Kā samazināt delnu svīšanu?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Man patoloģiski svīst delnas.

Tas, protams, nav nepārtraukti, jo ir brīži, kad tās ir patīkami sausas. Bet man vajag tikai kaut nedaudz satraukties, kaut vai iedomāties, ka tās nosvīdīs, lai tas tūlīt tā arī notiktu. Man ir ļoti būtiski sasveicinoties neradīt pret sevi nepatiku, bet ar slapjām delnām tas nav iespējams. Ar šo problēmu mokos jau ilgstoši. Varbūt kāds speciālists man varētu sniegt padomu, kā šādu nelaimi kaut uz īsu laiku novērst. Mans ģimenes ārsts tikai smaida un rausta plecus.»

Pastiprināta delnu svīšana patiešām rada neērtības sasveicinoties un diskomforta sajūtu pēc slapjā rokas spiediena gan pašam, gan otram cilvēkam. Iemesls ir diezgan parasts — veģetatīva distonija jeb slimība, kuras gadījumā veģetatīvā nervu sistēma ir izteikti labila, un pat niecīga stresa (konkrētajā gadījumā arī tikai iedomu!) rezultātā asinsvadu reakcijas ir tik izteiktas, ka to paplašināšanās dēļ plaukstas nosvīst. Citi simptomi var būt emocionāla labilitāte, sirdsklauves, roku un kāju salšana, kā arī dažādas individuālas reakcijas.

Ārstēt šo slimību ir grūti, jo tas prasa gan no ārsta, gan pacienta pacietību. Pacients jāārstē gan vispārēji, gan koriģējot svarīgākās sūdzības — konkrētajā gadījumā tieši roku svīšanu.

Pret roku svīšanu var palīdzēt:

  • fizioprocedūras;
  • specifiskas injekcijas un medikamenti (to nozīmēs ārsts);
  • īstermiņā labs aizsargs ir vienkāršie pretsvīšanas rullīši;
  • dažkārt ir vēlama arī psihoterapeita palīdzība, jo šī ir viena no kaitēm, kuras gadījumā psihoemcionālajam noskaņojumam ir diezgan izšķirīga loma.

Svarīgi ir apzināties savu slimību un mērķtiecīgi to ārstēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu