Noteikts «zaļā» modes šova uzvarētājs

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Pēc 6.maijā tirdzniecības centrā «Domina» notikušā «zaļā» modes šova un spraigām žūrijas diskusijām par konkursa «FIP jaunais griezums: otrreizējas izmantošanas mode» uzvarētāju un 1000 EUR lielās prēmijas ieguvēju tika noteikta Ineta Urtāne.

Viņas, kā arī pārējo finālistu vakara gaitā demonstrētās apģērbu kolekcijas varēs iegādāties tirdzniecības centra organizētajā «Modes tirgū», kas notiks no 7. līdz 9. maijam. Tajā papildus «FIP jaunā griezuma» finālistu darbiem vairākos desmitos stendu būs pieejami arī teju 50 pazīstamu un talantīgu Latvijas modes mākslinieku un dizaineru radīti apģērbi un aksesuāri.

Ar nebijušu modes šovu atklājot modes mēnesi t/c «Domina», ikviens klātesošais varēja pārliecināties, kādus vienreizējus, modes tendencēm atbilstošus un ikdienā nēsājamus tērpus iespējams radīt, ottreizēji izmantojot apģērbu un aksesuārus. Modes baudītāju un žūrijas vērtējumam tika nodota kleita, kas tapusi no bērnu džemperiem, mētelis – no sporta biksēm un jakas, krekliņš – no cimdiem, krūštura un somas, svārki – no lietussarga, kleita – no divām pidžamas biksēm, kā arī citi pārsteidzoši risinājumi. Konkursa uzvarētāja Ineta Urtāne žūrijas simpātijas iekaroja, demonstrējot kleitu, kas veidota no svārkiem, legingus, kas tapuši no svārkiem un jakas, svārkus – no žaketes un blūzes, un citus tērpus, kas vienaldzīgu neatstāja nevienu.

«Kolekcijai iedvesmu guvu no dabas un putniem, kas saskan arī konkursa «zaļo» uzstādījumu. Putnu tematika, piemēram, spārni vai aste, ir manāma arī tērpu fasonā un detaļās,» savu kolekciju raksturo Iveta Urtāne, norādot, ka iegūto naudas balvu ieguldīs savā nākamajā modes kolekcijā vai kādā modes projektā.

Pavisam «zaļajās» modes skatēs savu fantāzijas lidojumu un vairāku mēnešu darba rezultātu demonstrēja seši «FIP jaunā griezuma» finālisti - Ignats Vaitis, Ineta Urtāne, Iveta Vilne, Liene Dejus, Līva Ķauķe-Saule un Zane Poriete. Pārstrādājot tādu nerealizētu modes zīmolu kā «Lindex», «Reserved», «Seppala», «Jack&ones/Only», «Monton», «Lee Cooper», «Marks&Spencer», «New Yorker», «Nike», «Sportland», «Jannyfer» un «Mosaic» produkciju, kopumā katrs finālists demonstrēja astoņus tērpus.

«Izvērtēt, kuras tērpu kolekcijas autors iegūs galveno balvu, bija patiešām grūts uzdevums visiem žurijas locekļiem. Katrā no tām bija kāds apģērbs, par kuru varēja teikt – lieliski, super -, tomēr tā nevarēja raksturot visus tērpus. Mākslinieki ir vēl jauni, tādēļ pietrūka stabilitātes – nebija jūtams autoru rokraksts viscaur kolekcijai. Inetai bija stilistiski tīrākā apģērbu līnija, tādēļ viņas kolekcija tika atzīta par labāko,» stāsta modes dizainere un žūrijas priekšsēdētāja Ingrīda Drāzniece.

Īpašās modes skates bija iespējams vērot ikvienam tirdzniecības centra «Domina» apmeklētājam, un par pasākuma pozitīvo atmosfēru gādāja mākslinieki Sergejs Timofejevs un Aivars Vīlipsōns. Savukārt jauno mākslinieku radītos tērpus vērtēja modes dizainere Ingrīda Drāzniece, multimākslinieks Bruno Birmanis, fotogrāfs Jānis Deinats, modes māksliniece Keta Gūtmane un t/c «Domina» pārstāve, kā arī konkursa «FIP jaunais griezums» iniciatore Latvijā Guntra Lipska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu