Kādēļ nav vēlams izvēlēties manikīru ar gēla nagu laku

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/shiokdeal/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Gēla pārklājumu nagiem izmanto daudzas sievietes.

Taču dermatologi ir pārliecināti, ka šīs lakas un uzklāšanas tehnikas ilgstoša izmantošana var novest pie nagu trausluma, lūšanas, slāņošanās, zem gēla pārklājuma var slēpties infekcija.

Jebkāds pārklājums nagiem, kas atstāts uz ilgstošu laiku, nodara kaitējumu.

Ņujorkas universitātes profesora asistente Krisa Adigena saka, ka labs risinājums ir mērenība. Ja kāds izvēlas gēla manikīru, tad tam uzmanīgi jāvēro savi nagi, jābūt gatavam, ka problēmas var sākties un, ja tā notiek, savlaicīgi jāapmeklē ārsts.

Speciālisti joprojām nezina vai nagu trausluma cēlonis ir gēla lakas sastāvs vai acetons, ko izmanto lakas noņemšanai, jo acetons rada iekaisumu. Noņemot nagu laku, jācenšas, lai acetons nenokļūtu uz ādas.

Tomēr nagiem nepatīk gēla laka, iespējams, ka vainīga ir ultravioleto staru lampa, kas nostiprina laku. Zināms, ka ultravioletie stari pastiprina vēža rašanās iespējas, un rada ādas kosmētiskas izmaiņas.

Daktere Krisa Adigena iesaka manikīru veikt pēc iespējas retāk. Pirms manikīra rokas nepieciešams ieziest ar aizsargkrēmu. Nekādā gadījumā neatbīdīt ienadžus, jo tā var piekļūt infekcija, rasties iekaisums, nagu sausums un trauslums. Pāris reizes dienā nagus jāieziež ar vazelīnu un periodiski nagiem jāļauj atpūsties no gēla lakas, raksta webmd.com .

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu