Sejas un ķermeņa maskas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: freephoto.com

Ja mēs apzinātos, cik liela dāvana mūsu ādai ir atbilstoša sejas vai ķermeņa maska, tad savu ādu bieži lutinātu ar dažādām maskām. Maskas baro un mitrina ādu, uzlabo ādas krāsu.

Maskas jālieto uz labi attīrītas ādas. Pirms maskas uzklāšanas ieteicams veikt pīlingu, kas palīdzēs attīrīt ādu no atmirušām šūnām. Tādā veidā maskā ietvertie vitamīni un minerālvielas labāk piekļūs ādai. Ir jāatceras, ka maskas neliekam uz acīm un lūpām. Arī laiks, kurā lietojam maskas, ir ļoti svarīgs. Speciālisti ir pārliecināti, ka uz mūsu ādas maskas labāk iedarbojas, ja tās tiek lietotas agrā vakara stundā — ap 18.00. Masku uz sejas labāk uzklāt, ejot vannā, jo siltumā poras labāk atveras un spēj labāk uzņem maskā esošās minerālvielas un vitamīnus.

Veikalos un kosmētikas salonos ir neskaitāmas sejas un ķermeņa maskas, tomēr tām ir viens mīnuss — tās ir diezgan dārgas. Lai izvairītos no papildu izdevumiem, maskas varam mājās pagatavot pašas, tikai ir jāzina, kā.

Varbūt var noderēt šādas sejas un ķermeņa maskas.

Sejas maskas

Pīlinga maskaDivām ēdamkarotēm naturālā jogurta pievieno 1 tējkaroti mannas, kaltēta timiāna un rozmarīna. Uzliec uz sejas un turi 5 minūtes, tad iemasē masku ādā ar vieglām apļveida kustībām. Kārtīgi nomazgā ar siltu ūdeni.

Taukainai ādaiSaputo stingrās putās vienas olas baltumu, tam pievieno 3 pilienus tējas koka eļļas. Uzliec uz sejas un turi 20 minūtes. Nomazgā ar vēsu ūdeni.

Jutīgai, alerģiskai ādaiVienu sauju kumelīšu ziedu aplej ar pusglāzi verdoša piena. Kad atdziest, izņem kumelīšu ziedus, nospied un uzliec uz sejas uz 15 minūtēm.

Sausai ādaiĒdamkaroti kliņģerīšu ziedlapiņu saberz kopā ar ēdamkaroti olīveļļas un vienu ēdamkaroti «Nivea» krēma. Uzklāj uz sejas un dekoltē un pēc 20 minūtēm nomazgā.

Relaksējoša maskaDivas ēdamkarotes biezpiena sajauc ar 2 tējkarotēm medus, pievieno 2 pilienus rožu eļļas, uzklāj uz sejas uz 20 minūtēm. Uz acīm uzliec divas atdzisušas tējas paciņas. Nogurusī sejas āda atgūs krāsu un saspringušie muskuļi atslābs.

Pretgrumbu maskaVienu tējkaroti zaļās un vienu tējkaroti sarkanās tējas labi saberž. Pievieno 2 ēdamkarotes naturālā jogurta. Uzklāj uz sejas uz 15 minūtēm, tad nomazgā.

Ķermeņa maskas

Pretcelulīta maskaŅem 20 alvejas lapas, tās nomazgā un samiksē. Uzklāj uz ķermeņa un aptin ar foliju un apsedz ar segu. Pēc 30 minūtēm nomazgā. Šādu masku atkārto divas nedēļas katru otro dienu.

Ļoti sausām pēdāmĒdamkaroti kliņģerīšu ziedu aplej ar verdošu ūdeni. Pēc desmit minūtēm ar šo novārījumu aplej 2 ēdamkarotes auzu pārslu, kuram pievienota ēdamkarote olīveļļas un 2 pilieni rožu eļļas. Masu labi izmaisi un uzliec pēdām, turi 15 minūtes, tad nomazgā un iezied pēdas ar krēmu.

Maskas matiem

Sausiem un matētiem matiemTrīs ēdamkarotes olīveļļas sasildi līdz 60°C, pievieno pa karotei kumelīšu, bērzu un nātru lapas. Atstāj uz stundu, lai ievelkas, nokās un pievieno 1 olas dzeltenumu un 1 ēdamkaroti medus. Iezied matos, turi 30 minūtes un tad matus izmazgā.

Taukainiem matiemSaspaidi vienu paciņu rauga, pievieno pusglāzi piena un 4 pilienus timiāna eļļas. Samaisi. Iezied matos un turi 30 minūtes. Tad matus izmazgā ar šampūnu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu