Uzlabo garastāvokli: izvēlies sev piemērotāko smaržu!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vasaras aromāti atmodina atmiņas par brīvdienām.

Debess tik zila… Ūdens, ko skūpsta saule… Svaigi un viegli. Kādi aromāti ir aktuāli šovasar?

Vasarā allaž modē ir visi svai­gie augļu un ziedu aromāti. Šogad vasaras aromātos vai­rāk pat dominē augļi nekā ziedi, jo īpaši ananāss. Piemēram, jaunais «Carolina Herrera» «2/2 on Ice» tuale­tes ūdens ir kā augļu kokteilis, kurš satur mango, persiku un tikai ne­daudz ziedu aromātu.

Tas ir tikai šīs sezonas produkts (to vairāk nera­žos) un nopērkams tikai lielajā — 60 ml — flakoniņā, bet nākamgad tas būs jau ar citu aromātu. Toties parfīmu un tualetes ūdeņu jaunu­mos nav vairs kādreiz aktuālā arbū­za aromāta, bet ir visi citrusaugļi, ku­rus sajūtam pirmajā brīdī, pasmar­žojot kādu parfīmu, jo parasti tie at­rodas smaržu virsnotī («Mochino» «l love love»).

Ļoti bieži aromātos tiek pielietotas upenes, kas smaržai pie­šķir tādu intīmāku un dziļāku noska­nu, persiki un mango. Savukārt patīkams ziedu aromāts piemīt «Lanvin» «Eclat D'arpege», kas ir izteikta vasaras smarža. Tā pār­došanā parādījās jau pagājušajā ga­dā un topā bija arī ziemā, bet ta­gad — jo īpaši.

No ziediem jauna­jos aromātos tiek izmantotas frēzijas, jasmīns, ūdensrozes. Dažkārt pašu ziedu un augļa aro­mātu smaržās nejūt, bet kopā ar ci­tiem komponentiem tas veido savu neatkārtojamu aromātu. Bet «Kenzo» «L'eau par Kenzo» ir viens no senākajiem tualetes ūdeņiem, kas sava izteikti svaigā jūras aromā­ta dēļ savu aktualitāti nav zaudējis arī šodien.

Aromāts ir tas pats, mai­nās tikai flakoniņa dizains. Tā ir ļoti laba dāvana, jo neatstāj vienaldzīgu nevienu. Tās varbūt nebūs mīļākās smaržas, bet nebūs tā, ka tās nepa­tiks.

Tieši tāpat ir ar «Gucci» «Envy me», kas ir svaigas un maigas. Jo vairāk parfīmos un tualetes ūdeņos dominē augļi, jo izteiktāks ir svaiguma aromāts, savukārt, ja to sastāvā dominēs ziedi, aromāts ie­gūst saldenāku nokrāsu. Taču ne­vienas no vasaras piedāvātajām smaržām nav izteikti saldas vai rūg­tas, kādas vairāk ir piemērotas zie­mas mēnešiem vai arī svinīgiem vakara pasākumiem vasara, kā arī lie­tainām un drūmām dienām. Piemēram, «Cristian Dior» «Pure Poison», kas ir viens no sieviešu iecienītāka­jiem parfīmiem un arī visvairāk pirk­tajiem parfīmiem Latvijā. Tas veika­lu plauktos jau parādījās ziemā, bet to var lieliski izmantot arī kā vakara aromātu vasaras ballītē.

Karstā un saulainā laikā saldenā smarža kļūst vēl izteiktāka, un daudziem tas var nepatikt. Taču viss ir atkarīgs no te­vis pašas. Ja tev patīk tādas smaržas lietot arī vasarā — kāpēc ne? Tieši tāpat nav izteiktu smaržu brunetēm vai blondīnēm, kā agrāk tās mēdza iedalīt: it kā rūgtenās vairāk domā­tas tumšo matu īpašniecēm, Tas pats attiecas arī uz vecumiem. Jeb­kurš aromāts būs piemērots jebku­ram vecumam, ja smarža atbilst tavai pašsajūtai.

Turklāt arī pēc smaržu flakoni­ņiem var pateikt, vai tualetes ūde­ņiem ir izteiktāks svaiguma aro­māts, vai tās ir saldas vai rūgtas. Piemēram, ja flakoniņš ir caurspī­dīgi baltā, zilā vai violetā tonī, tad aromāts būs vēss un svaigs. Rozīgie ir maigie ziedu aromāti, dzel­tenie — izteikti saldas, visi tumšie brūnie, melnie toņi — rūgtās smaržas, savukārt zaļie — meža un zāles aromāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu