Nobildē mani tā, lai ir skaisti!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir labi, ja tevi fotografē profesionālis — studijas gaismās daudzi trūkumi tiek izlaboti.

Taču amatierfotogrāfi neizmanto prožektorus, un bieži gadās tā, ka objektīvs ir atradis vissīkākos trūkumus, ko ar neapbruņotu aci nemaz nevar pamanīt. «TĀ NEESMU ES!» — cik bieži tev ir nācies tā teikt, raugoties fotogrāfijās?

Tomēr, pirms apvainot fotogrāfu, padomā, vai biji sagatavojusies «bildēšanai»?

Dekoratīvās kosmētikas noteikumi

1. Lai fotogrāfijās izskatītos izteiksmīgi, kosmētika nedrīkst būt pārāk caurspīdīga — maigas lūpu līnijas, izteiktas uzacis un daudz skropstu tušas.

2. Ja tevi nefotografē profesionālis, neizmanto grimā perlamutru, it īpaši ap acīm, citādi radīsies iespaids par «uzsistu» aci.

3. Uzacis ierāmē acis, tādēļ tām ir svarīga loma. Ja tās ir pārāk biezas, saķemmē, uzlabojot formu.

4. Nevajadzētu izvēlēties zilu, zaļu vai ogļmelnu acu zīmuli — šīs krāsas fotogrāfijai ir pārāk «asas». Vislabāk apakšējo plakstiņu nemaz netonēt — tikai nokrāsot skropstas.

5. Lai acis neizskatītos apsārtušas vai neveselas, vajadzētu acu baltumus «izbalināt» — pirms grima uzklāšanas var izmantot pilienus acu noguruma mazināšanai, piemēram «Visine».

6. Ņem vērā, ka melnbaltajā fotogrāfijā visas košās krāsas ir spēcīgākas. Piemēram, spilgti sarkanā lūpu krāsa izskatīsies gandrīz melna. Savukārt krāsainajā fotogrāfijā labāk izvairīties no violetajiem toņiem uz lūpām un ap acīm. Nekrāso lūpu kontūru tumšāku vai spilgtāku par pašām lūpām.

7. Ja tev ir tumsnēja sejas āda, tad labāk izvairīties no violeti rozā un bordo toņiem. Blondīnēm fotogrāfijā labāk izskatīsies gaišie toņi. Krāsainajā fotogrāfijā tonālajam krēmam nevajadzētu atšķirties no ādas toņa — ideālajā variantā tonālais krēms ir uzklāts arī uz kakla, ausu ļipiņām un pat uz elkoņiem.

8. Lai mazinātu ēnas un zilos riņķus ap acīm, kā arī sarkanos laukumus ap nāsīm, lieto maskējošo zīmuli, kas ir toni gaišāks par pūderkrēmu. Pirms fotografēšanās nopūderē seju, lai zibspuldze neizgaismo taukainos sejas laukumus.

Apģērbs fotografējoties

Kaut arī 7/10 no visas pasaules ir zaļas, nevajadzētu bildēties uz ūdens fona, kā arī izvēlēties zaļu apģērbu, jo var gadīties, ka arī tava seja bildē izskatīsies zaļa un atgādinās kino redzētos vampīrus.

Ievēro, ka neitrālā ikdienas apģērbā tu izskatīsies svaigāka un jaunāka nekā mirdzošā kleitā vai kostīmā. Turklāt rotaslietu skaitu samazini līdz minimumam — tās nogalina fotogrāfiju. Pozējot melnbaltajai fotogrāfijai nav slikti izvēlēties melnu apģērbu — īpaši, ja tev ir tumši mati un izteikti sejas vaibsti. Blondīnēm melnā krāsa ir «jāatšķaida» ar kādu baltu detaļu, piemēram, lakatiņu vai šallīti. Krāsainajā fotogrāfijā ļoti labi izskatās siltie krāsu toņi, piemēram, no krāsu spektra sarkanās daļas.

Apgaismojums

Par spīti vispārpieņemtajam, labas bildes izdodas arī fotografējoties zem klajas debess pret sauli. Seja izskatās tumša? Tas nekas — tiks nomaskēti trūkumi! Tomēr ir jāizvairās no tiešas saules gaismas, jo tā sejā veido asas ēnas. Fotografējoties ar krāsaino filmiņu, nav vērts dabiskās gaismas trūkumu kompensēt ar dienas gaismas spuldzēm — fotogrāfijās grims atgādinās riebīgu fatamorgānu, nemaz nerunājot par apģērbu… Vārdu sakot, dabiskā gaisma — tas ir labi. Zibspuldze izgaismos ikvienu mirdzošo detaļu. Vislabāk fotografēties ir agri no rīta vai tuvojoties krēslai — īpaši labi āda izskatīsies rietošas saules staros. Dienas vidus, kad saule atrodas augstu pie debesīm, nav piemērots laiks pozēšanai un skaistām fotogrāfijām.

Process

  • Skatiens

Pat, ja tu nenēsā kontaktlēcas, fotografējot ar zibspuldzi, acu zīlītes bildē ir sarkanas. Lai no tā izvairītos, ir jāaktivizē gaisma — ieslēdz visas lampas. Ir fotoaparāti, kas «koriģē» sarkano acu sindromu — mazinot zibspuldzes spožumu.

Kad objektīvs ir pavērsts pret tevi, nemirkšķinies — aizver acis, lūdz fotogrāfam izskaitīt līdz trīs, un atver acis. Nav nepieciešams raudzīties tieši objektīvā — daudz dabiskāks ir skatiens sānis.

  • Liels deguns

Lielu degunu var «samazināt» ar nedaudz tumšāku pūderkrēmu un gaišu pūderi — deguna malās un uz nāsīm klāj tumšāko krēmu, savukārt uz deguna līnijas — gaišo pūderi. Protams, raugies, lai toņu pāreja ir neuzkrītoša.

Labāk raudzīties uz augšu — nenokar degunu! Tādējādi arī tavas acis izskatīsies lielākas.

Lai «noslēptu» lielu degunu, vislabāk fotografējies tiešā pretskatā. Zibspuldzes iespaidā izgaismosies seja un deguns tik krasi neizcelsies.

  • Lūpas

Lai lūpas izskatītos pilnīgākas, izmanto gaišāku lūpu krāsu — tumša krāsa vizuāli samazinās lūpas. Cits triks pilnīgākām lūpām — lūpu iekšējo daļu krāsot nedaudz gaišāku par pamattoni vai izmantot vieglu spīdumu, tomēr izvairies no perlamutra!

  • Sejas ovāls

Ja tev ir apaļa seja, tavs fotografēšanās rakurss ir trīs ceturtdaļu pagrieziens vai profils. Lai maskētu garenas sejas disproporcijas, nedaudz pieliec galvu uz priekšu, bet pati paliecies uz sānu. Ja objektīva priekšā būsi pavisam iztaisnojusies, rezultāts tevi var satriekt. Ja objektīvs atrodas zemāk par tevi, nenokar galvu, lai neradītu neesoša dubultzoda efektu. Ja tev ir liels zods, lūdz, lai tevi fotografē no augstāka punkta, savukārt, ja tev ir mazs un smails zods — no zemāka punkta.

  • Mati

Protams, matiem ir jābūt tīriem un nesaķēpātiem ar laku vai želeju. Ja tiek fotografēts tuvplānā, izvairies no «uzkasītiem» matiem — galva izskatīsies nedabiski liela.

  • Pilnīga miesas uzbūve

Pilnīgākiem cilvēkiem labāk atrasties nevis kadra centrā, bet nedaudz iesānis. Ja tu esi fotogrāfijas centrā, tad izskaties lielāka, nekā patiesībā esi.

  • Sejas izteiksme

Drošs veids, kā fotogrāfijā izvairīties no muļķīgas mīmikas, ir — trenēties pie spoguļa. Izmēģini dažādas sejas izteiksmes, līdz atrodi to, kuru uzskati par veiksmīgāko un atbilstošāko tavai iekšējai būtībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu