Uz kura pirksta tev gredzens? Tu esi...

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Kāda materiāla gredzenu nēsāt? Protams, materiāla izvēle ir svarīga, bet psihologi noskaidrojuši, ka vēl svarīgāk ir — uz kura pirksta gredzens tiek nēsāts, raksta «womka.ru».

Gredzens uz zeltneša — protams, pati svarīgākā informācija — ģimenes stāvoklis. Gredzens uz zeltneša kā ģimenes stāvokļa rādītājs svarīgs bija arī senajiem ēģiptiešiem, jo viņi ticēja, ka no zeltneša sākas «mīlestības artērija», kura ved tieši uz sirdi. Turklāt — nav svarīgi, gredzenu nēsā uz labās vai kreisās rokas. Ēģiptieši nēsāja laulības gredzenus no dažādiem materiāliem — stikla, māla, dažādiem metāliem. Senās Romas laikā sākās tradīcija dāvināt gredzenus no dzelzs vai bronzas. Tie nozīmēja nesaraujamas ģimenes saites. Mums zināmais laulības gredzens no zelta parādījās tikai III–IV gadsimtā.

Ja nēsājat gredzenu uz rādītājpirksta, tas nozīmē — varu. Uz rādītājpirksta nēsā zīmoggredzenus. Tā nēsātājam ir stipra griba, lepnums, tieksme pēc varas. Ja gredzenu nēsā uz labās rokas rādītājpirksta, tas norāda, ka nēsātājam ir spilgta spriestspēja, ja uz kreisās rokas rādītājpirksta, tas liecina, ka nēsātājam ir nosliece uz lielummāniju un histēriju. Gredzenus uz rādītājpirksta ir nēsājuši daudzi valdnieki un karavadoņi: Cēzars, Ivans Bargais, kardināls Rišeljē u. c.

Ja nēsājat gredzenu uz vidējā pirksta, ar to jūs sakāt: «Es esmu skaists/a.» Gredzens uz vidējā pirksta visvairāk izceļ gredzena skaistumu un arī to, cik ļoti tā nēsātājs mīl sevi. Gredzena nēsātājs noteikti nav agresīvs, bet pavisam mierīgi pasaulei rāda savu pašcieņu. Kad Merilina Monro dziedāja par briljantiem, viņas gredzens bija uz vidējā pirksta. Gredzena lielums norāda nēsātāja garīgo spēku — jo lielāks gredzens, jo stiprāks tā nēsātājs.

Interesanti, ar kādu žestu pretiniekus sveica triloģijas «Gredzenu pavēlnieks» varonis Saurons, jo tieši vidējo pirkstu viņam nocirta.

Gredzens uz īkšķa prasa īpašu uzmanību, īpaši, ja nēsātājs ir vīrietis. Gredzens uz šā pirksta ir kā autostops: «Lūdzu uzmanību!» Pēc psihologu domām, tie, kas gredzenus nēsā uz īkšķa, grib visiem spēkiem pašrealizēties un īpaši seksā (visvairāk tas attiecas uz vīriešiem). Uzskati šajā jomā nav mainījušies pēdējos pāris tūkstoš gados — senajiem grieķiem un romiešiem īkšķis bija falla simbols. Tāpēc uz īkšķa nēsāja dzelzs gredzenus, lai aizsargātu savu vīrišķību.

Mazais pirkstiņš — vismazākais roku pases stāsts. Uz mazā pirkstiņa ir tikai tik daudz vietas, lai paziņotu: «Man ir mākslinieciskas dotības.» Gredzenus uz mazā pirkstiņa nēsā mākslinieki, aktieri utt. Marlēna Dītriha deva priekšroku gredzeniem uz mazā pirkstiņa. Pat, ja jūsu sastaptais cilvēks ar gredzenu uz mazā pirkstiņa nav mākslinieks, ziniet, ka šis cilvēks ir interesants, talantīgs, tāds, kas ir ārpus vispārpieņemtajiem rāmjiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu