Tautas līdzekļi skaistiem matiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: freephoto.com

Normāli mati

4 ēdamkarotes divdīgļlapu nātru ar 2 ēdamkarotēm diždadža saknes, l ēdamkaroti šī maisījuma pārlej ar glāzi verdoša ūdens un sautē uz uguns 10 minūtes. To pielej skalojamam ūdenim.Ņem vienādā daudzumā viršu zāli un apiņu čiekurus un pusglāzi šī maisījuma aplej ar litru verdoša ūdens. Atdzesē un pievieno skalojamam ūdenim.

Sausi mati

2 ēdamkarotes piparmētru aplej ar glāzi verdoša ūdens, nostādina 30 minūtes un pievieno skalojamam ūdenim. Var izmantot arī kumelītes.Reizi dienā ierīvē galvas ādu ar liepziedu novārījumu.

Maska: linsēklu eļļu un degvīnu samaisa vienādās proporcijās un 10 minūšu laikā riņķveida kustībām viegli ierīvē galvas ādā, tad galvu aptin ar dvieli, lai saglabātu siltumu. Analoģiski var izmantot rīcineļļas un dadžu eļļas maisījumu.

Maska sausās seborejas ārstēšanai: 5 ēdamkarotes asinszāļu aplej ar puslitru verdoša ūdens, pusstundu nostādina. Tāpat var lietot arī ceļmallapas, pelašķus un liepziedus.

Taukaini mati

Maska: l vai 2 olas baltumus pamatīgi saputo, iemasē galvas ādā un matos un atstāj līdz pilnīgai izžūšanai. Pēc tam matus izskalo un mazgā ar sēra ziepēm.

Maska: cidonijām izgriež serdi kopā ar sēklām, aplej ar glāzi ūdens un vāra uz lēnas uguns. Cidoniju novārījumu ierīvē galvas ādā un patur kādu laiku. Tas palīdzēs gan matu taukošanās, gan taukainās seborejas gadījumā.

Matu spīduma atjaunošana

Veselīga ir matu mazgāšana ar olu. Šampūna vietā matos un ādā ieziež olas baltumu (īsiem matiem) vai divus olu dzeltenumus (vidēja garuma un gariem matiem). Izmazgā pēc 15 minūtēm.

Matus veselīgi ir skalot ar ūdeni, kam pievienots 6% etiķis vai citronskābe (l ēdamkarote uz l litru). Pēc tam vēlreiz izskalojiet ar vēsu ūdeni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu