Kā Latvijā rūpējas par ādu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/ezlens/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

www.essex.lv

Dvieļu ražotāji noteikti var gavilēt, jo vairāk nekā puse respondentu atzina, ka par savu ādu pēc mazgāšanās visbiežāk rūpējas, tikai noslaukoties ar dvieli.

Dvielis tik tiešām ir neatņemama daļa no mazgāšanās procesa, tomēr nepietiek vien ar to, ka tas vienmēr ir pa rokai. Viens no veidiem, kā rūpēties par ādu, ir slaukoties to tikai nosusināt, arī mazgājoties jāizvairās no stipras beršanas.

Jāņem vērā, ka āda ikdienā saskaras ar faktoriem, kas ietekmē ādas jutību un stāvokli, – laika apstākļi, apģērbs, kosmētika, sadzīves ķīmija, slimības, dažādi medikamenti. Nav iespējams novērst šo visu faktoru ietekmi uz ādu, tomēr mazināt to iedarbību var.

www.essex.lv

Ūdens ir dabas dāvana, kas sniedz ķermenim veldzi. Smaržīga vanna, pelde jūrā vai baseinā, ātra duša karstā dienā rada brīnišķīgas sajūtas un tīrību. Vienlaikus ir jāzina, ka ādai ūdens iedarbība var gan palīdzēt, gan nodarīt pāri. Vēlams atcerēties, ka ilgstoša un bieža saskare ar ūdeni ādu kairina. Tāpat labāk izvēlēties siltu, nevis karstu ūdeni, turklāt noteikti jāpārdomā ziepju lietošana – tās ādu parasti sausina. Ūdens procedūrām noteikti var ļauties, ja vien tiek izrādītas pienācīgas rūpes par savu ādu, to pilnvērtīgi mitrinot.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu