Kā neapmaldīties matu kosmētikas džungļos?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Matu veidošanas līdzekļu sekcijas kos­mētikas veikalos jums rada galvassāpes, un visi šie spreji, serumi, krēmi un želejas veicina tikai sajukumu? Sāksim ar matu mazgāšanu — ir šam­pūni un kondicionieri, kas atvieglo taisnu un arī tieši otrādi — lokainu matu iegūša­nas procesu.

Turklāt tas nav tikai veikls mārketinga triks, lai padarītu pievilcīgāku konkrēto produktu līniju un tā harmoniskāk iederētos vannas istabā līdzās stailinga produktiem. Taisnojošie šampūni un kondicionieri padara matus smagākus, nereti tie satur pat silikonus, turpretī produkti lokainiem matiem dara tos vieglākus un elastīgus, lai būtu vienkāršāk izveidot cir­tas un tās nenostieptos jau pēc pirmās pusstundas. Tāpēc jau pirms matu mazgā­šanas vēlams izlemt, kādus tos veidosiet.

Tālāk seko smagā artilērija, kas patie­šām ir spējīga paveikt brīnumus.

Serumi, dažreiz saukti par taisnojoša­jām eļļām, padara matus smagākus un ir paredzēti matu taisnošanai ar panniņām vai fēnu, bieži tie satur silikonus, kas pa­stiprināti sargā matus termiskās apstrādes laikā, turklāt labāk palīdz aizpildīt un sa­kļaut matu zvīņas, tā padarot matus spīdī­gus un zīdainus, īpaši piemēroti sausiem un ķīmiski apstrādātiem matiem. Var lie­tot arī sausos matos, lai novērstu spurošanos. Ja lietojat produktus, kas satur silikonus, vēlams matus vienreiz nedēļā izmaz­gāt ar attīrošo šampūnu, pretējā gadījumā tie ar laiku izskatās noguruši — kļūst ne­spodri un saķepuši.

Spreji, kas aizsargā pret termisko ap­strādi, paredzēti darbam ar fēnu, taisnojo­šajām panniņām un ruļļiem. Piemēroti, ja nepieciešams matus padarīt vieglus, gaisī­gus un apjomīgus. Daži zīmoli (piemēram, «Trevor Sorbie») atsevišķi izšķir sprejus ma­tu veidošanai ar fēnu vai taisnojošajām panniņām.

Taisnojošās želejas, balzami, krēmi un pieniņi — viļņainu matu taisnošanai, lielākoties ar fēna palīdzību. Atšķirībā no seruma tiem bieži vien piešķirtas ari fiksē­jošas un dažreiz pat mitrinošas un kopjo­šas īpašības.

Putas — lokainu un apjomīgu matu veidošanai, lieliski fiksē lokās, nesaķepinot tās.

Jāatceras, ka nedrīkst pārspīlēt ar jeb­kuru veidošanas (īpaši jau taisnojošo) lī­dzekļu daudzumu! Protams, ka saviem matiem nekā nav žēl, bet šoreiz darbojas likums «labāk mazāk nekā par daudz», citādi matus varam nevis sakārtot, bet saķepināt, un tie izska­tīsies pat netīri. Taisnojošos līdzek­ļus nelietojiet cirtu ieveidošanai un otrādi — ja vien tas nav paredzēts un līdz ar to aprakstīts produkta lietošanas instrukcijā vai ari jūsu frizieris nav pačukstējis jums kādu noslēpumu, ko atklājis darba proce­sā un kas būtu ļoti piemērots jūsu matu struktūrai.

Līdzekļi matu taisnošanai

1. «Trevor Sorbie Professional Straightening Addict» inten­sīvas iedarbības atjauno­jošā matu maska baro termiskas apstrādes no­gurdinātus matus un rada aizsargslānīti ap to stieb­ru, matus nogludinot un padarot mīkstus, zīdainus un spīdīgus. Satur vīnogu kauliņu un zaļās tējas ekstraktus, E vitamīnu un UV filtrus. Ls 7,90.

2. «Trevor Sorbie Professional Straightening Addict Blow Dry» sprejs matu fēnošanai. Vieglā formula aizsar­gā matus no gaisa karstu­ma, padara mīkstus, spī­dīgus, palīdz nogludināt un novērš elektrizēšanos. Bagātīgi izsmidzina uz mitriem matiem un iz­stiepj ar matu sukas un fēna palīdzību. Satur vīno­gu kauliņu un zaļās tējas ekstraktus, E vitamīnu un UV filtrus. Ls 5,70.

3. «Indola Designer Smooch» vieglas tekstūras krēms, kas novērš matu cirtošanos un iztaisno tos. Ls 6,25.

4. «L'Oreal Professionnel Tehcni.art Color Show Liss Cream» — matus iztaisno­jošs krēms krāsotiem ma­tiem paredzēts matu tais­nošanai ar fēnu, nepadara tos smagus. Ls 5,90.

5. «L'Oreal Professionnel Techni.art Hot Style Constructor» — sprejs, kas pa­dara matus apjomīgus un kustīgus, vienlaikus nofik­sējot, nesalipina tos un sargā virsmu no termis­kās iedarbības. Var lietot, taisnojot matus ar taisno­jošajām panniņām. Ls 5,90.

6. «Indola Innova Sleek & Shine» serums zīdainiem matiem padara tos mir­dzošus, viegli ķemmēja­mus un novērš sprogošanos. Var klāt mitros matos pirms veidošanas vai arī saveidotos, sausos matos, lai novērstu to spurošanos. Ls 7,40.

7. «Kerastase Nutritive Bain Oleo-Relax» — barojošs un nogludinošs šampūns sau­siem un nepakļāvīgiem matiem. Ls 8.

8. «Kerastase Nutritive Oleo-Relax Smoothing Controlling Care» — ilgstošas ie­darbības taisnojošs līdzek­lis sausiem un nepakļāvī­giem matiem. Vienu vai divas devas iesmērē nosusinātos matos, vispirms žāvē ar fēnu un tad tais­no ar taisnojošajām pan­niņām. Sausos, iztaisnotos matos var iesmērēt vēl nedaudz līdzekļa, lai pa­darītu tos vēl gludākus un spīdīgākus. Lieliski pasar­gā no termiskās apstrādes kaitīgās iedarbības. Ls 9,50.

9. «JLife Dead Calm» tais­nojošs šampūns, kas pa­līdz pūkainiem matiem kļūt gludiem un spīdī­giem. Labi attīra gan ma­tus, gan galvas ādu, provitamīns B5 lieliski mitrina un atjauno bojātus matus. Ls 5,75.

10. «Umberto Giannini Gunk Straight To It Straightening Cream» taisnojo­šais krēms padara matus gludus, zīdainus un spīdī­gus. Uzklāj uz mitriem matiem un žāvē ar fēna un matu sukas palīdzību. Var lietot arī kā nogludi­nošu līdzekli uz sausiem matiem, lai novērstu spurošanos un elektrizēšanos. Ls 4,95.

11. «Umberto Giannini Sleek and Chic» — taisnojošs spī­duma serums, kas nogludi­na un savalda sausus, spurainus matus. Var klāt uz mitriem matiem, lai tos iztaisnotu, vai uz sausiem pret spurošanos un elektrizēšanos. Ls 6,95.

12. «JLife Heat Shield Straightening Iron Protector» — līdzeklis, kas sarga matu virsmu no termiskās iedarbības, taisnojot tos ar taisnojošajām panni­ņām. Nepadara matus tau­kainus. Ls 5,95.

13. «Paul Mitchell Super Skinnv Serum» nogludina matus, piešķirot tiem zī­dainu mirdzumu. Lieto­jams matu taisnošanai ar fēnu vai taisnojošajām panniņām. Ls 12,10.

14. «Paul Mitchell Straight Works» želeja nogludina un iztaisno matus. Uzklāj uz mitriem matiem un taisno ar fēnu. Ls 6,75.

15. «Temp Ceramies» matus taisnojošās panniņas ar keramikas sildvirsmu ie­veido matus ideāli taisnus un padara tos spīdīgus. Nodrošina noturīgu matu sakārtojumu. Ls 45.

16. «Paul Mitchell» plakanā matu suka taisnu matu veidošanai ar fēnu. Ls 11.

17. «Denman Thermo Ceramic» matu suka matu taisnoša­nai ar fēnu. Piemērota visu tipu vidēji garu un garu matu iztaisnošanai. Virsmas keramikas pārklā­jums paātrina veidošanas procesu. Ls 7,75.

Līdzekļi lokainu matu veidošanai

1. «Kerastase Nutritive Elasto-Curl» matu pu­tas plāniem un spro­gainiem matiem. Cir­tas iegūst korektu for­mu, un mati kļūst elastīgi un mirdzoši. Ls 9,50.

2. «Umberto Giannini Curl Friends» putas matu cirtu veidošanai. Klāj uz izsusinātiem ma­tiem un žāvē ar fēnu, veidojot vieglas cirtas ar pirkstiem. Var at­kārtoti klāt uz sau­siem matiem, lai at­jaunotu vēlamo for­mu. Ls 4,95.

3. «Umberto Giannini Curl Friends» ātras fiksācijas cirtas ieveidojošais sprejs nomierina spu­rainus matus un atjauno cirtas. Nedaudz uzsmidzina uz mitriem vai sausiem matiem un sabužina ar pirkstu galiem. Var lietot starp mazgāšanas rei­zēm, lai atjaunotu cir­tas. Ls 5,95.

4. «Indola Designer Whirl» cirtu pastiprinātājs — piešķir cirtām elastī­bu, noturību un mirdzumu. Uzklāj uz mit­riem matiem. Ls 8.

5. «Tigi Catvvalk Curls Rock» matu sprogu pastiprinātājs — želeja piemērota dabiski lokainiem vai ilgviļnotiem matiem. Želeja atdala un kontrolē lo­kās, reizē piešķirot matiem apjomu, tekstūru un spīdumu. Ne­daudz iesmērē nosusi­nātos, mitros matos un žāvē ar fēnu vai bez tā. Ls 10,90.

6. «Tigi Catvvalk Curls Rock Leave-ln Moisturizer» — kondicionieris lokainiem matiem pa­līdz matu sprogām kļūt izteiktākām un vi­jīgākām. Kondicionieri atstāj matos neizska­lojot. Līnijā ietilpst arī šampūns. Ls 11,90.

7. «JLife Perfect Wave Defrizzing Curl Definition Styler» veido­šanas līdzeklis, kas novērš lokainu matu pūkošanos un padara cirtas vieglas un iz­teiktas, īpaši radīts vi­dēji smalkiem matiem. Vienmērīgi uzklāj ar rokam uz nosusinā­tiem, mitriem matiem, tad žāvē dabīgā ceļā vai ar difūzera palīdzī­bu. Ls 4,95.

8. «Umberto Giannini Curl Friends Scruncing Jelly» — stipras fiksācijas želeja cirtainu matu veidošanai. Uzklāj uz nosusinātiem, mitriem matiem un žāvē bez fēna, veidojot ar pirk­stiem vai ar difūzeri. Ls 4,95.

9. «Trevor Sorbie Long Hair» — šampūns un kondicionieris gariem, dabiski lokainiem vai ilgviļņotiem matiem. Sastāvā esošais komplekss 18 MEA at­jauno bojātus matus visā to garumā un pa­dara tos spīdīgākus. Ls 5,80 (šampūns), 6,40 (kondicionieris).

10. «Vogueli» apaļā matu suka lielu loku veido­šanai. Piemērota vidē­ji gariem un gariem matiem. Ls 7,65.

11. «Philips» lokšķēres. Ls 6,90.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu