Sievietes baidās, ka viņas varētu pamest pumpu dēļ

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Sestā daļa sieviešu Latvijā baidās, ka draugs varētu viņu pamest pumpu vai neglītu izsitumu dēļ.

Par to liecina tirgus un sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma SIA «Euro Data» pētījumu veikšanas sistēmas «eSample» aptaujas rezultāti, portālu «Apollo» informēja Sintija Grasberga, SIA «Euro Data» valdes locekle.

Nereti Latvijas sievietes nosauktas par skaistākajām sievietēm Eiropā. Pētījuma dati apliecina, ka sievietes Latvijā pievērš uzmanību ārējam izskatam, turklāt aukstumpumpu vai citu īslaicīgu sejas defektu ietekme uz ikdienas dzīvi ir daudz ievērojamāka, nekā varētu iedomāties.

Pētījumā iegūtie dati apliecina, ka viena no desmit jeb 11% Latvijas sieviešu aukstumpumpu vai izsitumu dēļ kaut reizi palikušas mājās, aizbildinoties ar slimību. Trešdaļa Latvijas sieviešu pumpas vai izsituma dēļ ir raudājusi.

Ja pumpa uzmestos negaidīti, piemēram, nakts laikā, 38% sieviešu steigšus dotos pie kosmetologa, lai defektu mēģinātu labot, 54% sieviešu noklātu defektu ar grimu un dotos ikdienas gaitās. Turklāt ceturtā daļa Latvijas sieviešu jeb 25% aptaujāto, ja pumpas parādītos, censtos tās ignorēt.

Interesanti, ka daļa aptaujāto atzīst, ka īslaicīgiem sejas defektiem ir arī būtiska nozīme cilvēku savstarpējās attiecībās. Sestā daļa Latvijas sieviešu baidās, ka draugs viņu varētu pamest pumpu vai neglītu izsitumu dēļ. Tai pašā laikā tikai 2% vīriešu atzīst, ka tik tiešām apsvērtu pamest draudzeni sliktas sejas ādas dēļ.

Pētījuma dati apstiprina, ka sabiedrībā joprojām valda aizspriedumi un nezināšana, kā cīnīties ar sejas ādas slimībām, piemēram, aukstuma pumpām. Vairāk nekā trešdaļa no aptaujātajiem nav informēti, kā ārstējamas aukstumpumpas. Turklāt 25% ārstē aukstumpumpas ar pilnīgi nepiemērotiem līdzekļiem — uzziežot uz izsituma zobu pastu.

Gandrīz 74% sieviešu vēlētos, kaut pumpas varētu padarīt neredzamas, taču tikai nepilni 8% aptaujāto zina, ka aukstumpumpu dziedēšanas laikā ar plāksteri iespējams padarīt gandrīz neredzamu.

Par populārākajiem aukstumpumpu ārstniecības līdzekļiem tiek nosaukti zobu pasta, ziedes pret herpēm un plāksteri herpju ārstēšanai. Turpretī par populārākajiem zīmoliem aptaujas dalībnieki nosauc «Zovirax», «Compeed» un «Acic».

www.eudata.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu