Latvijas modes māksliniece uzvar «Baltic Fashion Award 2010»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Baltijas modes federācijai ir liels prieks paziņot, ka Latvijas modes māksliniece Agnese Narņicka ir ieguvusi pirmo vietu IX. starptautiskajā modes dizaineru konkursā «Baltic Fashion Award 2010», kurš norisinājās š. g. 1.maijā Heringsdorfā, Vācijā.

Heringsdorfā (Vācija) norisinājās devītais ikgadējais, starptautiskais modes dizaineru konkurss «Baltic Fashion Award 2010», kurā piedalījas modes mākslinieki no Baltijas jūras valstīm – Vācijas, Zviedrijas, Dānijas, Polijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Konkursa finālā Latviju pārstāvēja Agnese Narņicka, kura nominācijā «Labākā vīriešu kolekcija» ieguva pirmo vietu un saņēma prēmiju 7500 EUR apmērā. Pirmo vietu kategorijā «Kolekcija ar inovatīvāko konceptu» ieguva Sandra Straukaite no Lietuvas, savukārt, par «Labāko sieviešu pret-a-porter kolekciju» tika atzīts vācu dizaineru dueta «Astrid Grosser & Gerti Heinrich» darbs.

Interesanti, ka veidojot savu kolekciju par iedvesmas avotu Agnese Narņicka izvēlējas slinķus un bezpajumtniekus! Kolekcija sanākusi ļoti neparasta un stilīga: daudzslāņainība, printi un oriģināli aksesuāri, sākot ar neierastas formas cepurēm un beidzot ar mikimausiem apavu purngalos. Tas viss atstāja iespaidu ne tikai uz žūriju, bet arī – atturīgo vācu publiku.

Agnese par dalību konkursā un savu uzvaru: «Konkurence bija ļoti stipra un konkursa rezultāti bija grūti prognozējami, līdz ar to, pat līdz konkursa beigām bija jūtams liels saspringums. Palīdzēja relaksējošā vide, kas līdzsvaroja šo stresu (konkurss notiek Usedom salā Baltijas jūrā – piez.) un deva iespēju sakoncentrēties darbam. Vērtīgs bija starptautiskās žūrijas atzinums, kas deva spēku un motivāciju strādāt tālāk. Savukārt, iespaidīgā prēmija dos man iespēju realizēt savus profesionālos sapņus – ieguldīt līdzekļus nākamajā kolekcijā un rūpnieciskajos paraugmodeļos».

Starptautiskais jauno dizaineru konkurss «Baltic Fashion Award» notiek katru gadu Heringsdorfā. Tā mērķis ir apvienot talantīgus modes māksliniekus no Baltijas jūras valstīm un dot viņiem iespēju demonstrēt savas inovatīvās idejas un individuālo mūsdienu modes tendenču redzējumu. Lai piedalīties šajā konkursā stimulu netrūkst: iespēja parādīt savus darbus izvērtēšanai starptautiskai žūrijai, kuras sastāvā modes speciālisti no Vācijas, Dānijas, Francijas, Lielbritānijas un Latvijas, kā arī uzvarēt šajā prestižajā konkursā un saņemt iespaidīgu naudas prēmiju 7500 EUR apmērā katrā no trim kategorijām – «Labākā sieviešu pret-a-porter kolekcija», «Labākā vīriešu kolekcija» un «Kolekcija ar inovatīvāko konceptu». Šogad žūrijas sastāvā strādāja: Andrej Subarew (Vācija), Ann Merete Ohrt (Dānija), Gudrun Allstadt (Vācija), Martina Glomb (Vācija), Steen Halbro (Francija), Alexander Krenn (Lielbritānija), Elena Strahova (Latvija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu