Idejas citādai vecmeitu ballītei

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laiks pirms kāzām līgavai ir īpašs, šajā laikā katra ļaujas apcerei, pārdomām, sapņiem par to, kā šo savu skaistāko dienu padarīt neaizmirstamu gan sev, gan saviem tuvajiem.

Visu gaidīts un pārsteigumiem pilns kāzu dienā ir brīdis, kad līgava un līgavainis savus mīļos pārsteidz ar dažādām piemiņas dāvaniņām no lielās pūra lādes. Diemžēl šajā saspringtajā laikā ne katrai līgavai ir laiks un prasme šo pūra lādi «pielocīt». Izeja varētu būt kreatīva pieeja dāvaniņu sagatavošanā, apvienojot patīkamo ar lietderīgo. Jau kādu laiku Latvijā populāras ir tā saucamās «vecmeitu ballītes», kuru laikā līgava pavada laiku ar savām labākajām draudzenēm dažādās izklaidēs un veic dažādus darbiņus, lai pierādītu, ka būs laba sieva. Šādam mērķim ideāli piemērota var būt kopīga «pūra pielocīšana» dekupāžas darbnīcā. Nav jābūt māksliniecēm, lai radītu smalkas un skaistas piemiņas lietiņas, turklāt šo procesu var apvienot ar patīkamu kopā būšanu, šampanieša malkošanu un sirsnīgām sarunām.

Iespējams, ka iepriecināt krusttēvu vai krustmāti izdosies ar skaistu pulksteni, vedējiem, atgādinot par viņu medusmēnesi, var dāvāt greznu paplāti romantiskām brokastīm gultā, māsa vai māsīca ļoti priecāsies par smalku spoguli un mamma varēs uzglabāt savu dārgo fotogrāfijas lādītē ar rožu motīviem.

  • Pulkstenis

1.Izvēlas virsmu ; 2. Virsmu nokrāso, izmantojot divus akrila krāsas Allegro toņus; 3. Vietām kompozicionāli uzlīmē motīvus no rīspapīra, izmantojot speciālo līmi rīspapīra salvetēm; 4. No velo papīra izgriež rozes, uz pāris minūtēm ieliek siltā ūdenī, izņem, nosusina salvetē, klāj līmi un pielīmē izvēlētajā vietā, klājot līmi ar mīkstu otu pa virsu. Nožāvē. 5. Ar akrila krāsām pieglezno, papildinot kompozīciju. 6. Ar asu otu, kas iemērkta gaišā krāsā, dekoratīvi pārlaiž vietām pasausus otas triepienus; 7. Lako ar matētu laku uz ūdens bāzes 2 reizes, katru kārtu nožāvējot; 8. Ciparnīcu veido, izmantojot koka šabloniņus, tos nokrāso un pielīmē ar līmi , kas ir ļoti stipra; 9. Visbeidzot pieliek rādītājus un mehānismu

  • Spogulis ar orhidejām

1. Izvēlas spoguļa rāmi; 2. Nogruntē virsmu ar baltu grunti; 3. Ar asām šķērītēm izgriež orhidejas no klasiskā dekupāžas papīra; 4. Izmantojot 3 krāsu toņus krāso virsmu ar porolona sūklīti; 5. Siltā ūdenī izmērcē izgrieztās orhidejas, liek uz salvetes un nosusina. Uz kreisās puses ar otu uzklāj līmi, liek izvēlētajā vietā uz spoguļa rāmja un arī virspusi noklāj ar līmi; 6. Izmantojot krāsu šķaidītāju veido ēnojumu gar orhideju malām, kā arī nedaudz pietonē; 7. Pāri visam uzklāj 2 kārtas laku, katru kārtu nožāvē; 8. Gar rāmja iekšmalu 5mm platumā noklāj līmi zeltīšanai), nožāvē, bet līmei jābūt visu laiku lipīgai un caurspīdīgai; 9. Uz līmes vietas liek zelta lapiņas, pieglaužot tās ar mīkstu otu; 10. Zeltīto vietu noklāj ar speciālu laku

  • Paplāte

1. Izvēlas paplāti; 2. Nogruntē ar baltu grunti; 3. No velo papīra izgriež magnolijas; 4. Paplāti krāso ar gaišu akrila krāsu; 5. Uz pāris minūtēm iemērc izgrieztās puķes, ņem laukā un nosusina uz salvetes. Tad noklāj ar līmi no kreisās puses, liek izvēlētajā vietā un noklāj pa virsu ar līmi; 6. Izmantojot krāsas šķaidītāju glezno ēnas; 7. Rokturus zeltī. Noklāj kantīti ar līmi zeltīšanai, apžāvē, bet līmei jābūt visu laiku lipīgai. Tad liek zelta lapiņas un ar mīkstu otu pieglauž; 8. Zeltītās vietas lako ar speciālo laku zeltījumam; 9. Paplāti nolako ar spīdīgu laku.

  • Lāde ar rozēm

1. Izvēlas lādi; 2. Nogruntē ar baltu grunti; 3. Nokrāso ar akrila krāsām Allegro; 4. No velo papīra izgriež rozes, uz pāris minūtēm ieliek siltā ūdenī, izņem, nosusina salvetē, klāj līmi, pielīmē izvēlētajā vietā, klājot līmi ar mīkstu otu pa virsu. Nožāvē; 5. Ar akrila krāsām pieglezno, papildinot kompozīciju; 6. Veido ēnojumu ap rozēm izmantojot krāsu šķaidītāju un Allegro akrila krāsu; 7. Lako ar spīdīgu laku uz ūdens bāzes 2 reizes, katru kārtu nožāvējot;

Raksts tapis sadarbībā ar: «dekupaza.com» un darbā izmantoti Itālijas ražotāja «BOX srl» ražotie dekupāžas dizaina materiāli «Stamperia».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu