Piecas minūtes līdz perfektam grimam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai tev gadījies, kad esi aizgulējušies, aizkavējusies darbā un nav laika sapucēties, kā gribētos? Mums ir palīdzības plāns visām steidzīgajām! Arī tev ir ie­spēja izskatīties skaistai un koptai. «Marta» kopā ar stilistu un grima speciālistu Reneju Gūti sastādīja ātra grima ābeci, pirms tam atgādinot ikdienas grima klā­šanas noslēpumus. Izlasi, pamēģini un pārsteidz visus šovakar!

No rīta. Pirms grima.

Sejai pirms klasiskā grima ir jābūt koptai, gludai, samtai­nai. «Tādēļ gan no rīta, gan vakarā sejas āda ir jāattīra ar savam ādas tipam paredzēta­jiem sejas kopšanas līdzek­ļiem. Taukainai un kombinē­tai ādai piemērotākas būtu at­tīrošās želejas, sausai — toniki,» tā Renejs. Pirms grima noteikti jāuzklāj dienas krēms. «Taukainai un kombinētai ādai ieteiktu klāt absorbējošu masku vai sejas krēmu, tad se­ja nebūs tik taukaina un labāk turēsies grims,» skaidro Renejs.

Sejas āda noveco vēja un saules ietekmē, tādēļ ir svarīgi to mitrināt. Grima speciālists uzsver, ka mūsdienās ir loti kvalitatīva kosmētika un, to lietojot, āda tiek aizsargāta no saules ultravioletiem stariem, automašīnu izplūdes gāzēm. «Lai pasargātu seju no ārējās vides ietekmes, iesaku lietot tonālo krēmu,» stāsta Renejs. No rīta ar ūdenī samitrinātu švammīti, stāvot pie labi apgais­mota spoguļa, ar tādām pašām kustībām, kā sejas krēmu klā­jot, vajadzētu uzklāt arī tonā­lo krēmu. Ja ir nepieciešams, ar korektoriem jānotušē tās sejas vietas, kuras nevēlamies izcelt — pūtītes, riņķus zem acīm. «Taču jāatceras, ka sejas āda elpo arī naktī, tādēļ vaka­rā kosmētika jānoņem; ļoti la­bi ir gulēt izvēdinātās telpās,» tā grima speciālists.

Padomi:

  • Pirms grima uzklāj dienas sejas krēmu!
  • Tonālais krēms aizsargā no vides kaitīgās iedarbības.
  • Ļauj ādai elpot! Ieelpo arī tu naksnīgo pavasara gaisu!

Krāsu izvēle meikapā

«Manuprāt, jebkurai sie­vietei neatkarīgi no ādas tipa piestāv dažādas krāsu gam­mas. Svarīgi, lai viņa justos ēr­ti šajā krāsu gammā,» skaidro Renejs. Viņš iesaka krāsoties tā, kā sievietei vislabāk patīk. «Nav jēgas ar grima palīdzību izveidot sejai masku, pamato­joties, ka esam uzklājuši tos krāsu toņus, kuri sievietei vis­labāk piestāv, jo tie atbilst vi­ņas ādas tipam,» stāsta speciā­lists. «Vīrieši mēdz, ieraugot sievieti, fantazēt, kāda tad vi­ņa ir. Bet, ja sieviete būs uz-krāsojusies neatbilstoši savām rakstura īpašībām, tad rezultātā abiem — gan vīrietim, gan sievietei — var nākties vilties.»

Padomi:

  • Paeksperimentē ar dažādu krāsu meikapu, līdz atrodi tie­ši sev piemērotāko!
  • Jūties ērti pašas izvēlētajā krāsu gammā uz sejas!

Acis

Katrai sievietei ir sava acu forma. «Lielas acis nevienam nav nākušas par ļaunu, tās var tikai izcelt,» stāsta Renejs. Ta­ču mazu, šauru acu īpašnie­cēm viņš iesaka iegādāties bal­to kontūrzīmuli, ar kuru uzzīmēt kontūru acs apakšējā plakstiņa iekšpusē. Tādā veidā vizuāli tiks palielinātas acis. Arī izvēloties kuplinošo skropstu tušu, acis tiek palie­linātas. «Savukārt tām sievie­tēm, kurām acu plakstiņi ir nokarājušies, ieteiktu ar matē­tu ēnu mākslīgi uzzīmēt plak­stiņa padziļinājumu, no plak­stiņa vidus virzoties ar otiņu uz uzacs ārējo malu,» skaidro grima speciālists.

«Sievietēm gados ieteiktu neizvēlēties perlamutrīgās acu ēnas, jo tās izceļ grumbiņas. Viņām ieteiktu izvēlēties ma­tētās acu ēnas,» tā Renejs. Viņš stāsta, ka šobrīd modē ir pilnīgi viss, bet, ja sieviete izvēlas dabisko grimu, tad neva­jadzētu vilkt acu kontūrlīniju.

Padomi:

  • Izvēlies savai acs formai piemērotāko krāsošanās vei­du!
  • Pirms klāj acu ēnas, viegli ar matētu krāsu iezīmē acs

Vaigi

«Pirms sākam tonēt vaigu ēnas, ieteiktu iekrāsot ar brūnganīgu toni vaigu formu. Bet tonējot nedaudz vajag ie­tonēt arī kaklu, pretējā gadīju­mā seja izskatīsies it kā atdalī­ta no kakla,» skaidro Renejs.

Jo seja ir kalsnāka un ga­renāka, jo vertikālāk speciā­lists iesaka tonēt arī vaigus. «Ar zobiem viegli saņemam iekšpusē vaigus, lūpas pavēr­šot tūtītē, un tad vaigus ar vai­gu ēnu vertikāli iekrāsojam,» tā vīrietis, «taču apaļu seju īpašniecēm ieteiktu ēnas klāt horizontāli — izkrāsot tās vie­tas, kuras izceļas, ja sieviete piepūš vaigus.» Viņš atgādina, vaigu nevajag krāsot tālāk par radzenes ārējo kaktiņu, ja vēlamies saglabāt dabisku grimu.

Padomi:

  • Jo garenāka seja, jo vertikā­lākām līnijām tonē vaigus!
  • Jo apaļāka seja, jo horizon­tālākām līnijām tonē vaigus!
  • Neaizmirsti ar vaigu ēnām nedaudz iekrāsot arī kaklu!

Lūpas

Šauras lūpas biezākas pa­darīs lūpu krāsa perlamutra tonī, savukārt biezas lūpas ar matētu krāsu var padarīt šau­rākas. «Ja sieviete vēlas iegūt pilnīgākas lūpas, ieteiktu iz­mantot lūpu zīmuli, kas pus­toni tumšāks par lūpu krāsu,» tā Renejs, «bet pilnīgu lūpu īpašniecēm ieteiktu neakcen­tēt lūpu kontūras.»

Dāmām gados lūpu kakti­ņi mēdz nošļukt, un tādā ga­dījumā grima speciālists iesa­ka neakcentēt tos ar lūpu kontūrzīmuli. Ikkatras sievie­tes rokassomiņā jābūt vienai neitrālai lūpu krāsai un vienai košai, tad tās abas var sajaukt un iegūt dažādus toņus, kas atbilst noskaņojumam.

Padomi:

  • Izvēlies matētu lūpu krāsu, ja vēlies savas lūpiņas redzēt šaurākas!
  • Bet ņem perlamutra lūpu krāsu, ja vēlies iegūt pilnīgas lūpas!
  • Lūpu krāsas toni izvēlies pēc noskaņojuma!

Un vakara grims!

  • Izvēlies košākas acu ēnas, piesakņotas tavam apģērbam. Klāj tās droši pāri dienas grimam.
  • Spilgtāku, drosmīgāku lūpu krāsu, atbilstošu tavam gara­stāvoklim!
  • Vēl vairāk izcel acis, uzklā­jot vēl vienu skropstu tušas kārtu un iezīmējot acu kontūras
  • Izvēlies izteiksmīgākas vai­gu ēnas!
  • Nebaidies no krāsainības meikapā! Pieskaņo krāsas sa­vām rakstura īpašībām.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu