Mitrini un aizsargā ādu - skaistuma procedūras vasarai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar vasaras un tās pavadoņu — spilgtās saules un karstuma — at­nākšanu tavai ādai nepieciešama pastiprināta mitrināšana un aizsargā­šana pret ultravioletajiem stariem un brīvajiem radikāļiem.

Siltajā sezonā mēs ilgāk uztura­mies svaigā gaisā, mazāk slēpjam savu ķermeni no saules, lietus, vē­jiem, līdz ar to āda ir vairāk pakļau­ta arī apkārtējās vides piesārņoju­mam un to ir nepieciešams aizsar­gāt. Tāpēc katru rītu sāc ar kontrastdušu gan sejai, gan ķermenim, lieto ādas mitrinātājus un pēc tam uzklāj aizsargkrēmu. Lietojot kop­šanas līdzekļus, neaizmirsti tos uz­klāt arī uz kakla, jo vasaras perio­dā tā ir viena no svarīgākajām ķer­meņa daļām — tā ir pirmā vieta, kas izžūst un kur visātrāk parādās vecuma pazīmes.

Jau vairākus gadus ļoti populāri ir mitrinošie ūdeni (kosmētiskais mi­nerālūdens, ledus ūdens, avota ūdens, jūras ūdens ar minerālvie­lām un vitamīniem, var būt arī izsmidzināma aromātiskā eļļa), kas pārsvarā nopērkami spreju veidā (visi bez alkohola!). Tie ir ne tikai mitrinoši un atsvaidzinoši, bet kar­stajā tveicē arī ļoti patīkami. Daž­kārt šiem līdzekļiem ir pievienoti gan vitamīni, gan antiradikāļi. Taču ņem vērā — ja dienā iesi dušā, mitrinošo aizsargkārtiņu nepiecie­šams atjaunot atkārtoti.

Aizsarglīdzekli gan sejai, gan ķer­menim ar piemērotu SPF var būt gan krēmu, gan losjonu

veidā, turklāt atbilstīgi katram ādas tipam. Dienas krēmu sastāvā dažkārt ietilpst saules aizsardzības faktors, kura aizsargspējas ir aprē­ķinātas tā, lai aizsargātu pret vidēji dienā saņemamo staru devu pilsē­tas apstākļos, kad neuzturamies saulē ilgstoši. Taču atceries, ka dienas krēmos SPF ne vienmēr ir augsts un atkailinātajām ķermeņa daļām (pleciem, rokām, kājām) vairāk būs piemēroti speciālie ie­degumu veicinošie krēmi ar aug­stāku aizsargpakāpi. Turklāt, dodo­ties uz pludmali, to lietošanu vai­rākkārtīgi jāpastiprina.

Mūsdienās arvien biežāk ražotā­ji piedāvā sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus, kuros vienlaicīgi ie­tverti vairāki komponenti (tā sauca­mie līdzekļi divi vienā vai pat trīs vienā). Aizsargkrēmi bieži vien ir kombinācijā ar mitrinošo faktoru, kuriem dažkārt vēl papildus pievie­nots tonālā krēma faktors — līdz ar to no rīta ar vienu rokas vēzie­nu jau esi nodrošinājusies pret va­saru un ieguvusi zeltainu ādas toni.

Ja nelietosi ne ādas mitrinātājus, ne aizsargkrēmus, sliktās ādas iz­maiņas uzreiz nemanīsi, tikai pēc pieciem sešiem gadiem, iespējams, nevarēsi saprast, kāpēc āda kļuvusi plāna un kāpēc parādījušies plīsusi kapilāri. Starp citu, sievietēm ar bā­lu, plānu un sausu ādu nelietot krē­mus ir viskaitīgāk. Lieki atgādināt, ka UV stari veicina brīvo radikāļu veidošanos šūnās, bet brīvie radikāļi savukārt, kā liecina pētījumi, ir viens no galvenajiem ādas novecošanos izraisošajiem faktoriem.

Tāpat neaizmirsti aizsargkrēmu rokām, turklāt vasarā to vēlams lie­tot pēc katras roku mazgāšanas. Vislabāk izvēlēties nevis smagus un treknus, bet gan želejas konsisten­ces krēmus.

Vakarā pirms gulētiešanas vari pa­lutināt ādu pēc nepieciešamības — ar pretgrumbu, pretnovecošanās, barojošu vai pretcelulīta krēmu. Ja nav nekādu īpašo vajadzību, vaka­rā uzklāj mitrinošo krēmu. Vasarā sievietēm ar normālu ādas tipu ie­teicami mazāk barojoši, mazāk taukaini un eļļaini kopšanas līdzek­ļi. Taču, ja tev ir sausa āda un jūti, ka to nepieciešams pabarot, vari lietot gan ķermeņa kopšanas svies­tus, gan eļļas, īpaši tie ieteicami, ja pēc sauļošanās āda ir nedaudz pie­tūkuši. Taču, ja āda karstumā kļūst lipīga, tas var būt pietiekami traucējošs iemesls, lai no šādiem lī­dzekļiem siltajā sezonā atteiktos. Vasarā vispiemērotākie ir vieglas konsistences pieniņi un losjoni. Bieži vien sievietēm ar jauktu ādas tipu dažādās ķermeņa dalās vajag lietot gan mitrinošo, gan barojošo krēmu.

Ieteicamās procedūras vasarā

Vasarā, protams, vari turpināt visas iemīļotās sejas un ķermeņa kopša­nas procedūras, sākot ar mitrino­šām un grumbas līdzinošām, beidzot ar jūras produktu un aļģu procedūrām. Tāpat iespējams veikt augļskābju pīlingu (tiesa — vājākas koncentrācijas — 10%). Pēc apsauļošanās labi atpūtināt se­ju ar zīda diegu procedūru. Ķer­meņa kopšanā joprojām aktuālas ir celulīta, novājēšanas procedūras, kā arī SPA kompleksi, kas reizē harmonizē un nomierina ķermeni. Taču visaktuālākās vasaras proce­dūras ir ar nomierinošu un atvēsi­nošu efektu.

Kriosaitēšana īpaši ieteicama karstās vasaras dienās, jo sniedz vēsuma sajūtu. Procedūras laikā ķermenis tiek ap­tīts ar īpašā šķīdumā samērcētām speciālām elastīgām saitēm. Šis ārstnieciski-kosmētiskais process paaugstina audu apgādi ar skābekli, labvēlīgi ietekmē asinsvadus, sa­mazina tūsku un novērš smaguma sajūtu kājās, kā arī uzlabo ādas elastību un tonusu, koriģē apjomu kosmētiskā nolūkā.

Procedūra ar kristāla bumbām atvēsina ādu pēc sauļošanās un sniedz nomierinošas sajūtas. Procedūras laikā veic masāžu ar dažāda lieluma kristāla bumbām, kas pildītas ar nesasalstošu, ilgstoši vēsumu saglabājošu, neitrālu, ādai nekaitīgu šķidrumu. Papildus pielie­to ādas tipam piemērotus kosmē­tiskos līdzekļus. Bumbiņas tiek riti­nātas limfas atteces virzienā, tādējādi tiek veikta virspusēja limfātiskā drenāža. Masāžu veic gan sejai, gan ķermenim. Kristāla bumbu masāža mazina sāpju sajūtu, sama­zina kapilāru tīklojumu un sašauri­na poras, nomierina, dezinficē un atvēsina ādu, piemēram, pēc pārsauļošanās, uzlabo ādas tonusu, samazina tūsku, likvidējot šķidruma uzkrāšanos audos. Ja masāžu veic acu zonas rajonā, tiek likvidēta šķidruma uzkrāšanās, mazināta tūska (maisiņi zem acīm), apsārtums un acu nogurums.

Otiņu masāža ar C vitamīnu ir kā ātrā palīdzība sejai — tā sniedz veldzējumu, kad āda ir ļoti sausa, apsārtusi, pārsauļota un savilkta. Turklāt izmantotie preparāti sniedz atvēsinošu efektu!

Otiņu masāžas laikā parasti tiek pielietots C vitamīna serums (tas atbilstoši klienta vajadzībām var būt papildināts ar aktīvām alojas, kavi­āra, aļģu, zaļās tējas piedevām vai austeru ekstraktu). Tāpat kā jebku­ram skābajam produktam, arī C vitamīnam piemīt pīlinga, ādas ra­ga kārtiņu atlobošās īpašības, taču šis C vitamīna serums nav tik konla: pēc tā āda nekļūs sausa, bet tiks papildus mitrināta. Otiņu masāža īpaši ieteicama cilvēkiem ar jutīgu, kuperozu sejas ādu un izteiktu asinsvadu kapilāru tīklojumu, kad masāža ar rokām var kairināt ādu.

SPA maskas vasarā ir lieliska procedūra, kad āda cietusi ultra­violeto staru rezultātā. SPA mas­kām piemīt ādu attīroša un detoksikējoša (atindējoša) iedarbība. Jūras un augu valsts mikroelemen­tu kombinētos produktus masku veidā klāj uz visa ķermeņa vai at­sevišķām ķermeņa problemātiska­jām vietām. Masku dabīgais sastāvs aktivizē ādas atjaunošanās proce­sus, taukaudu šķelšanos, limfodre-nāžu un veic ādas formēšanu. Piemēram, aļģu maskās kalpo kā re-laksējoša procedūra, kas paralēli lieliskam ķermeņa ādas izskatam palīdz cīnīties pret neelastīgu ādu, celulītu un lieko ķermeņa svaru. Paralēli kosmētiskajam efektam SPA maskas veic ārstniecisku iedar­bību uz asinsvadu izraisītām ķer­meņa ādas problēmām.

Hidrodermija ir ādu dziļi attīro­ša un mitrinoša procedūra sejai. Pirms un pēc procedūras ar īpašu iekārtu nosaka ādas mitruma līmeni atsevišķās sejas zonās. Mitrinošo kosmētikas produktu ie­darbību pastiprina ar strāvām, panākot mitrinošo vielu dziļāku ieva­dīšanu ādā. Procedūras sākumā ādu apstrādā ar pīlingu, tad notiek jonizācija ar želejām. Noslēgumā veic masāžu, liek masku un uzklāj piemērotus ādas kopšanas līdzekļus. Procedūra dziļi attīra un mitri­na ādu, tiek uzlabota asinsrite, veikta limfodrenāža un panākts liftinga efekts — paaugstināts ādas tonuss. Procedūras laikā pielietotās skābekļa aplikācijas piesātina ādu ar skābekli, uzlabo sejas krāsu un sa­mazina tumšos lokus ap acīm.

Trīs komponentu lāzermasāža ir vienīgā kombinētā aparāttehnoloģiskā metode Latvijā, kas sevī ap­vieno tīs efektīvas metodes — di­odes lāzera iedarbību, lokālo aukstumterapiju un impulsveida vakuummasāžu. Pateicoties aukstumterapijai, procedūra sniedz patīkamu vēsuma sajūtu un mazina tūsku. Šī kopējās iedarbības procedūra stimulē tos fizioloģiskos mehānismus, kas nodrošina bioloģiski pareizu re­akciju saistaudos, muskuļaudos un taukaudos. Trīs komponentu lāzerduša gan profilaktiski, gan kā papildterapija vēnu slimību ārstēšanas te­rapijā kalpo arī par īpaši efektīvu metodi venozās atteces traucēju­mu novēršanai. Lokālā aukstumterapija mazina tūsku, veicina ādas tonusu un atjauno ādas elastību. Impulsveida vakuummasāža stimulē limfas drenāžu, izvada toksīnus, mazina smago kāju sindromu, likvi­dē lokālos taukus, apelsīna miziņas sindromu, relaksē muskulatūru un modelē ķermeņa kontūras.

Mehāniskā limfodrenāža īpaši piemērota, ja kājas karstuma ietek­mē ir nogurušas un satūkušas. Procedūras laikā notiek mehāniski dozēta gaisa plūsmas kompresija virzienā no kāju pēdām uz gurniem, no plaukstām uz vidukli un pa galvas mataino daļu, iekļaujot arī sejas limfodrenāžu. Tādējādi tiek aktivizēta limfas plūsma un nodrošināta vielmaiņas galaproduktu jeb šlakvielu izvadīšana no organisma. Ārstnieciskos nolūkos limfodrenā­žu iesaka vēnu problēmu gadīju­mos (kāju sāpju, tūskas gadījumā, ja ir smagas un nogurušas kājas), savukārt skaistumkopšanas nolūkā tā efektīvi ārstē celulitu, atbrīvo ķermeni no liekā šķidruma uzkrā­šanās, lieliski tonizē ādu, stiprina saistaudus un samazina liekos tau­ku nogulsnējumus. Papildus proce­dūras laikā tiek pielietoti speciāli limfu drenējošie vai figūru koriģē­jošie kosmētiskie līdzekļi, Mehānisko limfodrenāžu var apvienot ar ietīšanas procedūru.

Paralēli procedūrām var izbaudīt jonizētā gaisa terapiju. Tā ir īpaši ieteicama vasarā, kad bieži vien darbadienu pavadām karstās bezgaisa telpās. Procedūra ilgst 20 mi­nūtes un iedarbības ziņā ir līdzvēr­tīga nedēļu garai pastaigai gar jūru.

Jonizētā gaisa terapija ir inhalācijas procedūra, kuras laikā elpo tīru gai­su, kas tiek elektriski filtrēts un attī­rīts no kvēpiem, vīrusiem un bak­tērijām. Inhalāciju laikā asinīm tiek piegādāts skābeklis, un asins cirku­lācijas rezultātā tas nokļūst visa organisma šūnās un audos. Atkārtotu procedūru rezultātā uzlabojas vis­pārējais organisma stāvoklis, palieli­nās organisma aizsargspējas pret kaitīgiem apkārtējās vides faktoriem, kā arī kosmetoloģiski uzlabojas ādas izskats, krāsa un elastība, Terapija lieliski atsvaidzina ķerme­ņa ādu, piešķir tai jaunavīgu un tvir­tu izskatu, sašaurina paplašinātus sejas asinsvadus, novērš pelēcīgu ādas izskatu un organismam dod tonusu visai dienai.

Izmanto dabu!

Ogu periodā, ja tava āda nav jutīga, uz sejas un dekoltē zonas uz­klāj zemenes un ķiršus saspiestā veidā, paturi aptuveni 15 līdz 20 mi­nūtes un noskalo. Pēc tam noteikti uzklāj mitrinošu vai barojošu krē­mu, jo āda būs mazliet savilkta. Tāpat vari sasaldēt zāļu tējas (uzlej vā­rošu ūdeni, piemēram, kumelītēm vai liepziediem, atdzesē un ieliec ledusskapī). Lai stiprinātu asinsvadus un uzlabotu ādas tonusu, no rīta ar ledus kubiņiem viegli pamasē gan seju, gan ķermeni. Vari pagata­vot arī masku no samaltām auzu pārslām, olas dzeltenuma, olīveļļas, kam piejauc klāt ogas pēc izvēles. Masku paturi aptuveni 15 minūtes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu