Veselībai bīstami apavi

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/uggboy/ / CC BY 2.0

Sievietēm patīk augsti papēži, ortopēdiem nē. Ortopēdi nobažījušies, ka sieviete var krist, savainot sevi,nemaz nerunājot par to, ko augsti papēži nodara gaitai, kauliem utt.

Tad nu tagad jaunie modes zābaki no Austrālijas - «uggas» - varētu likt ortopēdiem mierīgi uzelpot, jo vismaz kādu sezonu sievietes aizmirsīs augstos papēžus. Tomēr ārsti paziņo, ka «uggas» ir kaitīgākas par augstiem papēžiem.

Ārsti satraukušies ne tik daudz par Austrālijas apaviem, kuri ir ļoti dārgi, bet par to pakaļdarinājumiem, tieši no šiem apaviem jāizvairās.

Britu mediķi jau ievērojuši, ka sievietes, kuras nēsā šos apavus, iegūst īpašu gaitu, sūdzās par sāpēm asinsvados, ceļos, gurnos un mugurā. Šādi apavi var veicināt arī plakanās pēdas rašanos, tie ir slikti, jo tajos slīd kājas. Britu mediķi jau sākuši strādāt ar pirmajiem šo apavu upuriem.

dzd.ee

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu