Mini SPA tavā vannas istabā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

SPA mūsdienās ietver ne tikai ūdens procedūras, bet arī lutināšanu ar dažādu baudu palīdzību. SPA mērķis ir labsajūta, relaksācija un harmonija. Taču ar SPA mēs apzīmējam arī kosmētiku, kas imitē kūrorta dziedniecību salonos. Tā kā ne visas no mums var atļauties doties uz SPA kūrortiem uz ārzemēm vai tepat Latvijā, piedāvājam, kā savā vannas istabā var radīt kūrorta sajūtu un izbaudīt Mini SPA.

Iesaka SIA «Stella-A.B» ārste kosmetoloģe Solveiga Aminjara.

SPA sejas kosmētikā var ietilpt tādas izejvielas kā termālo avotu, Nāves jūras minerāli, dubļi, aļģes, augu ekstrakti, vitamīni, kas bagātina ādu ar mitrumu, veicina tās atjaunoša­nos un attīrīšanu. Šīs sastāvdaļas var būt dažādās kombinācijās. Šie lī­dzekļi nekad nesatur dzīvnieku valsts sastāvdaļas, un šos produktus arī netestē uz dzīvniekiem. SPA kosmētikā izmantotajiem minerā­liem (nātrijs, kalcijs, kālijs, broms, hlors uti) ir nomierinošs pretiekaisuma efekts, tie veicina asinsvadu paplašināšanos, endokrīnās sistē­mas stimulāciju, kā arī šūnu vielmai­ņas paaugstināšanos. Šī kosmētika veicina ādas mitrināšanu, tāpēc tā ir ļoti ieteicama, ja sievietei ir ādas lobīšanās, kā arī raupja āda. Kā zi­nāms, viens no krunciņu rašanās ie­mesliem ir mitruma līmeņa samazi­nāšanās ādā. Pēc šīs kosmētikas lie­tošanas sejas āda būs gludāka un maigāka.

  • Ikdienas sejas attīrīšanai no­derēs pieniņi un toniki ar minerāliem. Seju var attīrīt arī ar pu­tām un želeju. Sievietēm ar tau­kainu ādu ieteicama dubļu želeja, kuru pēc tam nomazgā ar ūdeni; tad pieniņš nav vajadzīgs.
  • SPA sejas kosmētikā ir divējādi pīlingi (ar un bez graudi­ņiem) atmirušās ādas virskārtas nolobīšanai. Abrazīvie graudiņi ir no minerāliem, līdz ar to vienlai­cīgi āda tiek barota. Pīlingi bez graudiņiem — tā saucamās pīlingu maskas — ir ar atmiekšķējo­šām īpašībām. Masku noņem ar apļveida kustībām.
  • Barojošas maskas (minerālsāļi + augu ekstrakti) vai dubļu maskas. Dažkārt sievietes atzīst, ka, uzklājot dubļu masku uz jutī­gas ādas, parādās kņudinoša, nie­zoša sajūta. Speciālisti uzsver — tā nav alerģija, bet gan normāla maskas iedarbība, jo dubļi papla­šina kapilārus.

Maigajai sejas ādai dub­ļi der tikai pārstrādātā vei­dā, t.i., dubļu maskas (dub­ļus savukārt var iemasēt matos, jo tie attīra matu saknītes un stimulē matu augšanu).

Masku uz tīras ādas ieteicams uzlikt, kamēr relaksējies vannā. Lai panāktu krasu ādas uzlaboša­nos, masku lieto mēnesi kursa veidā: 2 vai 3 reizes nedēļā. Turpmāk ieteicams masku uz­klāt vienreiz mēnesī. Masku vis­labāk noņemt ar siltu kompresi (piemēram, ar siltā ūdenī samit­rinātu frotē dvieli). Pēc tam ie­teicams seju viegli paberzēt ar ledus gabaliņiem (piemēram, sasaldētu kumelīšu tēju). Pēc tam vēlreiz var seju apstrādāt ar toniku, visbeidzot uzklāt krēmu.

  • Krēmi, kas bagātināti ar minerālu kompleksu, iedalās mitrinošos un barojošos krē­mos. Taču tu arī vakarā vari uz­klāt mitrinošo krēmu, tikai ņem vērā, lai krēmā nebūtu vai vis­maz būtu ļoti minimāls SPF fak­tors. Kvalitatīvā kosmētikā būs gan minerālsāļi, jūras ūdens, gan augu ekstrakts un E vitamīns.
  • Kosmētika acīm. Acu krē­miem, kas bagātināti ar minerāl­vielu kompleksu, ir ļoti liela priekšrocība, jo minerālsāļu joni regulē ūdens līmeni šūnās un labvēlīgi iedarbojas uz acu zonu. Želeju, kas ir vieglāka par krēmu, var klāt pat vairākas reizes dienā.

Relaksējošas SPA procedūras salonos

  • Masāža ar otiņāmAr dabīgām no kazas astes akota izgatavotām vēdekļveida otiņām masāža ne tikai sniedz patīkami maigas, relaksējošas sajūtas, bet tai piemīt arī funkcionalitāte. Ar otiņām attiecīgais kosmētiskais lī­dzeklis maksimālā daudzumā tiek ievadīts ādā. Tā kā ne katru kos­mētisko līdzekli var iemasēt ar otiņām, procedūras laikā tiek pie­lietoti īpaši preparāti, kas konsis­tencē ir viegli, lēni iesūcas ādā un sniedz efektīvu rezultātu. Masējot ar rokām, preparāts ādā iesūcas ātrāk, tomēr, iemasējot lēnāk, kosmētiskais līdzeklis absorbēsies dziļāk, tādējādi labāk atjaunojot ādas šūnas. Otiņu pieskāriens un plūstošās kustības tiek veiktas pēc īpaši izstrādāta masāžas principa, pamatojoties uz meridiānu teori­ju, kad masāžu veic pa noteiktām sejas līnijām, ietverot arī kaklu un dekoltē zonu.Šī masāža īpaši ieteicama cilvē­kiem ar jutigu, kuperozu sejas ādu un izteiktu asinsvadu kapilāru tīklojumu, kad masāža ar rokām var kairināt ādu. Izmantotie pre­parāti sniedz atvēsinošu efektu! Šai procedūrai ir ādu kopjošas, jaunību saglabājošas funkcijas, ne­vis aktīva pretgrumbu iedarbība. Profilakses nolūkā to vēlams veikt kursa veidā, piemēram, reizi ne­dēļā vienu mēnesi. Pārsvarā oti­ņu masāža tiek piedāvātā kā papildprocedūra sejas pamatprocedūrai un ilgst aptuveni 10 līdz 15 minūtes.
  • SPA šokolādes bauda sejaiŠokolāde ir īpašu, izfiltrētu, augst­vērtīgu kakao un kakao sviesta maisījums. Kakao satur dabīgus antioksidantus, un tam piemīt labvēlīga iedarbība uz asinsriti. Šokolādei ir aizsargājoša un pret-novecošanās iedarbība. Procedū­ra izlīdzina arī mīmikas krunciņas, atbrīvojot saspringušos muskuļus. Šokolādes masāža vienlaikus ir arī mikropīlings ādai, jo šokolādes esence satur mazus kakao grau­diņus, kurus pat nejūt. Procedū­rai piemīt trīs efekti — pīlings, relaksācija un apgāde ar nepiecieša­majām barības vielām un mikro­elementiem. Pateicoties šokolā­dē esošam kalcijam, kālijam un magnijam, āda tiek atdzīvināta, mitrināta un barota. Procedūra s rezultātā tiek panākts ādas elastī­bas un ādas krāsas uzlabošanās un liftinga efekts.
  • Ādu un audus nostiprinoša se­jas, kakla zonas, dekoltē ādas procedūra ar zilo aļģu mas­ku. Piemērota, lai novērstu atonisku, tonusu zaudējušu ādu. Āda kļūst gluda, veidojot stingrāku se­jas ovālu, izlīdzinās sīkās un mīmiskās grumbiņas. Izteikts tonizē­jošs efekts. Ideāla procedūra pirms pasākumiem. Ādu un au­dus tonizējoša procedūra ar aļģu-minerālu masku ir lielis­ka procedūra ādai. Āda, kurai trūkst mitruma un tonusa un ku­ra cietusi stresa rezultātā, saņem jūras dziedniecisko spēku. Pēc procedūras āda izskatās gluda un mirdzoša. Jāņem vērā, ka aļģes var izraisīt alerģisku reakciju tiem, kas neēd zivis un jūras produktus. Māla maska pārsvarā darbojas kā tauku absorbētājs, tāpēc ietei­cama taukainai ādai ar lielām po­rām, taču nav ieteicama pārāk sausai un jutīgai ādai. Māla un aļ­ģu maskām kopējās īpašības ir ādas attīrīšana un detoksikācija. Māls un aļģes regulē vielmaiņu, asinsriti, ādas tonusa uzlaboša­nos, un tiem piemīt tūskas mazi­nošs efekts. Māls nav tik bagāti­nāts ar vērtīgām vielām kā aļģes, jo tam nav saskares ar gaismu, tam nav mikroorganismu, kas veidojušies fotosintēzes rezultātā.
  • Austeru procedūra — ādas tonusam, svaigumam un mitrinā­šanai. Tūlītēja reakcija — noderī­ga pirms došanās uz pasāku­miem, kad jāuztaisa jauna seja vienas stundas laikā. Āda kļūst maiga un gluda, un pēc procedū­ras vieglāk uzklāt meikapu.
  • Kristālterapija Masāžas pamatā ir ajūrvēdas principi. Tiek veikts tests, kurš no kristāliem ir piemērots ādai. Ro­zā kvarcs ir sirds un mīlestības ak­mens, baltais kristāls līdzsvaro un harmonizē jūtu pasauli un emo­cijas, ametists atbrīvo no stresa un noguruma. Ar kristālu veic se­jas, kakla un galvas matainās da­ļas masāžu pa meridiāna līnijām. Kristālterapijas laikā, lai panāktu vēlamo rezultātu, izvēlēto akme­ni var novietot uz čakrām — uz trešās acs vai jūga bedrītes! Ener­ģijas apmaiņa jūtama pēc vismaz 5 minūtēm, kad kristāls maina krāsu, tādējādi atdodot pozitīvo vai paņemot negatīvo enerģiju. Procedūru iesaka apvienojumā ar Shanti SPA terapiju, kas sniedz pa­pildus sajūtu varavīksni.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu