Uz solāriju tikai ar vecāku atļauju

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar valsts sekretāru sanāksmē tālākai apstiprināšanai virzīti Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka prasības uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar solārija pakalpojumu sniegšanu.

Noteikumu projekts ir izstrādāts atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas un citu starptautisko organizāciju rekomendācijām, kā arī Eiropas Komisijas ieteikumiem, ar mērķi noteikt minimālās higiēnas prasības solāriju pakalpojumu sniegšanai — telpām, iekārtām, aprīkojumam, kā arī apkalpojošajam personālam, lai nodrošinātu iedzīvotāju veselības aizsardzību, portālu «Apollo» informēja Oskars Šneiders no Veselības ministrijas Komunikācijas departamenta Preses centra.

Lai aizsargātu bērnus un jauniešus no iespējamiem veselības traucējumiem, ko izraisa atrašanās tiešā ultravioletā starojuma ietekmē, jauniešiem līdz 18 gadu vecumam sauļošanās solārijā būs iespējama tikai ar vecāku parakstītu atļauju.

Noteikumu projekts nosaka prasības solārija telpu un iekārtu tīrīšanai un dezinfekcijai. Prasību ievērošanu uzraudzīs Veselības inspekcija.

Noteikumi vēl jāapstiprina Ministru kabinetam. Paredzēts, ka tie stāsies spēkā ar 2010. gada 1. janvāri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu