Nagi jākopj gan vīriešiem, gan sievietēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No arhīva

Kurš gan nevēlas skaistus un koptus nagus, kas izdaiļo rokas. Nagi liecina par cilvēka veselības stāvokli, un tiem ir arī aizsargfunkcija – tie pasargā pirkstu galus no traumām un uzlabo pirkstu veiklību. Ja pašam ir koptas rokas un nagi, tad biežāk pievēršam uzmanību, kādi tie ir citiem.

Nagu sastāvā ir keratīns, kura daudzums nosaka, cik veselīgi ir nagi. Vesela naga virsma ir gluda un līdzena. Nagos ir daudz nervu galu, kas ir jutīgi pret sāpēm, arī tad, ja tiem pieskaras. Asinsvadi, kas atrodas zem nagiem, piegādā tiem nepieciešamās barības vielas un piešķir nagiem rozā toni. Naga ataugšanas process no pamatnes līdz naga galam ilgst apmēram sešus mēnešus, bet nagu augšanas ātrums ir apmēram trīs milimetri mēnesī. Ir cilvēki, kam no dabas doti skaisti nagi un neveidojas tā sauktās spurgaliņas, citiem turpretī rodas dažādas problēmas. Kopti un veseli nagi ir svarīgs faktors, lai rokas būtu vizuāli pievilcīgas, tāpēc ir svarīgi, kā mēs tās kopjam. Gan sievietēm, gan vīriešiem svarīgi veikt manikīru, kura mērķis ir viens – koptas rokas. Atšķirība ir tā, ka vīriešiem, vīlējot nagus, tos neatstāj garus. Sievietes vēlas garākus nagus, lai gan to nosaka katra individuāla vēlme.

Pamosties ar perfektiem nagiem

Ir dabiskā nagu kopšana, kad nagiem izdara pīlingu, tos baro un veic manikīru, un ir modelētie nagi. Modelētos nagus izvēlas tad, kad sievietei apnīk, piemēram, tos bieži lakot un viņa vēlas no rīta pamosties ar skaistiem un perfektiem nagiem. Ir divi modelēto nagu veidi. Pirmais, kad nags pārklāts ar želeju. Nags izskatās kā dabisks, ir plāns, taču ļoti perfekts. Otrs variants – tiek veidots garāks nags, tas ir biezāks. Abiem kvalitāte ir vienlīdz estētiska. Pastāv mīts, ka, modelējot nagus, tiek zaudēts dabiskais nags. Nags tiek novīlēts tā, kā tas ir dabisks. No virspuses to nopulē, lai noņemtu mehāniskos bojājumus, kas rodas, nagam augot. Tad uzklāj pagarinošo daļu un pāri – želeju – gēlu.

Modelētie nagi ir arī labs un ērts risinājums tiem, kam nav dabas doti skaisti nagi. Arī nagu laka uz tiem saglabājas divas līdz trīs nedēļas. Tiek piedāvātas arī krāsainas želejas, kuras spēj noturēties uz naga līdz profilaksei. Ar modelētajiem nagiem var staigāt visu mūžu. Ir želejas, kas ir draudzīgas nagiem, neiesūcas dziļi nagā, nesausina tos un nesatur skābes. Tas ir būtiski. Ja ir modelētie nagi, tad reizi trijās nedēļās ir jāveic nagu profilakse. Šis process ilgst pusotras līdz divas stundas. Svarīgi, lai nagiem ir sakopts valnītis, vienmērīgi ir pārklāta nagu laka. Protams, arī šajā gadījumā labākais variants ir modelēti nagi, kas arī prasa kopšanu. Svarīgi, lai nags zem gēla nebūtu sauss un nerastos problēmas.

Vajag barojošu krēmu

Ziemā roku un nagu kopšana prasa lielāku uzmanību tāpēc vien, ka rokās velkam cimdus. Arī gadalaiku maiņa ietekmē roku veselību. Pirms došanās uz ielas, rokas jāieziež ar krēmu, lai tām būtu aizsargslānis. Nagu kopšanas speciālisti ziemā iesaka kompleksu roku kopšanu, ko var veikt salonā. Tas atteicas gan uz vīriešu, gan sieviešu roku veselību. Vispirms veic pīlingu un roku barošanu ar masku vai krēmu. Pēc tam ieteicama parafīna vanna (minimums – sešas līdz desmit reizes), kas jāveic divas reizes nedēļā. Kopšana ir dziļa un efektīva. Šāda procedūra ilgst pusstundu, bet efekts – fantastisks. Ja tiek kopta rokas āda, tad vienlaikus arī nagi kļūst veselīgāki. Uz mitrām rokām, kamēr tās nav nožuvušas, ieteicams iemasēt eļļu vai krēmu. Ziemā nepieciešams barojošs krēms. Katram cilvēkam āda ir atšķirīga, daļai pietiek, ja ādas kopšanu veic reizi nedēļā, citiem tas nepieciešams katru otro dienu.

Pīlings ar kafijas biezumiem

Lai rokas koptu mājās, nepieciešams speciāls līdzeklis nagu valnīša noņemšanai un mīkstināšanai, un kociņš, ar ko atbīda naga valnīti. Mājas apstākļos visefektīvākais ir pīlings ar kafijas biezumiem. Var izmantot arī maltas auzu pārslas. Barošanai izmanto sviestu, krēmu atkarībā no nagu tipa. Protams, tas prasa papildu pūles, tāpēc vienkāršāk ir apmeklēt salonu, kur klients gūst baudījumu arī no tā, ka meistars strādā tieši ar viņu. Rezultāts nagu kopšanai mājās nebūs sliktāks kā salonā. Mājas apstākļos grūtāk ir izdarīt manikīru, jo var trūkt pieredzes. Arī baudījums nebūs tik liels. Ja manikīru veic speciālists, tad rezultāts saglabāsies trīs nedēļas gan sievietēm, gan vīriešiem. Vislabāko rezultātu var gūt tad, ja nagus kopj gan salonā, gan papildus to dara mājās pēc speciālista ieteikuma.

Salonos vīriešiem piedāvā speciālu roku un nagu kopšanas līniju. Piemēram, līnija Alessandro UOMO ietver speciālu zīmuli nagu un nagu valnīšu kopšanai, želeju, kas mazgā un attīra ādu no atmirušo šūnu kārtas, divdaļīgu nagu pulēšanas vīli un citu.

Stiprinātājs konkrētai ādai

Nereti problēmas sagādā nagu šķelšanās un lūšana. Tas notiek tad, ja nags ir traumēts. Iemesli var būt dažādi. Viens no tiem – trūkst vitamīnu, var ietekmēt arī stress un mehāniskas traumas. Arī atsevišķi medikamenti var būt cēlonis. Lai noskaidrotu iemeslus, nepieciešama mediķa konsultācija. Gadās, ka nagi zied. Tas liecina par veselības problēmām. Nagu kopšanas speciālisti atzīst, ka tāpēc būtiski ir kopt un barot nagus. Ir plašs nagu stiprinātāju klāsts, kas paredzēti konkrētam nagu tipam – sausiem, cietiem, normāliem, plāniem, tādiem, kas šķeļas. Tiem, kas ilgstoši nav apmeklējuši manikīru, atveseļošanās process atkarīgs no tā, kāda roku kosmētika tiek lietota.

Padomi lakotiem nadziņiem

  • Jānotīra nagu laka ar nagu lakas noņēmēju, kas nesatur acetonu. Jāievēro nagu lakas noņemšanas virziens no ienadža uz naga galu, lai laka nenokļūtu zem valnīša jeb ienadža.
  • Nagu formu izveido ar nagu vīlītes palīdzību. Jāvīlē virzienā no malām uz nagu vidu. Nagu vīlīte jātur apmēram 45 grādu leņķī un jāveic rotējošas kustības ap nagu, lai iegūtu vēlamo formu. Ar vīlītes gludāko pusi jāpiešķir nagam vēlamā forma. Nagu nedrīkst griezt ar šķērēm, jo to var sabojāt.
  • Kaitīgu ārējo apstākļu iedarbība sausina ienadžus, tie ātri plaisā. Kopjot ienadžus ar pīlinga želeju un ienadžu atbīdītāju, tiek attīrītas atmirušās ādas šūnas. Ja masē ienadžus ar barojošu krēmu vai eļļu, tad tiek stimulēta asins cirkulācija, un nags var brīvi augt.
  • Lai nagu laka labāk turētos, nagi jānopulē ar maigu manikīra vīlīti. Ja nagi nav stipri, tad nagu lakai par pamatu jāizmanto nagu stiprinātājs.
  • Klājot nagu lakas pamata kārtu, neliela vieta jāatstāj līdz ienadžiem. Vispirms jāklāj nagam pa vidu, tad to izlīdzina pa nagu malām, lai neskartu ienadžus. Nagu laka jāklāj divās kārtās, katrai kārtai ir jānožūst. Pirms tās jāuzklāj nagu lakas bāze.

Nagi ir cilvēka vizītkarte - eksperta viedoklis

Evita Saukuma, salona Liandra beauty nagu kopšanas speciāliste:

Profesionāļiem ir slimība – pirmais, uz ko skatāmies, ir rokas. Svarīgs nav izsmalcināts dizains, bet, lai rokas ir koptas. Tas ceļ cilvēka pašapziņu. Nagi ir cilvēka vizītkarte. Nagi nenoveco, ja tos pareizi kopj. Alessandro nagu kopšanas līdzekļos ir speciāla pretnovecošanas formula, tie paredzēti pret pigmentāciju un citiem defektiem. Ja rokas kopj, tad tās ir jaunas un svaigas. Nagu garums katram klientam un speciālistam ir gaumes jautājums. Man ir savs nagu skaistuma etalons – brīvajai malai, kas ir nagam, jābūt vienai trešdaļai no naga garuma. Arī formas izvēle ir individuāla atkarībā no naga plaknes, platuma, atkarībā no naga garuma to var veidot un mainīt. Šobrīd ir tendence veidot ovālus un smailus nagus. Aktuāli ir izvēlēties nagu dizainu, kas piemērots apģērbam. Nagu dizains nedrīkst disharmonizēt ar to, ko mēs ikdienā velkam mugurā. Nagu dizains šobrīd ir ļoti dažāds – zīmēts, arī reljefs. Populārākie krāsu toņi – brūnie un oranžīgie, daudzi klienti joprojām izvēlas sarkanus toņus. Tas ir sievišķīgs tonis, saglabājies vēsturiski. Modē ir tas, kas piestāv. Cilvēkam piestāv tas, kas viņam vislabāk patīk. Mīliet sevi un rūpējieties par savu roku veselību!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu