Irānas valdība izstrādā ieteicamo vīriešu frizūru sarakstu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irānas Kultūras ministrija devusi «svētību» vairākiem vīriešu matu sakārtojumiem, kas piemēroti musulmaņiem, izslēdzot no ieteicamā saraksta zirgastes, vēsta vietējā ziņu aģentūra ILNA.

Kā redzams ILNA un citu aģentūru fotogrāfijās, vairumam vīriešu modeļu ir īsi mati, kā arī gludi noskūta seja. «Ieteiktos stilus iedvesmoja irāņu raksturs, kultūra, reliģija un islāma likums,» komentēja Atturības un plīvura festivāla organizētāja Džaleha Hodajara. «Mēs esam priecīgi, ka Irānas valdība (..) mūs atbalstījusi, radot šos matu sakārtojumus,» viņa sacīja, piebilstot, ka vīriešu frizūru katalogs drīzumā tiks arī publicēts.

Irānas policija regulāri veic «tikumības reidus», arestējot un brīdinot sievietes, kas nēsā īsus, pieguļošus virssvārkus un plānus lakatus, kā arī vīriešus, kas dižojas ar nekārtīgām frizūrām un ciešiem džinsiem ar zemu jostasvietu.

Pēdējos gados Irānā slēgtas un sodītas vairākas frizētavas, kas piedāvājušas saviem klientiem «pagrimušo Rietumu griezumus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu