. Procedūrā tiek veikti vairāki simti virspusēju injekciju, ievadot ādā vai zemādā (apmēram 2–3 milimetru dziļumā) dažādus bioloģiski aktīvus preparātus.

Ārsti strādā ar dažādiem līdzekļiem: farmakoloģiskiem, kas iedarbojas uz konkrētu problēmu un ko izmanto arī vispārējā ārstniecībā, homeopātiskiem, kas nodrošina lēnu, absolūti nekaitīgu un ļoti noturīgu rezultātu, kā arī bioloģiski aktīviem preparātiem, kas iedarbojas šūnu līmenī, stimulējot šūnu vielmaiņas procesus.

Ņemot vērā celulīta rašanās iemeslus un galvenās problēmas, iedarbība notiek vairākos līmeņos. Vispirms ar attiecīgiem ārstniecības līdzekļiem tiek stimulēta asinsrite, limfas plūsma, uzlabota mikrocirkulācija ādā, mazināta tūska un audi bagātināti ar skābekli. Pēc četrām vai piecām procedūrām seko aptuveni tāds pats injekciju kurss, kas iedarbojas uz tauku vielmaiņu un šķeļ tauku šūnas. Visbeidzot seko posms ar tādu preparātu ievadīšanu, kas stimulē un nostiprina saistaudus.

Kopumā mezoterapija paredz iziet vidēji 10–15 procedūras, kuru intensitāte sākumā ir lielāka — divas reizes nedēļā, bet vēlāk pakāpeniski tiek samazināta līdz reizei nedēļā vai desmit dienās.

Kāpēc tik iedarbīgi?

Speciālisti mezoterapijas efektivitāti pamato ar trijiem nosacījumiem. Pirmkārt, ārstniecības līdzeklis tiek ievadīts tieši problēmzonā — tas uzreiz nonāk mērķī, aktīvajām vielām nav jāpārvar ādas barjera vai pirms tam jāiedarbojas uz kādu citu sistēmu. Otrkārt, preparātu var ievadīt ļoti mazās devās — tieši tik, cik nepieciešams, lai tas paveiktu savu darbu, bet neuzkrātos šūnās un nelabvēlīgi neietekmētu citas organisma sistēmas. Tajā pašā laikā bioķīmisko procesu aktivizēšana konkrētajā zonā tos pakāpeniski līdzsvaro un normalizē arī organismā kopumā.

Visbeidzot, treškārt, katram cilvēkam, gan izvēloties ārstniecības līdzekļus, gan nosakot ārstēšanās kursu, tiek piemērota individuāla pieeja. Ārsts var kombinēt homeopātiskus preparātus ar spēcīgākiem šūnu preparātiem, veidot dažādus kokteiļus, kas vajadzīgi tieši konkrētajam cilvēkam.

Priekšrocības

Mezoterapiju var piemērot absolūti visiem. Metodei nav vecuma ierobežojumu, ir ļoti maz kontrindikāciju (grūtniecība, akūti stāvokļi, kā arī asinsrites traucējumi un onkoloģiskas saslimšanas). To var izmantot jebkurā ķermeņa zonā: uz gurniem, augšstilbiem, vēdera, dibena, muguras, rokām, ceļgaliem, pat skausta un apakšzoda. Starp citu, visātrāk celulīts pazūd tieši no vēdera, zoda un skausta.

Metode ir mazsāpīga, neatstāj pēdas un nekādā veidā neierobežo darba spējas. Veicot injekcijas, nav jāatsakās no sabiedriskās aktivitātes, sporta un citām ķermeņa kopšanas procedūrām. Gluži otrādi — jo daudzpusīgāka un mērķtiecīgāka ir celulīta novēršanas kampaņa — mezoterapija tiek apvienota ar masāžu, iedarbīgu krēmu lietošanu, fizisko aktivitāti un pareizu ēšanas režīmu — jo lielākus panākumus var gaidīt.

Ar ko jārēķinās

Ārsti uzskata, ka pats svarīgākais, lai atbrīvotos no celulīta, — ir pareizi jānovērtē problēmas rašanās iemesli. Celulītu var izraisīt dažādi faktori: gēnu informācija, kas nosaka tauku šūnu nogulsnēšanās ātrumu zemādā. Hormonālais līmenis, ko ietekmē dzimumnobriešana, grūtniecība, pretapaugļošanās tablešu lietošana, menopauze. Celulītu provocē stress, pārgurums un depresija, kas atstāj iespaidu uz tauku šūnu vielmaiņu. Visbeidzot — nepareizi ēšanas ieradumi un mazkustība, kas rada traucējumus gremošanas sistēmā un kavē toksīnu izvadīšanu.

Mezoterapija nav brīnummetode. Lai celulītu novērstu, jāvēršas pret galvenajiem celulīta rašanās iemesliem, taču ar injekcijām visātrāk un visuzskatāmāk var likvidēt celulīta vizuālās izpausmes. Ādas struktūra acīmredzami uzlabojas un izlīdzinās, nogludinās zemādas tauku sablīvējumi, nostiprinās sīkie asinsvadi. Uz cik ilgu laiku — tas gan atkarīgs no attieksmes un dzīvesveida kopumā.

Drīkst un nedrīkst

Efektivitātes ziņā mezoterapiju ierindo pakāpi augstāk nekā kosmētiskās procedūras un tikai vienu pakāpi zemāk nekā plastiskā ķirurģija, taču, salīdzinot ar pēdējām, injekciju izdarīšana neprasa kādu īpašu uzvedības modeli. Jāpatur prātā atsevišķi nosacījumi.

  • Lai neradītu risku infekcijām un iekaisumiem, divdesmit četras stundas pēc procedūras nedrīkst apmeklēt baseinu, pirti un saunu.
  • Divas diennaktis nav vēlams iet uz solāriju.
  • Nākamajā dienā nav ieteicams veikt masāžu (tad ādā ievadītais preparāts, nepaguvis iedarboties, pārāk ātri nonāks asinsritē un tiks izvadīts no organisma), bet mezoterapiju pavisam noteikti drīkst kombinēt ar fizioterapijas procedūrām.
  • Ja pēc injekcijām radušies zilumi (kas ir normāla parādība), var lietot krēmus un ziedes, kas paātrina to izzušanu (piemēram, arnikas ziedi). Ieteicams turpināt arī pretcelulīta kosmētikas lietošanu, tikai krēmu vēlams uzklāt nākamajā, nevis procedūras veikšanas dienā.

Pacietību un vēlreiz pacietību!

Mezoterapijas speciālisti atzīst, ka galvenais metodes trūkums ir ilgais laiks, kas nepieciešams noturīga efekta iegūšanai. Pirmie rezultāti vērojami tikai pēc divām vai trijām nedēļām, turklāt — vislabāk tie redzami tad, ja celulīts bijis vieglā formā. Lai samazinātu lielus tauku sablīvējumus, izvadītu toksīnus un atbrīvotos no aizturētā šķidruma, uzskatāmam rezultātam vajadzīgs krietni ilgāks laiks. Diemžēl, neredzot pārmaiņas jau pēc divām vai trijām reizēm, cilvēki nereti zaudē pacietību un atsakās no turpmākas ārstēšanās, lai gan panākumi drīz pēc tam būtu sekojuši.

Arī kopumā mezoterapijas kursam jāvelta ievērojams laiks — uz procedūrām jānāk divus, trīs mēnešus, turklāt efekta saglabāšanai kurss ik pēc laika jāatkārto.

Mezoterapija negarantē, ka celulīts nekad vairs neatjaunosies. Iedarbojoties negatīvajiem faktoriem, kas veicina apelsīna miziņas jeb tā saucamā matrača efekta parādīšanos, un paļaujoties tikai uz atsevišķām kampaņām, cīņa pret celulītu būs jāsāk no jauna. Bet tā ir uzveicama cīņa. To mezoterapija ir pierādījusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu